Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chwilowy

dziewczyny, czy przeszkadza wam trądzik u facetów?

Polecane posty

Gość chwilowy

Jak w/w mam problem z trądzikiem tylko i wyłącznie na twarzy i troche przy brodzie. Czasami jego go mało, a czasami potrafi wyjść sporo choć zanika wszystko po tyg, ale mimo tego widoczne są takie drobne blizny(tylko czoło)i czasami zaczerwienienia. Jestem wysokim ciemnym blondynem dobrze zbudowanym, wysportowanym i co usłyszałem od paru dziewczyn ładne błękitne oczy i mam 16 lat, więc wydaje mi się, że jestem typowym przystojnym facetem(nie chce tu się chwalić, ale nie wiem jak to inaczej określić - nie jestem zadufany w sobie: )). Proszę was dziołchy o opinie. Pozdrawiam :)

Gość no trochę
odtrąca. ale jak masz świetny charakter i jestes kulturalny to trądzik nie ma znaczenia ;)

Gość lubie wygniatac
pryszcze mojemu facetowi to moje hobby które ciezko mi opanowac. :)

Gość mój obecny mąż
miał duży trądzik jak go poznałam, ale poza tym był inteligentnym i miłym chłopakiem z pięknymi niebiesko-szarymi oczami ;) Wygląd jest ważny, to prawda ale są rzeczy o wiele ważniejsze.

Gość chwilowy
Niewiem, czy to coś zmienia, ale pomyliłem się. Trądzik mam tylko i wyłącznie na czole i troszke pod brodą. Prosze dziewczyny o opinie :)

Gość chwilowy
Niewiem, czy to coś zmienia, ale pomyliłem się. Trądzik mam tylko i wyłącznie na czole, reszta twarzy jest czysta i troszke na brodzie. Prosze dziewczyny o opinie .

zależy chyba od stopnia zaawansowania. Wiadomo,że jak jesteś cały w pryszczach to wysłałabym Cię do dermatologa, ale jeśli masz taki delikatny młodzieńczy trądzik to pewnie nikt nie zwraca na to uwagi:)

to zależy jaki jest jak masz typowy trądzik wynikający z dorastania to nie, sama mimo 20 lat dalej mnie to męka ale już bardzo delikatnie na szczęście. Zazwyczaj u facetów trądzik wyglada inaczej, objawia się bardziej na policzkach i wyskakują ogromne krosty, i często tego nie pilnują i wychodzą do ludzi w wystającymi syfami do wyciśnięcia, a mi się nie dobrze robi. Pamiętaj, że jak zauważysz że trądzik przeradza się w trąd to zrób coś! Ja pamiętam do dziś, jak kolezanka mojej mamy miała kolege 25 lat który nie miał z kim iść na wesele i się spytała czy może ja bym się zgodziła, to były wakacje więc pomyślałam czemu nie i się z nim spotkałam by się zapoznać przed weselem. I ogarnęło mnie obrzydzenie. On miał zaawansowany trąd. Cały był czerwony, co chwile wystawałay syfy do wyciśnięcia, miał guzy cysty blizny strupy. I coś jakby ciekło z niektórych miejsc. Przeżyłam szok, że można się tak zapuścić nie wspominając co miał na szyi tzn to samo co na twarzy.Szok. No nic pogadałam i się wymikosowałam. I mówią że wygląd nie ma znaczenia...

Gość chwilowy
Ja mam tak, że jak jest jasno, to miejsca wokół tych małych blizn są jakby takie sine, a np. pod światło w domu nie widać praktycznie nic. Jutro wybieram się do dermatologa, bo dziś zacząłem poważnie nad tym myśleć. Mam go od początku 1 klasy gim., czy on z czasem dojrzewania ustąpi?

to zależy od uwarunkowań genetycznych. Przeprowadziłeś wywiad ze swoją rodziną? Ja dostałam jak miałam 13 lat mam 20 i dalej mam ale bardzo delikatny. Moja mama ma 40 i trądzik przez całe życie, a mój ojciec nigdy nie miał krost. Więc wiem po kim to mam :/ To tylko czzas pokaże albo przejdzie albo nie. Zawsze te,ż może porzejść i pojawić się za iles tam lat nie ma reguły. Wazne jest to że póki to masz to nie możesz doprowadzić do trądu.

Gość chwilowy1
Tylko mnie to tak nęci, że czasami zdrapuje takie większe? Czy to niesie za sobą konsekwencje? Czy dieta ma wpływ na trądzik? Dużo jem słodyczy, ale czytałem, że niby dieta niema nic do trądzika.