Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francuzzka

francuski- jak to sie czyta??

Polecane posty

Gość francuzzka

mógłby ktoś napisac mi wymowę francuską tego tekstu? La Normandie est donc un pays d’elevage mais cest aussi un pays d’agriculture. Avec les pommes on fait le cidre et le calvados. La Normandie a des ports pittoresques, des paiges tres vastes et des falaises imposantes. La Normandie, c’est une region a visiter. La Normandie s’est le pays de la mer. Au neuvieme siecles les Vikings, les homes du Nord, arrivent par la mer. Ils donnent leur nom au pays. Au dixieme siècle, un Viking deviant duc de Normandie. Un siècle plus tard en 1066 Guillaume le Conquerant duc de Normandie part conqueror l’Angleterre. La premiere bande dessinee du monde (la tapisserie de Bayeux) racontre l’historie de sa victoire a Hastings.

Gość llena25
Prosba do nadgorliwcow, nie odwalajcie roboty za kogos, kto nie wlozyl nawet minimalnego wysilku w nauczenie sie zasad wymowy!!

Gość francuzzka
jak masz jakis problem to tu nie wchodz:O ciekawe ile razy ty na tym forume o pomoc prosiłaś😡

Gość llena25
Ani razu, za to czesto poprawiam zadania jezykowe, ale tylko wtedy kiedy ktos pofatygowal sie, aby samemu sprobowac je zrobic!!

Gość francuzzka
pofatygowałam się zeby to przepisać:O więcej nie umiem. ze słownikiem spędze całą noc nad tym tekstem.. nie moja wina ze niektórzy są tak lewi z języków, ze nie umieja przyswoić zasad poprawnego czytania:O dlatego prosze by ktoś mi to napisał, bo chce sie nauczyć czytac ten tekst:O ale skoro tak, to przepraszam za zbędne zamieszanie

Eeee..no właśnie... Ja tam wiem, jak to się czyta, ale włożyłam sporo wysiłku, żeby tak było :P I teraz nie chce mi się tutaj wyręczać kogoś :P Sorry. Zresztą...jestem już po pracy :P ;););)

Gość paulinchen
cześć maja:)

Gość przede wszystkim sa bledy
w tekscie :( A co do wymowy - proponuje metode pracochlonna,ale indywidualna - poszukaj w necie, jest gdzies strona na ktorej wpisujesz slowo i lektor czyta. Bo zapis fonetyny i tak nie odda tego co trzeba.

Gość llena25
Najlepiej usprawiedliwiac sie, ze jest sie niekumatym jezykowo. A czy mozesz szczerze przyznac, ze probowalas przyswoic zasady wymowy, ale na odwal tylko naprawde z zaangazowaniem? Nie sadze. Ktos ci napisze, nauczysz sie na pamiec i dalej nic nie bedziesz wiedziec.

Gość alfakljfiafafa
kurwa mać:O nie moze być błędów bo to tekst z ksiązki:O specjaliści zasrani

Gość llena25
specjaliści zasrani Teraz na pewno ktos ci pomoze:D:D Naucz sie gowniaro, ze jak prosi sie kogos o pomoc, to trzeba byc milym, bo inaczej gowno sie otrzyma.

Gość francuzzka
mam mature na głowie:O za pó.xno juz zaczynać się uczyć jezyka który za 4 miesiące i tak sie skonczy i nigdy wiecej sie z nim w zyciu nie spotkam:O wiem, źle zrobiłam z sie nie uczyłam od początku no ale sory tak wyszło:O teraz chce sie skupić na maturze- na tych przedmiotach co zdaje, a reszte przedmiotów poprostu odbębniać od tak:O ale widze ze dla was to jest za trudne do zrozumienia:O odzywają się wzory cnót które nigdy w szkole nie kombinowały a swym prawym zachowaniem były godnymi pochwały obywatelami RP:O ludzie dajcież spokój:O

Gość przede wszystkim sa bledy
A sie zastanawialam czy pomoc:) dobrze,ze problem z glowy. A bledy jak byly tak sa...

Gość francuzzka
dziękuję wszystkim bardzo. czesc

Gość llena25
Widze, ze pokolenie 1990 i powyzej jest cholernie chamskie, oczekujace nie wiadomo czego od innych, jednoczesnie nie dajace nic z siebie. Wstyd:O

Gość francuzzka
ciesze sie ze wy byliście cholernie ambitni:O (pokolenie starsze od 1990:O) tak ambitni, że widać rozwój gospodarczy polski do którego sie przyczyniliście... bieda, nędza i ubóstwo:O to dzięki wam 30% dzieci ponizej 14 roku zycia cierpi na niedożwienie:O bo niby wy cholernie ambitni nie umiecie na nie zarobić. i przypominam jeszcze ze to wy wychowujecie pokolenie powyżej 1990:O więc jakby poniekąd to wasza wina:)

Gość llena25
To ze taka jestes to wina rodzicow, ktorzy pewnie wychowywali cie bezstresowo, dawali wszystko czego zapragniesz i nie nauczyli szacunku do ludzi. Mozna poprosic o pomoc, ale trzeba sie liczyc z tym, ze ludzie moga odmowic i wtedy osoba z klasa to akceptuje, a nie rzuca wiazanke i pokazuje, na co ja stac. Zastanow sie nad soba, bo jeszcze wiele razy w zyciu nie bedzie cos ci sie podobac i co wtedy? Powiesz profesorowi na studiach(jesli sie w ogole dostaniesz) Spierdalaj fagasie?:O

Gość francuzzka
mogłabyś mi pokazać co napisałam ze cię obraziłam?:O bo nie rozumiem.:O

Gość jeśli piszesz w ten sposób
o ludziach starszych od Ciebie to obrażasz także swoją kochaną mamusię i tatusia, którzy przez całe życie harowali na takiego bachora jak ty. poza tym myslisz ze ludzie ciesza sie z tego, jak jest w polsce? to sie mylisz, dziewczynko niedorobiona. to rząd polski doprowadził do tego. a ty pseudo inteligentna gówniaro powinnaś siedzieć przed książkami a nie pytać o wymowę

Gość llena25
k**wa mać nie moze być błędów bo to tekst z ksiązki specjaliści zasrani Mnie nie obrazilas, ale ta wypowiedz raczej nie sprawi, ze ktos ci pomoze. A w tekscie faktycznie sa bledy, wiec chyba zle przepisalas.

Gość
pokolenie dzisiejszych 18latkow jest....przerazajace:o spoko, dzis stalam na przystanku obok na oko 20letniej laski, pytala swoja kolezanke co to jest zawiesina, bo ma jakis nowy lek i nie wie jak go rozrobic:o

Gość francuzzka
popatrz na niki:O to nie ja pisałam:O

Gość winiary_1
A.W. przecież ty masz już ocene z tej czytanki? nie rozumiem po co ci to? hmm.... ;)

Gość francuzzka
wywalaj sie z anglika uczyc i mnie nie wkurrwiaj:O ja pierrrdole ale mnie te tępaki zdenerwowały:O TAK OBRAŻAM WAS TERAZ KURWA MAĆ.:O

Gość francuzzka
a swoja drogą co za debil ma nick "winiary_1 " :classic_cool:

Gość winiary_1
a bo właśnie robiłam sałatke i jakos tak mi się skojarzyło;) nie czepiaj sie pseudonimu mojego! ;P lepiej powiedz po co ci to jak już masz 4 za czytanie ;P no... AxxO ;D

Gość francuzzka
bo w wolnych chwilach che sobie poczytać po francusku:) po to mi to:)