Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 Mam 18 lat i zaszłam w ciąże 4 tygodnie temu i proszę doradzcie mi czy usunąć tę ciążę czy jednak nie sama nie wiem matka radzi żebym jednak usuneła i nie wiem co robić...Pomocy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 Proszę pomóżcie mi bo sama nie wiem:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość butterfly19876 Napisano Październik 18, 2009 Hej, nie usuwaj. Na pewno dasz jakos radę! a jak usuniesz, to możesz mieć potem problemy z zajściem, jak naprawdę będziesz pragneła bobasa. A ja mam inny problem, może ktoś pomoże... Jestem 5 dni po spodziewanym terminie okresu. Kochałam się z narzeczonym (jednak prezerwatywa nie zsunęła się ani nie pękła na pewno). Ponieważ zawsze jednak jakies ryzyko jest, postanowiłam zrobić test ciążowy. Wykonałam BOBOTEST (wykrywający ciąże przy st. 10 mlU/ml). Widoczny jest tam jakis cien - słabą kreskę polu testowym. Aby sie upewnic wykonałam równoczesnie BOBOTEST płytkowy (25 mlU/ml). Na nim pojawiła się tylko jedna kreska w polu kontrolnym. CO mam o tym myśleć? Bardzo proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx000xxx 0 Napisano Październik 18, 2009 kazdy ci tu powie ze nie... odpowiedz sobie na kilka pytan! 1. czy masz warunki mieszkalne ? 2. matreialne ( rodzice cie caly czas nie beda utrzymywac ). 3. czy ojciec dziecka sie nadaje na ojca 4. Czy czujesz sie na silach zajac sie dzieckiem ? 5. co z wyksztalceniem? uwierz ze przy dziecku to nawet w weekendy nie bedzie chcialo ci sie chodzic do szkoly ... jak pewnie wiesz jest to duzy obowiazek ... wstawanie karmienie kapanie wychodzenie zabkow jak jest chory noszenie po nocach ... Ja 1 ciaze zaszlam krotko po 18stce urodzilam nie zaluje ... ale nie mam warunkow mieszkalnych ... ani kasy ... (POMIMO TO ZE JESTEM MEZATKA ) po 3 miesiacach od porodu zaszlam znowu (USUNELAM) kazdy radzil mi ze bede zalowac ze zalamie sie psychicznie ale wiem ze z drogim nie dalabym soebie rady i to pierwsze bym zaniedbala... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx000xxx 0 Napisano Październik 18, 2009 butterfly19876 - ja w drogiej ciazy robilam 3 testy ... wszystkie maly leekki cien tylko wkoncu poszlam do lekarza i sie okazalo ze bylam w 7tyg ciazy... ( Najlepszy jest lekarz) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 mam pytanie czy chcesz mieć dziecko czy nie?? myślę że powinnaś pójść do ginekologa i nie martwić się na zapas....Jeśli chcesz te dziecko w razie gdybyś była w ciąży to trzymam kciuki i życzę powodzeenia..Nie martw się będzie dobrze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 Dziękuje wam jeszcze się zastanowie ale chyba nie miała bym serca usunąć ciąży miała bym wyrzuty sumienia więc warunki mam kase tez ale ojciec dziecka kompletnie się nie nadaje na bycie tym ojcem:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx000xxx 0 Napisano Październik 18, 2009 Ale jestes z ojcem dziecka ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 tak jestem z ojcem dziecka ale on jjeszcze nie wie że zaszłam w ciąże dopiero się dowie bo postanowiłam że urodzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 nawet wiem coś o zajmowaniu się dziecmi bo mam siostrzyczke ktora ma 4 miesiące jest słodka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zatanów się Napisano Październik 18, 2009 http://video.dlapolski.pl/04/01/aborcja-zdjecia-drastyczne/ Obejrzyj sobie ten filmik i sama stwiedz czy chcesz usunąć ciążę. Ja powiem od razu, że lepiej się zastanów czy nie będziesz tego żałowała gdyż powinnaś wiedzieć że mogą z tym rodzić się inne komplikację, kiedyś będziesz chciała mieć dziecko a po aborcji możesz już takiej szansy nie dostać. Ja być może jestem w ciąży mam też 18 lat pomimo trudnej sytułacji rodzinnej itp nie usunełabym ciąży! możesz kiedyś tego okropnie żałować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justyna91 0 Napisano Październik 18, 2009 Tak wiem ja już zdecydowałam że urodzę to dziecko mój partner bardzo się ucieszył z tego że jestem w ciąży ...nawet mam warunki do wychowywania tego dziecka i całe szczęście dziękuje wam za rady są świetne:):*:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyno jestem dumna z ciebie Napisano Październik 18, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach