Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmm ja mialam

Co najlepiej kupić. Mamy 6,7,11 latków proszę wejdzcie!!!

Polecane posty

Nie mam własnych dzieci, tak sie zlożyło, że w następnym tyg muszę kupic prezenty na święta, ponieważ później aż do samych świąt nawet godzinki na zakupy nie będę mogła poświęcić No i mam problem z dziećmi muszę kupic prezenty dla 14 latki 11 latki 10 latka 7latka 6latki co kupić nie mam bladego pojęcia, prezenty w rodzinie męża robi się drobne także myślałam o kwocie ok 30 zł na samą rzecz bo do tegp dojdą słodycze, torebka moze jeszcze jakiś drobiazg więc w sumie prezent wyniesie ok 50 zł może wy pomozecie mi co kupic mozna dzieciaczkom w tym wieku, nie mam kogo sie w tej chwili poradzić jedynie dla 14 latki juz wiem ze kupię naszyjnik + jakiś kosmetyk, dla 10 latka model samolotu do sklejania, dla reszty kompletnie niewiem... czym takie dzieci się interesują i szczerze powiedziawszy największy problem mam z tą 11 latką bo tak niby jeszcze dziecko ale zabawkę kupić jej jest mi głupio bo w sumie dla jej siostry (14latka) juz taki powazniejszy prezent, ale dziewczynka lubi czasem jeszcze pobawić się zabawkami no i sama niewiem:O:O:O:O:O:O wy mamy macie wieksze doswiadczenie więc moze mi podpowiecie:D

wszystko zależy od tego jakie to są dzieci. Co lubią? Dla 6 latki i 7 latka, farbki do robienia witraży, farbki do wydmuchiwania z szablonami, jakiś plecaczek, książkę, płytkę z muzyką. . . . . . Musisz coś wiedzieć o dzieciach. Jedno się ucieszy z takich prezentów, a drugie nie będzie wiedziało gdzie schować, żeby na to nie patrzeć. napisz coś o dzieciaczkach. Moja ucieszyłaby się właśnie z takich prezentów

Gość ja kupilam dla 11 latki
na urodziny taki dziennik- pamiętnik. z różnymi poradami, horoskopem, miejscem na wpisanie imion najlepszych przyjaciółek i innych pierdół. Taki sekretny dziennik czy coś takiego. Dziecko jest zachwycone.

to znaczy tak 6 latka to dziewczynka która lubi lalki i rozne akcesoria ale ma tego pelno, do tego jest raczej dzieckiem wszechstronnym :) lubi i tanczyc i spiewac i rysowac więc dla niej myslę, że cos znajdę z 7latkiem mam kłopot ponieważ to chlopiec którego rodzice rozpiescili, wychowuje się wsrod doroslych i np. samochodami wogle sie nie bawi, wszystkei zabawki ktore dostanie od razu lecą do pufy gry planszowe to by mnie chyba wysmial :P choc moze nie ale wtedy do mnei by przychodzil w nie grac bo w domu nei ma z kim, w sumie jego caly wolny czas to komputer no ale ile mozna kupowac gier komputerowych tym razem chcialam cos w innym kierunku ale zupelnie niewiem co :( no i problem z tą dziewczynką 11 letnią :O taki dziennik w sumie fajna rzecz ale moze jeszcze jakies inne propozycje

to może dla 7 -latka Scrabble. Sama się nie znudzisz jak do Ciebie z tym przyjdzie. A może jakieś tematyczne nieduże Lego. Pewnie klocki podstawy już ma. Mam znajomą 11 -latkę, ona lubi czytać, więc książki ją zachwycają. Ale jak każda dziewczyna lubi bibeloty - plecaczek, torebeczka, pasek, bluzeczka

