Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca......mamama

Nazwisko dziecka - prosze o odpowiedz!!

Polecane posty

Witam mam pytanie.. kolezanka wlasnie do mnie dzwonila z pewna sprawa.. Ma dziecko z facetem z ktorym bierze rozwod dziecko ma jego nazwisko ale facet w ogole sie nie interesuje Nim nawet jest gotow zrzec sie praw do dziecka.. Moje pytanie brzmi czy ta kolezanka moze dziecku zmienic nazwisko na jej panienskie (poniewaz biora rozwod i ona do swojego wraca) i czy ojciec dziecka moze tego zabronic.. podkreslam ze w ogole sie nie interesuje od 8 miesiecy dziecka nie widzial

Gość geritt
Jeśli facet sie zrzeknie praw do dziecka to może sama wystąpić z wnioskiem o zmianę nazwiska, jeśłi sie nie zrzeknie praw, to musi wyrazić zgodę na zmiane nazwiska

kurde no to niedobrzze bo on teraz mowi ze moze sie zrzec praw, myslac ze to go uchroni od placenia alimentow.. jednak jest to osoba zlosliwa i podejrzewam ze tych praw sie jednak nie zrzekniie.. a jak bedzie mial prawa to ona nie moze wystapic do sadu o zmiane nazwiska na jej?

Gość bbbbbbbbbbb111111111111
Ten temat już był chwile wcześniej. jej decyzja i nikt nie może jej podjąć dla kaprysu...sprawa do sądu i tam ciąg dalszy.

aha dziekuje nie zauwazylam juz poczytam