Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati82

Szerokie paznokcie

Polecane posty

Gość cati82

Mam szerokie paznokcie, szeroka plytka, nie ladnie to wyglada, juz probowalam pilowac itd ale nic taka nautra... Czy jestem skazana tylko na tipsy??.. A moze malowac tylko srodek paznokci a po bokach nie to wtedy wydaja sie wazsze?

Gość takie malowanie
zwezi optycznie plytke

Gość ale przeciez takie
malowanie jest wiesniackie jak ktos Cie wezmie za reke zeby obejrzec twoje paznokcie to cie wysmieje, po prostu piluj regularnie maluj odzywka lub bezbarnym jak sie obryza paznokcie to potem sa tego efekty, znam ten bol

Na Twoim miejscu poradziłabym się profesjonalnej manikiurzystki, choć pomysł z pozostawianiem niepomalowanych boków jest dobry.Gdzieś czytałam też o tym że jasne kolory optycznie wydłużają krótkie paznokcie, a ciemne potęgują efekt krótkiego paznokcia. :)

wlasnie obcinanie/pilowanie bokow powoduje, ze plytka paznokcia sie poszerza - tak wlasnie dermatolog powiedzial mojej mamie, ktora ma problem z wrastaniem paznokci wiec takie pilowanie na dluzsza mete ci jej jeszcze bardziej poszerzy maluj na jasne kolory - wtedy nie beda sie w oczy rzucac

Gość cati82
ja nigdy nie obgryzalam paznokci ! ani nie obgryzam. Mialam raz tipsy , ladne fakt, ale 2 dni czulam ciezar doslownie na paznokciach, pozniej sie odklejaly niektore, za drogo to wychodzi, a biedna plytka ciagle pod tym sztucznym tipsem nie oddychala i byla w oplakanym stanie po sciagnieciu tipsow. Ost, zrobilam skorki, odsunelam mam specjalny preparat do skorek i sa juz troche dluzsze.

Gość gość
Tez mam szerokie paznokcie i krótka różowa część paznokcia. Niestety to wina obgryzania. Pozbywamy się tego nałogu i od roku nie obgryzam ich ale niestety nadal nie są zbyt ładne. Czy można jakoś wydluzyc te rozowa czesc paznokcia i chociaż trochę wysmuklic?