Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agfe bogini

Zła morfologia nasienia.... Proszę o radę!

Polecane posty

Gość agfe bogini

Witam. Mam takie pytanko-mój mąż miał niedawno robiony seminogram(badanie nasienia).Na wynikach oprócz nieprawidłowej ruchliwości i koncentracji wyszło iż morfologia(budowa) plemników jest w 100 % nieprawidłowa :( Dodam iż byłam dwa razy w ciąży-obie niestety poroniłam :( Jak sądzicie czy mamy jakąś szansę aby zostać rodzicami ?

Gość tra laaaa
szkoda mój mąż ma 100% sprawne nasienie potwierdzone przez klinike w białymstoku- warto tam się udać , oni każdemu pomogą

Gość spróbuj
1.dobre odżywianie, w tym kogel mogel z miodem i kakałem 2. tabletki permen lub maxatin lub najtańszy prostacere 3. częsty seks lub masturbacja, gdyż narząd nieużywany zanika, w przypadku męża zanika zdolność spermatogenezy, być może przyczyną nikotynizm, alkoholizm, hipokinezja, stres, sorki, tylko gdybam. 4. higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 5.pozytywne nastawienie psychiczne 6.wysiłek fizyczny ale rekreacyjny na poziomie potu 6 oczyszczać organizm z toksyn terapią Gersona; w necie pod tym hasłem znajdziesz link do filmu edukacyjnego Szczegóły dot. zdrowego trybu życia znajdziesz w necie pod hasłem: "vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć" Po jakimś czasie odpisz jak poszło, jakie efekty. 🖐️🌼

Gość Do Bogini
cytat: Dodam iż byłam dwa razy w ciąży-obie niestety poroniłam Jak sądzicie czy mamy jakąś szansę aby zostać rodzicami ? Odpowiedź: jeśli dwie lesbijki zdolne są mieć dziecko ( chyba w 2001r czytałem o tym, a były to doniesienia z USA), to Ty tym bardziej. Otóż rzecz będzie polegać na zapłodnieniu Twojego jajeczka nie plemnikiem męża lecz jądrem komórkowym wyjętym z jakiejś, chyba dowolnej, komórki męża. Jeśli chciałabyś własnego klona, to z Twojej komórki. Jest to metoda wzięta z klonowania. Zaryzykuj, innego wyjścia nie masz. Gdzie, za ile i kto to robi tego nie wiem, popytaj.

Gość klonowanie
Klonowanie metodą transplantacji jąder komórkowych. Jest to najczęściej wykorzystywana metoda klonowania. Jest jedyną która pozwala na sklonowanie dorosłych osobników, oraz umożliwiająca uzyskanie wielu klonów. Ta właśnie metodą sklonowana została owca Dolly. Polega na usunięciu jądra komórkowego z niezapłodnionego oocytu (komórki jajowej) i wszczepieniu jądra z innej komórki – pochodzącej z organizmu jaki chcemy klonować. Jądro można obierać z komórek zarodka, z komórek hodowanych in vitro, a także co najważniejsze w tej metodzie, z dorosłych już osobników. W przypadku Dolly były to komórki pochodzące z wymienia jednej z owiec. Jak widzisz, przy użyciu tej metody możecie mieć dziecko, no, chyba, że Twoje jajeczko jest trefne.