Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoszukiwaczkaPL

POMOC W WYBORZE WÓZKA ! ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość podtrzymywacz
Podtrzymuję

o co Ci chodzi ? Nie rozumiesz że ja chce komuś pomóc! Dużo się na tym znam więc po co tak piszesz? Nie umiesz czytać? Szkoda . Czekam na wypowiedzi mądrych ludzi... Komu pomóc w wyborze wózka dziecięcego?

Gość onionionioonionioon
matko co to gimgowno robi na topiku dla matek?

Gość tez szukam wozka
szukam wozka 3 w1 lekkiego zwinnego raczej do jazdy po miescie , parku gdzie sa chodniki ;) cena nie jest istotna , co moze Pani polecic ?

Gość tez szukam wozka
a cos 3 kolowego mniejszego ???

Gość tez szukam wozka
chodzi mi o jeszcze lzejszy wozek :) dzuo tez jezdze samochodem

Zestawienie dotyczy wózków głębokich Deltim Focus - 14 kg Deltim Premier - 17 kg Emmaljunga Classic Duo - 16,5 kg Emmaljunga Edge Duo, stelaż Sport - 18 kg Jedo Bartatina Plus - 15,5 kg Jedo Bartatina Classic - 14,5 kg Mutsy 4rider - 16,25 kg Mutsy Urbanrider - 16,25 kg El-Jot Carmenn Air - 12 kg Mikrus Alu-Sprint - 16 kg Roan Marita - 15,5 kg Roan Kortina - 15 kg Baby Smile SX - 16,4 kg Tako Patrol - 16,5 kg Tako Natalia - 18 kg Tako Voyager - 21 kg (mamma mia!) Implast Volant 3 - 13 kg Titi Triton - 13 kg Mikado Ox-ford Four-Three - 13,7 kg Chiccko Enjoy - 12,5 kg Bexa B3 - 14 kg ABC Rodeo - 11,3 kg Baby Welt Moon 3T - 14 kg Sawex Magical - 15 kg Quinny Speedi - 16,7 kg (strasznie ciężka gondola: 6,2 kg) HARTAN Racer XLS - 14 kg Bebe Confort Loola - 13 kg (w tym 6 kg gondola Windoo) Bebe Confort High Trek - 14 kg Deltim X-Lander XT - 18,35 kg Inglesina Magnum - 16,5 kg Kaps3 Irys II - 17,5 kg Kaps3 Cyprys Lux - 17 kg Tutek Max - 16 kg Babyactive (Wychamet) Ballerina - 14 kg Teutonia Elegance - 16,5 kg Teutonia Primus - 15 kg Mutsy 3Rider - 15 kg Bebe Confort Trophy - 16 kg

Gość do tez szukam wozka
Jesli cena nie gra roli to co do wagi i zwrotnosci w terenie miejskim to na wielkim plusie jest Bugaboo Frog: 9.06 kg wagi calkowitej (juz ze stelazem). Naweet Baby Ace go nie pobije w wadze chociaz podrobka prawie idealna Jest to typowy wozek 3 w 1 - gondola do 6 miesiecy, spacerowka kubelkowa wygodna i obszerna dla dziecka, mozliwosc zestawienia z fotelikiem maxi cosi. Ja jestem bardzo zadowolona, wszedzie sie zmiesci, obraca sie w miejscu, dziecku jest wygodnie,noszenie na I pietro- wielki plus :) Jedynym minusem jest kosz na zakupy-ale mnie wystarcza :) Na raczce mozna powiesic do 3.6 kg, w koszu drugie tyle. Na codzienne zakupy wystarcza :)

Gość tez szukam wozka a quuinyy
buzz????

Gość do tez szukam wozka
W Bugaboo duzym plusem jest tez mozliwosc wybory kierunku jazdy (dziecko twarza do rodzica lub przodem do kierunku jazdy). Ja przyznaje, ze teraz sobie nie wyobrazam przejscia na wozek spacerowy przodem do kierunku jazdy :)

Gość do tez szukam wozka
osobiscie nie mam opinii na temat quinny (ale sie zrymowalo :D Kolezanka go miala, bo sobie wymarzyla bajerancki wozek i...za kilka tygodni sprzedala na ebay bo sie go ciezko prowadzilo. Wczesniej miala X-landera i wrocila do niego. Moze ktos z wlascicieli quinny sie wypowie :)

Gość tez szukam wozka
a pani ma opinie na temat quinny buzz???

nie mam opini na temat quinny Prokids Venice - 18,1 kg Classic-Eko (z wiklinową gondolą) - 14 kg Emmaljunga Cerox Combi - 18 kg Inglesina Magnum na stelażu Allum - 11,3 kg Inglesina Sofia na podwoziu Comfort - 13,8 kg Peg-Perego Culla na stelażu Classe 4 Alu - 15,7 kg Casual Play S4 - 15,1 kg Inglesina Vittoria na stelażu Ergo Bike - 14,2 kg Bebe Confort Loola z gondolą Prelude - 11,8 kg Sawex magical 4x - 15 kg Inglesina Classic Ballestrino - 18,5 kg Bebecar Vector - 15,7 kg SLALOM PRO + CAPAZO + REBEL Waga: - wózek: 9,3kg - gondola: 4,5kg - fotelik:2,4kg http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPa th=1&products_id=905

Gość Quinny Buzz jest lżejszy od
Bugaboo Cameleon, Gecko (dawnego Frog i Classic), a nawet Bee. Problem z Buzzem często tkwi w przednim skrętnym kole, które ma tendencję do klinowania się, ale i na to jest rada - spray teflonowy polecany w instr. obsługi i wymienne koło przednie na pompowane (na trudny teren i śnieg).

Gość tutaj jest napisane ze
buzz jest ciezszy od bugaboo - wazy 12 kg

Gość tutaj jest napisane ze
bugaboo frog- waga 8.6 kg/19 lb(stelaz plus wozek) quinny buzz - waga 12 kg/26 lb (chyba tez stelaz plus wozek)

Gość Ale jest lepiej wyważony
w takim razie bo próbowałam oba (i w obu wersjach: z gondolami i siedziskami). Nawet Bee jest cięższy (ciężej się podbija) niż Cameleon!

Gość W praktyce wychodzi na to że
Buzz jest lżejszy od Bugaboo Cameleon, a Cameleon jest lżejszy od Bee.