Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoszukiwaczkaPL

POMOC W WYBORZE WÓZKA ! ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość szukam wozka
ja chciclabym wozek ktory : sklada sie do niewielkiej wielkosci ( mam maly bagaznik ) jest dosc lekki ma 4 kola jednej wielkosci te quinny mi sie podobaja gdyby nie te kolka,..

Gość ja tez szukam wozka
te Bugaboo Cameleon mi sie nie podobaja :O wybiore chyba quinny jednak nie mieszkam w Polsce i snieg raczej nie jest tutaj spotykany nawet jak troszke spadnie to i tak zaraz topnieje, wec ten problem mam z glowy ;)

Gość pytanie123pytanie
Ja chciałabym sie zapytać jak można wydawać na wózek tak ogromne pieniądze ? Do czego to prowadzi? Tyle że masz lekki wózek , znanej firmy rzucający się w oczy ? CHęć wydania pieniędzy w błoto? Może lepiej pomóc biednym osobom itp. ??? ? Nie wiecie jak producenci was oszukują ... wydając na wózek 3500zł oni produkują za co najwyżej 500zł !!! Zastanówcie się!!!!

Gość odpowiedź123odpowiedź
Dlatego, że jest lekki i wygodny - TAK. Dlatego, że rzuca się w oczy - NIE (lub NIE KONIECZNIE, bo to nie jest dla wielu priorytetem). Dlaczego nie przeznaczyć kasy na sponsorowanie biednych ludzi - ano już mówię: kiedy my poświęcaliśmy najlepsze lata naszego życia na garbienie się nad książką i latanie z egzaminu na egzamin, ci biedni i dziś "och jakże pokrzywdzeni przez los" :o wystawali co wieczór pod budą z piwskiem, albo na osiedlowych kwadratach bujając się w rytm rzępolenia Peji, tudzież innego Tedzika, czy kogo tam jeszcze mieli, a głowę zajmowali jedynie poradami Cosmo w stylu: "od ma małego penisa, co ja teraz zrobię?". - TAK TO MNIEJ WIĘCEJ WYGLĄDA W 88% PRZYPADKÓW, więc nie miej moja droga/mój drogi do nas pretensji o ich wybory w przeszłości i sposób myślenia o przyszłości i nie obarczaj nas odpowiedzialnością za ich przykry los w dniu dzisiejszym.

A i od kiedy wyprodukowanie wózka w Holandii kosztuje 500 PLN (czyli w przeliczeniu lekko ponad 100 EUR)? Weź no chwilę pomyśl zanim zostawisz tu po sobie ślad... W twoim MĄDRYM świecie koszt produkcji to 100 EUR przy koszcie sprzedaży ponad 700 EUR to coś normalnego? Ok, ale ten sposób myślenia nie rokuje tobie świetlnej przyszłości...

Gość literówka paskudna
* świetlanej, a nie świetlnej - wcięło mi gdzieś "a", sorry.

Gość pytania123pytanie
N i e c h o d z i m i o t o a b y po m a g a ć j a k i m ś ' l u d z i o m z p o d s k l e p u ' ! Chodzi tylko o to że tak naprawdę producenci robią wszystkich w bambuko. My co raz częściej się nabieramy. Oni produkują wózki bardzo tanio! Następnym razem nie życzę sobie czegoś w stylu : "Ok, ale ten sposób myślenia nie rokuje tobie świetlnej przyszłości..." Licz się ze słowami . Jak się nie znasz to nie pisz !

Gość Popieram wypowiedź wyżej.

To jest osoby o nicku odpowiedź123odpowiedź. Święte słowa!

Gość Nocoty
i jeszcze ___ Phi jaki nick : odpowiedz123odpowiedz ---- NIC Mądrzejszego o pierwszej w nocy nie mogłaś \eś wymyślić????????????

A ja się troszkę znam, bo mieszkam w Holandii i wiem co nieco o produkcji wózków Quinny i Bugaboo, więc dziwię się na przykład tobie, że wygłaszasz tu sądy i opinie na temat produktów, które znasz jedynie z kolorowych magazynów. Popieram wypowiedź poprzednika, bo nie idzie zrobić Bugaboo i Quinny za 100 euro. Moja droga, takie rzeczy to tylko w Erze, naprawdę. Nie wiesz co za bzdury pleciesz. Może piszesz o produkcji Roanów i innych Polaków, których jakość jest hmmm...wątpliwa, ale wiedz proszę, że one kosztują zo najwyżej 1200 zł, więc mogą je sobie produkować za 500.

