Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilka pytań do was

Czy używacie lub używałyście następujących rzeczy

Polecane posty

Gość Kilka pytań do was

1) Kosmetyków dla niemowląt Mothercare? 2) Kosmetyków dla niemowląt Bubchen? 3) Wanienki Mothercare? 4) Wanienki Ikea? 5) Smoczków uspokajających Tommee Teepee? 6) Podkładów do przewijania Rossmann Babydream? Proszę o komentarze i czy byłyście z danej rzeczy zadowolone. A pytam, bo nie wiem na co się zdecydować.

ja uzywalam smoczkow toomme teepee i bylam bardzo zadowolona , butelek tez tej firmy uzywalismy :) i tez zdaly egzamin :)

Gość podkłady rossmann ok

kosmetyków bubchen używałam. mojemu dziecku służyły ale jemu generalnie żadne kosmetyki nie szkodzą. używałam też podkładów babydream- nie wiem czy mogłyby nie spełniać swojej roli. jak na podkład przystało - nie przeciekają. ja byłam zadowolona

Gość Kilka pytań do was
Ok. A co z Mothercare w takim razie? I wanienkami? Np. taką z Ikei albo Mothercare?

miałam wanienkę mothercare taką z korkiem w środku, nie sprawdzała się, jak dziecko podrosło to ten korek często był niechcący naruszany i woda wyciekała z wanienki. musieliśmy go w końcu przykleić na stałe. za to ze smoczków tommee tippee jestem zadowolona:)

uzywalam butelek i smoczkow tomme tippe.Ze smokow nie bylam zadowolona,bo strasznie duze...ale butelki do karmienia byly swietne(na ksztal cycka:P ) z kosmetykow matchercare nigdy nic nie kupowalam.Moge polecic natomiast takie produkty jak:sudocrem na odpazenia(swietny jest poprostu),kremik aloesowy jonsona(taki w zielonej tubce jak maly mial jakis potowki albo otarcie to swietnie lagodzilo skore).wanienka to nie wazne jakiej firmy moim zdaniem.Wazne zeby byla duza,bo czesto rodzicom niewygodnie trzymac malucha w takiej wyprofilowanej wanience(chyba,ze dokupisz specjalny lezaczek).A te podklady do przewijania to przyznam,ze nie wiem co to takiego:)

Gość Kilka pytań do was
Dzięki za wasze komentarze. :) Jeszcze zapomniałam zapytać jedną rzecz: 7) Płyn do kąpieli Johnson's Baby top to toe Wszystkie opinie są mile widziane, także zachęcam do dalszych wypowiedzi. :) Z góry dziękuję!

Gość Kilka pytań do was
Nie, nie zależy mi na podpórkach i leżaczkach, tylko chciałam coś głębokiego. Te dwie wanienki są dość głębokie, więc na dłużej wystarczą, bo siedzące w nich dziecko będzie - przynajmniej tak mi się wydaje - w wodzie po szyjkę albo barki. Mam wprawę w trzymaniu maluchów, więc nie straszna mi kąpiel w żadnej wanience (bez leżaczków i wspomagaczy).

ja uzywalam na poczatku johnsona plyn do kapieli ten lawendowy ulatwiajacy zasypianie i bylam zadowolona , ale oliwki juz nie polecam niestety inne produkty tez nie byly dobre tej firmy :( ale ten plyn jak najbardziej jeszcze teraz tego zielonego uzywamy takie na sucha skore , i tez jest dobry :) a oliwke babino uzywalismy i bardzo bylam zadowolona :) mieszkamu w uk i z polski ja sciaglismy :)

Gość Kilka pytań do was
A co się działo po oliwce Johnsona?

Gość mama malego Danielka
Ja tylko wanienki z Ikei i bardzo ja sobie chwale, bo pod spodem jak i w srodku na dnie ma taka gume, dzieki ktorej wszystko jest stabilne i sie nie slizga. Polecam.

- używamy butelek Tommee Tippee i sprawdzają się idealnie (konieczność szybkiego przejścia z piersi na butlę bez stresu) - używaliśmy wanienki z IKEI (ma świetne zabezpieczenie antypoślizgowe wewnątrz i na zewnątrz, jest "mięciutka" - w razie uderzenia się przez dziecko, lekka i posiada dziurkę, która umożliwia zawieszenie wanienki w łazience na wieszaku). Sprawdzała się znakomicie, niestety jest już za mała:)

Gość Kilka pytań do was
No właśnie widziałam. Ta z Mothercare też ma taką gumę pod pupą i tak jakoś nie wiem na co się zdecydować.

z doświadczenia wiem że najlepsze zwykłe duże wanienki bez żadnych podpórek w środku :) kosmetyki używam oilatum soft, uważaj na jonhsona bo często uczula

Gość Kilka pytań do was
A smoków USPOKAKJAJĄCYCH Tommee też używaliście? Nie mam tu na myśli tych od butelek.

Gość Kilka pytań do was
* "uspokajających" miało być :)

Gość Kilka pytań do was
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Może jeszcze ktoś się wypowie? Np. miał ktoś może jakieś doświadczenia z kosmetykami Mothercare?

co do kosmetyków, zapytaj lekarza, ja jestem zwolenniczką aptekowych ale to dlatego że całe życie jestem alergikiem i mój młody też ma zadatki :)

Gość Kilka pytań do was
U mnie w rodzinie na szczęście nie ma alergików. A Johnson's top to toe ktoś miał w takim razie? Taką dużą żółtą butlę z dozownikiem?

Gość a mamy jakis wybor
ja z kosmetykami mothercare nie ma niestety doswiadczenia- uzywamy Weledy i nie zamienilabym na zadne inne, bez konserwantow i...ja tez je uwielbiam ;) Co do smoczkow i butelek to szklane canpolu i kauczukowe smoczki-pije mu sie o wiele wygodniej niz z tych duzych silikonowych. W mothercare chyba tylko wkladki laktacyjen kupowalam te z lansinoh i krem lansinoh na brodawki, niedrapki, pieluchy tetrowe,reczniki, myjki i miske top&tail

Gość a mamy jakis wybor
mialam johnons top to toe - wyladowal w koszu, maly mial burze wlosow na glowie a po tym plynie byly takie jakies tluste straki, jakby sie nie wyplukiwal, zostawilam go dla siebie ale bylo to samo wiec do kosza :)

Gość Kilka pytań do was
A czy kupowaliście może jakieś ubranka dziecięce w Bhs albo Marks&Spencer? Jeśli tak, to jak znoszą pranie?

Gość a mamy jakis wybor
a, teraz sobie przypomnialam, ze ja mam przewijak z wanienka z mothercare :) Byla bardzo przydatny przez pierwsze 3-4 miesiace do kapieli. Teraz maly ma prawie 8 miesiecy, wciaz go na nim przewijam, a pod spodem mam 2 polki - trzymam tam pieluchy, kosmetyki, mam tez kilka przegrodek tuz pod reka-gdzie moge miec jakies kremy, woreczki na pieluchy, fride do nosa, itd. Mnie sie takie ustrojstwo bardzo przydaje