Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka800000

Nierównomierny wkład...

Polecane posty

Gość calineczka800000

Mam mały problem z mężem. Ustalił dziwne zasady wspólnego utrzymywania gospodarstwa domowego. Ja płacę za rachunki około 900zł plus wydatki bieżące około 200zł miesięcznie- na jedzenie oraz środki czystości. On z kolei daje na utrzymanie dziecka 500zł oraz 800zł na jedzenie, chociaz z tego przeznacza część na bieżące wydatki typu wymiana opon w samochodzie czy zapłacenie ubezpieczenia na mieszkanie. Dodam, że jest całkowicie zwolniony z obowiązków domowych, ja piorę, gotuję, prasuję i sprzątam. Mój mąż skarży się, że jest pokrzywdzony materialnie w tym małżeństwie, że jest nierównomierny wkład, też to tak odbieracie???

Gość hmm - dziwne
u nas pieniądze są wspólne i nie ma czegoś takiego jak rozkładanie na czynniki pierwsze kto za co płaci. Jesteśmy małżeństwem, to wszystko jest wspólne. A swoją drogą bardzo mało na jedzenie wydajecie :)

noooo niby taaak ale ja na przykład zarabiam 3x więcej niż mój mąż ( i o wiele mniej czasowo tzn , krocej pracuję, jego cały czas nie ma w domu ) i na mnie spadają też wszystkie czynności domowe...i wychodzi na to że wszystko jest na mojej głowie...

i co mam zrobić...latam do dwóch prac , gotuję między jedną a drugą robotą, sprzatam piorę prasuję tłumaczę trygonometrięi i nne takie, załatwiam kredyt w banku, pilnuję wykonczenia mieszkania i utrzymuję rodzinę ....

zgadzam się z CiepłaPłomieniem...co to jest za dzielenie wydatków u nas kasa jest wspólna ...mamy wspólne konto na które wpływa zarówno moja wypłata jak i męża ....i razem z niego korzystamy ...fakt jakieś większe wydatki są uzgadniane ale tak nikt nikogo nie rozlicza czy wydałam o 10 zł za dużo w warzywniaku

i jak u mnie podzielisz wkład....jest bardzo nierówny....tak wyszło , co mam się rozwieść ? chociaż już czasem miałam dość bo jeszcze spłacałam jego długi

Gość ale co to za dzielenie
gdzie jest powiedziane, że wspólne to może byc tylko po równo, a kto ma więcej, to bierze dla siebie...???? A jak są małżeństwa, że kobieta zajmuje się domem i dziećmi a mąż zarabia na życie, to znaczy, że ona nie ma dostępu do pieniędzy, bo pracuje w domu za darmo? Co to za dzielenie to moje, to twoje, to wspólne. To rodzina czy znajomi???

dla mnie tez t odziwne jest.. to jak ktos zarabia wiecej je lepsze rzeczy? i ma osobną lodówke? zawsze mi sie zdawało ze jak małżenstwo czy inny stały zwiazek to wszystko wspolne...