Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja echo

moja siedemnastoletnia córka ma chłopaka juz na poważnie

Polecane posty

z jakimi żartami, jak wychowałaś córkę tak będziesz miała. Do młodych świat należy, jak jeszcze nie zauważyłaś.

Gość adffzzzzzfz
Na prawdę Twoje zamartwianie się nic tu nie pomoże... wiem jesteś matką, a wiadome, że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka i chce uchronić je przed kłopotami, cierpieniem, rozczarowaniem... ale to jest jej życie i musi przeżyć je tak ja chce. Na pewno nie raz się jeszcze rozczaruje, życie da jej jeszcze popalić. Taka jest kolej rzeczy, każdy musi to przeżyć i nabyć własnych doświadczeń

Gość alicja echo
widzę że to ślepa głupia miłość :-O najorzej bo obawiam się że chłopak jest jakiś inny owszem , ma swój urok, rozwichrzoną potarganą czuprynę , ładny uśmiech ale reprezentuje inny świat niż my, myślę że córka jakby chciała zaprotestować światu w jakim żyjemy.A on wygląda jak podróżnik po bieszczadach , jest inny niż całe nasze towarzystwo i rodzina.

Gość alicja echo
to wyżej mengele to podszyw co myślicie o takim chłopaku ? który wygląda jak podróżnik bieszczadzki, antyglobalista, ma jakąś ideę życiową dziwną , :-O

A znasz jego "ideę życiową", czy tylko po wyglądzie osądzasz? A podróżnik bieszczadzki jest ciekawszy od nudnego prawnika. Taka prawda ;)

Gość alicja echo
aha , myślę że pokazał jej inny świat gdzie nie ma lansu i "drogich bryk tatusiów " pokochała inny styl życia będą razem przyrode podziwiać :-O

Trudno się dziwić, dziewczyna ma trochę odskoczni od rozmów o tenisie, wakacjach w Egipcie, drogich samochodach i od tego całego "ą" i "ę". Przynajmniej ma odrobinę normalności i zwyczajności, czyli samego życia :)

Gość agatkajacka
Doskonale autorko rozumiem, ze sie martwisz. Niestety tak już jest, taka kolej rzeczy. Oby ten chłopak był dobrym człowiekiem, pracowitym, wiernym, uczciwym, a nie jakimś ćpunem i cwaniaczkiem. Wtedy wszystko się szczesliwie ułoży dla córci, bo pewnie tylko tego chcesz, zeby była szczęśliwa, żeby nie wpadła w złe towarzystwo i nie zmarnowała sobie życia, żeby nie cierpiała, gdy chłopak za chwilę sie odkocha, bo przeciez młody, za młody na poważne chodzenie z dziewczyną, gdy tymczasem Twoja córcia podchodzi do związków bardzo serio i powaznie. Też to przerabiałam, znam ten ból. Niestety nic nie rób, bo to bez sensu. Nie przetłumaczysz a stracisz zaufanie a twój sprzeciw bardziej ją zbliży do chłopca. Normalne to u nastolatek. Córka sama musi przejść przez zakochania, odejścia, młodzieńcze rozczarowania, możesz jedynie być blisko, gdy w nocy będzie szlochać w poduszkę, bo chłopak ją rzucił i nie chce zyć bez niego. Zatem, bądź blisko ale nie wtracaj się w jej życie, nie przeszkadzaj. Skoro jest inteligentna, dojrzała, gdy minie oczarowanie, sama przejrzy na oczy i na pewno podejmie właściwą decyzję.

Gość alicja echo
agatkajacka -dziękuję że mnie zrozumiałaś przeraża mnie ta sytuacja, jak patrzę na tego chłopaka to nie wyobrażam sobie że takie dziecko może współżyć :-O córka to nad wiek dojrzała , ma ambicje i plany na przyszłość.Dlatego wyobrażałam sobie ją z 23 letnim studentem prawa - synem mojej przyjaciółki, byłybyśmy szczęśliwe , jemu ona sie podobała :-O ale nic z tego nie wyszło, trudno, syn przyjaciółki wie o tym i jest mu przykro , chciał związku z moją córką :-( ale nic, wiem że nic nie zrobię , na siłę nikt nie swatał...absolutnie teraz chyba juz on nie będzie nią zainteresowany :-( miałaby życie jak księżna ale ona wybiera

Gość alicja echo
kto mnie pocieszy

Gość kukukuku
alicjo ja swojego męża poznałam jak miałam 16 lat.Mówisz teraz jak moja mama mówiła 15 lat temu.teraz wnuczce opowiada jak to było jak mamusia poznała tatusia:)

Gość alicjooo echooo
JESTES PUSTAKIEM!