Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enfre

Język migowy.

Polecane posty

Gość Enfre

Moim zdaniem jezyk migowy powinien byc wprowadzony do szkoł.Mógłby zastąpoić religię. Jezyk migowy powinien byc obowiazkowy ze wzgl.na to,ze coraz wiecej osob rodzi sie z całkowitym lub częsciowym zanikiem słuchu,ale i coraz więcej osob traci słuch podczas jakichś wirusowych chorob. Gdyby nauka takiego jezyka wprowadzona była do szkoł,to ułatwiło by zycie wszyskim ludziom. A kto nie uczy sie juz,to powinien przechodzic darmowe kursy jez.migowego. Sama bym poszła na taki kurs,tylko,ze mnie po prostu nie stac,bo wiadomo,ze musiałabym z czegos zrezygnowac. Moze,kiedys w przyszłosci ktos dojdzie do takich samych wnioskow jak ja i zamiast religii wprowadzi nauke jezyka migowego.

Gość 76764875
Też chciałabym się go nauczyć.

Gość Enfre
W moim miescie jest taki kurs jez.migowego. Trwa 3 m-ce i jest to pierwszy stopien nauki.Konczy sie egzaminem. Takich stopni chyba jest wiecej i niestey sa to dośc spore koszty.

Gość 76764875
Nie wiem, jak jest w moim, nie orientowałam się, ale gdyby były takie zajęcia w szkole na pewno bym chodziła :)

Gość gośćula
bardzo dobry pomysł :) dodam do tego jeszcze kurs pierwszej pomocy przedmedycznej

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na 60h kurs – tłumacz języka migowego. Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451

Gość kasia

Jeżeli ktoś z was szuka takiego własnie tłumacza języka migowego to polecam kontakt z firmą Quattro, która znajduję się w Gliwicac na ulicy  Śliwki 72 lok. 1.  Firma oferuję możliwość dojazdu do klienta. 

Gość gość

Ja języka migowego nauczyłam się w szkole, do której chodziłam, a chodziłam do szkoły instytutu głuchoniemych instytut-gluchoniemych.waw.pl w Warszawie. Jeżeli też chcecie się nauczyć tego języka lub macie problemy ze słuchem to polecam wam się do nich zgłosić.