Gość Nocoty
Badziewie z Holandii ! Myślisz że Polskie to gorsze. Zastanów się co mówisz! Może nie wszystkie zachodnie rzeczy są tak wspaniałe jak mówią! Quinny nie są tak drogie jak bugaboo...

Ok i tym właśnie postem się spaliłaś moja mała. Udowodniłaś całemu gronu forumowiczów, że jesteś jedną z tysiąca czytelniczek Cosmo i fanek Tedzika. Idź dziecko kochane sobie obejrzyj jeden z drugim, pomacaj i pogłaszcz ...może nawet przejedź się po sklepie i zobaczysz o czym my tu w ogóle dyskutujemy. Szkoda mi na ciebie czasu. Żegnam. 🖐️

Aha i nie licz na to, że będę kiedykolwiek sponsorować ciebie i twoje oh-so-poor koleżanki.

Gość Nocoty
Nie wiem o co ci chodzi .... Zastanów się co piszesz ! Jak mieszkasz poza polska to wypierdzielaj na fora holenderskie . Nie podobaja ci sie polskie rzeczy to tu nie pisz. "Aha i nie licz na to, że będę kiedykolwiek sponsorować ciebie i twoje oh-so-poor koleżanki?????????????" Co to ma znaczyć powaliło cie? Wytłumacz jak można takie bzdety pisac! ŻAL MI CIE BIEDNY DZIECIACZKU...

Gość To pani Nocoty
Proszę miłościwej, to jest wątek o różnych wózkach, choć jak widzisz przeważają te zachodnie i skoro wyraża pani tak wielką ochotę rozpływania się nad zaletami polskich, zachęcam do założenia odrębnego wątku, a nie mieszania się do dyskusji forumowiczów, którzy nie koniecznie podzielają pani gusta, o szanowna. I proszę się nie wyrażać. Założy pani swój wątek, tak znajdzie przyjaciół, nie będzie psuła klimatu na tym tutaj i wszyscy będą kontenci. Zachęcam również na przyszłość do czytania ze zrozumieniem.

Gość Do pani Nocoty
Proszę miłościwej, to jest wątek o różnych wózkach, choć jak widzisz przeważają te zachodnie i skoro wyraża pani tak wielką ochotę rozpływania się nad zaletami polskich, zachęcam do założenia odrębnego wątku, a nie mieszania się do dyskusji forumowiczów, którzy nie koniecznie podzielają pani gusta, o szanowna. I proszę się nie wyrażać. Założy pani swój wątek, tam znajdzie przyjaciół, nie będzie psuła klimatu na tym tutaj i wszyscy będą kontenci. Zachęcam również na przyszłość do czytania ze zrozumieniem.

Gość Nocoty jak chcesz pogadać o
wspieraniu ubogich to idźże z tym na ogólny, a nie na topic o wózkach. Zabierasz tu tylko miejsce i zawracasz ludziom głowę. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że część osób tu piszących dostało kasę na wózek i inne sprzęty w prezencie od rodziny, bardzo często dziadków, rodzeństwa... i na prawdę będąc na miejscu takiej babci przeznaczającej część pensji lub emerytury na wózek dla wnusia, nie byłabym najszczęśliwsza, że moja kasa idzie na sponsorowanie osób trzecich, zamiast na dziecko. Pomyśl proszę.

Gość poszukiwaczkaPL.
To jak pomóc jeszcze komus?

