Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilka pytań do was

Czy używacie lub używałyście następujących rzeczy

Polecane posty

Gość a mamy jakis wybor
BHS i M&S - jakosc gwarantowana. Ja sama sobie lubie tam kupowac i nigdy sie nie zawiodlam. Z BHS-u mamy kocyk,ale jak byl mniejszy to mial wiecej rzeczy, a z M&S sporo ubran mamy

Gość a mamy jakis wybor
dla mnie nie istnieje problem jak dana rzecz znosi pranie :)

Gość Kilka pytań do was
A ten top to toe jako zwykły płyn (nie szampon) to jak? Sprawdzał się? Nie uczulał? Nie wysuszał? Do czego tak w gruncie rzeczy przydała ci się ta miska top&tail? Rozrabiałaś w niej wodę z mydłem, czy tylko trzymałaś tam kosmetyki i inne drobiazgi?

Gość Kilka pytań do was
Aha, a te rzeczy z Bhsu to po praniu wyglądają jakoś znośnie? Bo wiesz, nie sztuką wydać pieniądze i zaraz wywalać następne na nowe rzeczy, bo coś się porozciągało, wyblakło itp. :) Gdyby to nie miało dla mnie znaczenia, to interesowałby mnie pewnie Wójcik albo inne 5-10-15. Takie przewijaki ze zintegrowanymi wanienkami to raczej nie dla mnie, ale dzięki za opinię. :) Chyba jednak wolę jakąś głęboką wanienkę, a przewijaki takie jednorazówki z Rossmanna - słyszałam że ludzie je sobie chwalą więc pewnie spróbuję.

Gość Kilka pytań do was
To jak, powiesz mi coś o tych miskach top & tail?

Produkty tommee tippee polecam wszystkie :-) Moja córka używa butelek, niekapka, bidonu, miseczek, łyżeczek, śliniaka, pojemników na żywność, gryzaków i oczywiście smoczków na uspokojenie - wszystko z TT ;-) Smoczek jeszcze ten stary, którego już nie produkują bo na nowsze nie chce się przestawić - mają inny kształt. Z mothercare mamy przewijak z serii zoo i nocnik - rewelacja!!! oraz kosmetyki - płyn do kąpieli/szampon i oliwkę. Szampon spoko a oliwka nie wiem bo dostała wysypki i odstawiłam, ale to mogło być po zjedzeniu czegoś bo dostała wtedy sporo nowości. Johnsona nie polecam bo uczula. Nam dermatolog poleciła zwykłą serię z rossmana - babydream, która jest rewelacja i nie uczula tak bardzo. Mała używa płyn do kąpieli i ok. A i generalnie dobrze jest stosować kosmetyki z jednej serii lub firmy.

Gość a mamy jakis wybor
mysle, ze ta miska do szczescia niekoniecznie musi byc Tobie potrzebna. Mnie sluzy po prostu do mycia malego kiedy np. go nie kapie w danej chwili. Wacikami myje mu gore i dol-po to te 2 przedzialki top&tail ;) Ja sie do niej przyzwyczailam a po drugie u nas kapiel jest co drugi dzien a co drugi dzien "wybiorcze" mycie na przewijaku i wtedy miska. Co do plynu top to toe to uczulenia nie mial. A co do BHS-u to tam badziewia nie sprzedaja. To dobra i solidna firma, tak samo M&S.

Gość a mamy jakis wybor
tu masz stronke BHS-u, M&S tez znajdziesz, ubranka z Nexta tez sa rewelacyjne i rozmiarowo na dlugo wystarczaja.

Gość Kilka pytań do was
Ok. Dzięki. :) Znam ich stronki intern. Przeglądałam już. Niestety jako Warszawiak mam dostęp do bardzo "okrojonej" oferty produktowej wszystkich trzech, ale chyba najbardziej to Nexta. Słyszałam, że powstał w Złotych Tarasach, ale podobno nie ma oferty dla dzieci 0-6 miesięcy. Muszę się tam przejść i sprawdzić, czy rzeczywiście tak jest. W Bhs w Arkadii jest mało towaru dla maluchów i jakościowo wygląda nieco gorzej niż Mothercare, KappAhl a nawet H&M. M&S wygląda bardzo porządnie - tu przyznam rację. Dzięki wielkie za wszelkie info. i opis miseczki top and tail. :) Rzeczywiście troszkę zbędny gadżet, ale przynajmniej mnie uświadomiłaś do czego ona w ogóle służy. ;) Dzięki. Blondynce też bardzo dziękuję za opinię o kosmet. Mothercare i rzeczach Tommee! :) A jakie te smoczki miałaś? Coś takiego może: http://www.babythings4u.co.uk/data/items/2d1ee0.jpg A takiego Fishera ktoś z was może miał: http://ecx.images-amazon.com/images/I/31O1%2Bi8EvcL._SL500_AA280_.jpg

Gość Kilka pytań do was
Jeszcze do koleżanki wyżej: rozumiem, że mieszkasz w UK? Mam rację? Skoro tak, to zadam jeszcze jedno małe pytanko - czy Brytyjczycy kupują czasem jedzenie w M&S? Bo czasem mnie strasznie kusi pozaopatrywać się tam w różne rzeczy, typu miody, dżemy, zupy czy makaron, ale nie do końca wiem czy byłaby to słuszna decyzja. Jakiej jakości są te ich delikatesy? Jak dotychczas próbowałam jedynie słodyczy, plus przeróżnych rzeczy z drogerii, ale do regularnego jedzenia jakoś nie miałam przekonania.