Gość kirli
Dla jedenastolatki możesz kupić ładny długopis,pióro lub notatnik z firmy NICI (około 20 zł) - dziewczynki w tym wieku z reguły szaleją za produktami tej firmy, do tego błyszczyk delikatny perłowy (jakiś smakowy), a wiem po swojej już teraz 12 latce, jak się cieszyła ze zwykłego błyszczyka nawet tego z gazety:) Możesz też kupić kolorowe fajne skarpety z podeszwą skórzaną do latania po domu (samurajki) - są teraz w ofercie Rossmanna, bardzo ładne. Albo perfumy Hannah Montana dla dziewczynek - też zrobią furorę, a kosztują około 30 zł. Moja córcia uwielbia perfumy Chupa - Chups kupione właśnie w zeszłym roku, są ładne, delikatne, w sam raz dla małych dam:) Cena też coś około 30 zł. Tutaj zobacz: http://www.allegro.pl/item787859588_chupa_chups_love_trap_75ml.html http://www.allegro.pl/item760704091_chupa_chups_coty_zestaw_edt_75_ml_od_szel.html W ogóle co możesz, to kupuj w necie, zaoszczędzisz czas:)

dla 7 latka klocki lego odpadają, nie ma zadnych podstaw nie uklada klocków w tamtym roku kupilam mu bionicle to tata mu zlozyl i stal na biurku wogle sie nim nie bawil i wcale nie byl zachwycony a ja tyle sie nawybieralam zeby model byl w kolorach jakich lubi itd:O to jest takie dziecko ktore niczym sie nie interesuje

Gość zalezy jakie to mają być kwoty
dla 6 latki rodzinkę lalek barbie - ken, lalka, niemowlak i przedszkolak plus wózek i akcesoria- 60 zł dla 7 latka drewniane tory plus kolejka- 45-55 zł dla 11 latki figurkę z Hi School Musical- niby lalka, ale już nie taka dziecinna- około 60 zł. i po sprawie.

ajjj nie nie tego typu rzeczy szukam hmm ja niby wiem mniej wiecej jak mialo by to wyglądac tylko niewiem co to mialo by byc:P jak bym dala temu 7 latkowi drewniane tory + kolejke to by mnie chyba jego mamusia wzrokiem zabiła:P hihihi naprawde ma 7 lat, ja pamiętam, że mój brat mając 10-11lat bawił się samochodzikami, klockami a on w sumei klockami nigdy sie nie bawil :O samochodami przestał jakis czas temu ma od groma tego wszystkiego ale pochowane po pufach, w sumie nowe zabawki :O więc nei ma sensu kupowac nastepnej w sumei na odczepnego moglabym mu kupic jakis samochodzik czu klocki i miec w nosie ale ja juz taka jestem ze lubie jak ktos jest zadowolony z prezentu jak jest on trafiony dlatego pytam tu na forum, im wiecej bedzie wypowiedzi tym predzej moze akurat ktos cos fajnego doradzi :D dlatego dawajcie mamusie

Gość anette111
albo mikrskop, taki dla dzieci. Kupowałam oststnio dla chrześnicy na komunię. Poza kasą która zawsze się przyda. Bo to na komunię.To z mikroskopu najbardziej się cieszyła(koszt ok. 40 zł)

skoro mały taki zapalony komputerowiec to może kup mu śmieszną myszkę do komutera? bo na pendriva to chyba jest za wcześnie;) a tej 11latce-kup misia (takiego duużego) ja nawet teraz bym się ucieszyła :D

Gość kazula
moze wkrec dzieci i niech napisza listy do swietego mikolaja, w dobie internetu moga to zrobic online, www.listdomikolaja.pl, list pojdzie do ciebie i zagadka co kupic rozwiazana :P

U nas od dawna funkcjonuje "list do Mikołaja". Póki dzieci pisać nie umiały, dyktowały mnie. Teraz piszą same :-) Dorośli zresztą też piszą, wychodzimy z założenia, że lepiej się domyślać co tam pod choinką leży, niż dostać coś zupelnie zbędnego :-)

Gość swisse
Chrześniakowi na Mikołaja kupowałam dwa modele z leolandii (http://leolandia.pl/). Teraz, już po złożeniu ich, wiszą u niego w pokoju :) I wyglądają bardzo ładnie.

Gość danko
Witam ja mam wnuka ma 7 lat i kupuje mu narty pozdrawiam

Gość gość
Moja 6latka mowi wszystko tylko nie lalki a chciala by dostac pamietnik z kludka

Gość uleczka131a
Jak to dzieci z jednego domu, to ja bym zorganizowała wspólne wyjście http://www.incaplay.pl/o-nas Atrakcji sporo i każdy znajdzie coś dla siebie. Chociaż sale zabaw to lubią dzieci w każdym wieku.