Gość witam ja szukam
wózka bliźniaczego głęboko spacerowego żeby mial w zestawie foteliki samochodowe i zależy mi na tym aby był to tzw. pociąg czyli jedno dziecko za drugim, aha i dobrze by bylo żeby siedzenia w spacerówce sie rozkładały całkiem na leżąco. Zgóry dziekuję za informacje

Zbadano 14 wózków dziecięcych. Wszystkie trują rodzina, zdrowie, dziecko, wózek, wózki dziecięce Każdy z 14 przebadanych wózków dla dzieci zawierał szkodliwe i rakotwórcze substancje - wynika z testu przeprowadzonego przez niemiecką Fundację Warentest. Większość wózków z testu jest dostępna na rynku polskim. Aż 10 wózków oceniono niedostatecznie, bowiem w badaniach laboratoryjnych wykryto w ich uchwytach, szelkach, obiciach i daszkach przeciwdeszczowych między innymi: ftalany (inaczej zmiękczacze) i policykliczne węglowodory aromatyczne (w skrócie: PAK). Te związki chemiczne, mogące powodować raka i uszkadzać system rozrodczy, z wózków przedostają się do organizmu przez skórę. Test wykazał, że znajdowały się w elementach wózków często dotykanych i lizanych przez dzieci. W badanych wózkach wykryte zostały również inne szkodliwe i alergizujące substancje, w tym chloroparafina, formaldehyd i środki chroniące przed ogniem. Z technicznego punktu widzenia żaden z tych związków nie jest niezbędny w produkcji wózka dla dzieci. Świadczy o tym fakt, że żadna z substancji nie została wykryta w takiej samej ilości w różnych wózkach. - Paradoksem jest, że stosowanie w wózkach niektórych szkodliwych substancji chemicznych jest zgodne z prawem, podczas gdy te same związki są zabronione w zabawkach. A zatem w świetle obowiązującego prawa wózek dla lalki jest bezpieczniejszy od wózka dla dziecka - komentuje wyniki badań Fundacja Pro-Test. Oto lista przetestowanych modeli wózków: Bugaboo Cameleon Teutonia Mistral S Zekiwa Alu-Cross Hartan Topline S ABC Design Turbo 6S Brio Go Herlag Sportwagen Rimini Babywelt Pro 4 S Emmaljunga Nitro City Hauck Chicago air I'coo Plasma Coco Maxi-Cosi Mura 4 Gesslein Future I loop Quinny Speedi SX

Gość a fanka doduni
taka mądra buahahaha nie wchodź na takie fora,a zwłaszcza na kafeterię polecam: www.minimini.pl

Gość a jakie ceny tych wózków

Gość a fanka doduni
Jaka jestem fajna. Po co ja tu pisze...Idę posłuchać dodzi ... Jak będzie fajnie .

Gość szukam wózka
witam mam już upatrzone wózki wielofunkcyjne, ale niestety nie mam możliwości wszystkich obejrzeć. Proszę o pomoc w wyborze. Waham się miedzy x-landerem xq, jedo fun 4ds ale podoba mi sie również mariner (przystępna cena)

Gość emmal
WItam. Proszę o poradę, bo nie mogę znaleźć informacji w internecie. Waham się między dwiema spacerówkami: Emmaljunga Cerox 2.0 i Emmaljunga Scooter 2.0. Szukam pilnie spacerówki, mam nadzieję ostatniej :), ale nie znalazłam informacji o maksymalnej wadze dziecka w tych wózkach, bo wiek 3+ guzik mi mówi. Wie ktoś który wózek będzie lepszy?

Gość osoba
która założyła ten wątek nie ma zielonego pjęcia o wózkach od strony praktycznej.Wypisuje tu tylko suche fakty na temat specyfikacji, a to akurat mozna znaleźć w sieci. Co do opinii "po co wydawać 4 koła na wózek jak można kupić za 500" - cóz, kup taki za 500, a potem się męcz na spacerach. Uwierz mi, mijajace cię mamy pchające bugaboo będą ci współczuć i to nie dlatego, ze one się lansują, a dlatego ze bugaboo to świetna jakość i niesamowite własciwości jezdne. Dodam, ze przerobiłam wiele wózków - poczawszy od polskich czołów za 600zł skonczywszy na cameleonie własnie. Quinny buzz wymieniany wyżej jest ok, ale tylko z kołem przednim terenowym. Jak się nie ma kasy na bardzo drogi to polecam quinny speedi sx. Zresztą lepiej kupić używany dobrej jakości niż nówke z paragonem marki szajs. Ceny nie biorą się znikąd, jeśli coś kosztuje 600zł to ma jakość za 600zł. Pozdrawiam