Gość Kilka pytań do was
Dzięki wszystkim! I zapraszam do dalszych komentarzy i porad. :) Wszystkie są bardzo mile widziane! Czekam jeszcze na wypowiedź koleżanki o nicku: "a mamy jakis wybor", żeby mi napisała coś więcej o M&S. :)

Gość Kilka pytań do was
Możecie mi jeszcze opisać w jaki sposób objawia się uczulenie po kosmetykach Johnson's? Niektóre z was pisały, że ich oliwka uczula wasze dzieci. Jak się więc takie uczulenie objawia?

Gość a mamy jakis wybor
do - kilka pytan do was - szczerze mowiac to niewiele kupowalam tam zywnosci bo nie jest mi po drodze a po drugie cenowo tez nie byla tania-teraz chyba zrobili sie bardziej konkurencyjni. Mam tutaj niedaleko dobrze zaopatrzone tesco, sklep rzeznika gdzie moge kupic miejscowe produkty,dzemy i wiejskie jajka, itd a do M&S czy innych jezdze raz na jakis czas. Ale do rzeczy:kupowalam w M&S:ciastka, twisty serowe,bezy(nigdzie nie ma lepszych-sprawdzone ;) truskawki,smietane,miody(pyszne),kakao,czekolade,kawe,platki sniadaniowe muesli,grzane wino(naprawde niezle-jest tylko w sezonie przedswiatecznym),ryz od nich tylko kupuje-jakos bardziej mi smakuje. Wiesz...u nich zywnosci w M&S nie kupuja wszyscy, duzo brytyjczykow woli postawic na tania zywnosc bo przeciez trzeba jeszcze wyjsc do pubu,bingo, itd... Ja akurat stawiam na lepsza zywnosc, jakos puby mnie nie ciagna. Do autorki topiku: Co do ubran w M&S to maly mial sporo body, spiochow, kombinezon na zime i jakosc dobra. Ja te ubranka sprzedaje poznij na ebay i sa w bardzo dobrym stanie wiec to jest odpowiedz na to jak wygladaja po praniu. Wiesz, ja tutaj mam spory wybor ciuszkow dzieciecych, jest rowniez ebay gdzie mozna nawet nowe ubranka za niewielkie pieniadze kupic i nie zdzieraja z ciebie tak jak na allegro :) Podsumowujac: M&S, Next, Mothercare i BHS,H&M-konkretne, solidne wykonanie. Nie wiem jak jest z cenami w PL :)

Gość a mamy jakis wybor
Tutaj M&S ma dobre wyprzedaze, jak ma sie szczescie to pajacyki mozna kupic po £3, komplet spodnie sztruksowe plus podkoszulek z dlugim rekawem £3-£5, itd. Dziecko ma to do siebie, ze mozna kupic ubranka na zapas jak jest okazja :)

Gość Kilka pytań do was
Aha, czyli jednak w UK traktuje się żywność z M&S jak każdą inną ze sklepu z przeznaczeniem spożywczym? Wiesz, bo w sumie to moje wątpliwości wzięły się stąd, że mam w głowie obraz M&S jako sklepu trudniącego się głównie sprzedażą odzieży i kosmetyków, tak więc w momencie kiedy zobaczyłam u nich dział z delikatesami, nie mogłam się jakoś przemóc i myślałam, że to niemożliwe żeby sklep z odzieżą sprzedawał porządną zdrową żywność. :) Ale może niesłusznie... Co do Bhsu, to jak pisałam - przeszłam się do nich w celu zakupienia kilku rzeczy dla malucha (głównie szukałam body i jakichś spodenek z koszulkami), a wyszłam z dozownikiem do mydła w płynie. :P Podobnie było z M&S - nakręciłam się na zakup rzeczy na obiad (dłuuugo oglądałam różne ciekawe sosy w foliach i zupy szparagowe w puszkach), a finał był taki, że wyszłam z peelingiem do ciała. :) Ale miodu pomarańczowego z M&S próbowałam i muszę powiedzieć, że masz rację :) bardzo fajny był. Boję się, że w Nexcie w Wawie raczej nic nie dostanę w rozm. 56 albo 62. Wydaje mi się, że nie mają tam działu dla takich maluchów. Na szczęście kupiłam już trochę większych rzeczy na 68 w KappAhlu i w Smyku (nasz rodzimy Cool Club wypuścił wreszcie jakąś sensowną kolekcję, tyle że nie wiem jak te rzeczy zniosą konfrontację z pralką, ale jestem dobrej myśli). :)

Gość Kilka pytań do was
U nas też robią wyprzedaże w Mothercare i M&S. Nie mam pojęcia jak jest w Bhs, bo w sumie od niedawna do niego zaglądam, ale myślę że podobnie. Tylko szkoda, że warszawski M&S mam tak ubogą ofertę dla małych. On jest bardziej ukierunkowany na panie między 30 a 60 rokiem życia, a dla dzieciaków ma niewiele w ofercie. Szkoda.

Gość Kilka pytań do was
Z Allegro nie korzystam, też wolę eBay ale nie jestem jakimś szczególnie zapalonym użytkownikiem. Wolę normalne tradycyjne sklepy albo w ostateczności sklepy internetowe, jeśli nie mogę czegoś znaleźć na istniejących ekspozycjach. Chyba po prostu lubię wszystkiego dotknąć i obejrzeć w rzeczywistości zanim wydam pieniądze.

Gość Kilka pytań do was
Wypowie się może ktoś jeszcze? :)

Gość Kilka pytań do was
Ok, dzięki bardzo za opinię! :) A smoczków Fishera-Prica używała któraś z was? Takich jak pokazałam na jednym z linków wyżej?

Gość mariam90
Właśnie dowiedziałam się, że firma mothercare do produkcji butelek dla niemowląt używa niebezpiecznej rakotwórczej substancji, butelki te już w kilku krajach są zabronione.