Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabela

kaszel

Polecane posty

Gość aabela

Poradzcie cos na kaszel u 2 letniej niuni,podaje syropek, cebion, syrop z cebuli i nacieram vickiem a kaszle juz 2 tygodnie, najgorzej w nocy.Temperatury nie ma, jest radosna, rozbawiona.

Gość aabela
Ale o co kaman? Nawet pytalam sie lekarza czy moze chodzic do zlobka - odpowiedz moze a dalej kaszle

Gość kaszel w nocy
może oznaczać robaki i wtedy żadne syropki nie pomogą. Może to być również reakcja alergiczna, suche powietrze (okres grzewczy). Jeżeli kaszek jest suchy i męczący silniejszy w nocy niż w dzień - poproś o skierowanie na badanie kału. Jeżeli alergia lekarz powinien podpowiedzieć Ci jaki syropek podawać na noc. Jeżeli kaszel jest suchy a dajesz syrop wykrztuśny to tylko potęgujesz kaszel. Mój syn z kolei każdego ranka tuż po wstaniu dostaje ataku kaszlu. Trwa to ok. 5 min i potem jest spokój (lekarze rozkładają ręce).

Witam. Moj synek ma 3 latka i dokladnie mamy ten sam problem. Tez stosowałam wszystkie syropki mascie i nic nie pomagało . Teraz kupilam (sobie) w aptece syrop Alcep (cebulowy) i daje małemu i od wczoraj widze poprawe, kaszlel go mniej meczy Na taki kaszelek u dziecka sprawdza sie też zwykły syropek prawoślazowy kosztuje grosze a jest świetny

Gość Vick
VICK nie jest dla tak małych dzieci!!!!!!!!!!Zamiast tego kup PULMEX,jest od 6 miesiąca.

Gość opopop111
mój synek na bank ma alergię na coś, ale jest zbyt mały, żeby zrobić testy. Lekarz przepisał nam zyrtek , jak tylko kaszel się pojawia dostaje dwa razy dziennie po 5 kropelek i po 2-3 dniach przechodzi, ale to musisz skonsultować z lekarzem, ponieważ tego leku nie da się kupić bez recepty.

Gość opopop111
kurcze dziewczyny, lekarka kiedyś mi powiedziała, że nie powinno się przy małych dzieciach stosować aromaterapii - vick chyba też jest mocno pachnący.