Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolajnaa Z.

Pominieta jedna tabletka anty i nie nadrobienie jej

Polecane posty

Gość Karolajnaa Z.

Witam, Zaczelam dopiero brac tabletki antykoncepcyjne, jednak w pierwszym tyg pominelam jedna (upadla mi na ziemie na dworze) i jej nie nadrobilam. Poprostu na drugi dzien wzielam o zwyklej porze nastepna. I tak cale opakowanie do konca (tzn konczy sie). Czy jest jakies ryzyko, ze nie jestem chroniona? Czy moze to nie zaden dramat, jelsi reszte biore punktualnie?

Gość lilietta
jeśli jedna Ci spadła na ziemię to trzeba było wziąć zaraz następną z następnego dnia, wtedy na końcu by Ci jednej po prostu brakło ale to mniejsze ryzyko niż nie wzięcie tabletki w pierwszym tygodniu. A tak ogólnie jesli się jednej zapomi to przez cały nastepny tydzień musisz się zabezpieczać bo istnieje ryzyko zjaścia w ciążę. A jeszcze bardziej ogólnie to wszystko pisze w ulotce, (przynajmniej w mojej pisze) co zrobić w takich sytuacjach. Pozdr.

Gość Karolajna Z.
Pisze tam, ale jedynie zeby w takim wypadku uzupelnic ta zapomniana tabletke, nic nie pisze o tym co grozni jesli sie jej nie uzupelni, tylko poprostu kontynuje opakowanie. Wiec wystarczy ze przez 1 tydz bede sie dodatkowo zabiespieczac, a pozniej wszystko ok?

Gość Karolajnaa Z.
Poprosze o odpowiedz, bo jesli branie tabletek dalej jest zbedne, to lepiej zbeym o tym wiedziala:)

Gość MałaMIKaa
Tez jestem ciekawa, bo zawsze w ulotach pisze tylko o tym ze jesli do 12h sie zapomni to uzupelnic tabletke itp, a jesli sie jej nie wezmie tylko zignoruje a pozniej normalnie dalej kontynuowac?

Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza. INFO Z ULOTKI

Gość Karolajnaa Z.
Tak, tak, wiem i dzieki;), ale chodzi mi o to ze od zapomnianej tabletki minelo juz kilka dni i w tych dniach przyjmowalam normalnie tabletki o stalej porze wczesniej nie uzupelniajac zapomnanej. Dodam, ze jeszcze sie nie kochalam. jest cos zaburzonego w cyklu?

no jest, właśnie po to piszą, żeby dodatkowo sie zabezpieczać tydzien gumką i że wcześniejsze stosunki mogą zaowocować ewentualnie

Gość Karolajnaa Z.
Ale tam napisali zeby uzupelnic zapomniana tabletke jak najszybciej i reszte brac, a ja jej nie uzupelnilam (a oni przyjeli ze to zrobilam). Dalej mam sie martwic? :)

Gość Karolajna Z.
Wczesniejszych nie bylo:) dziekuje bardzo;)

Gość nauczcie sie polskiego
nie pisze tylko jest napisane , pisze to wam w dupie.

Gość Karoljanaa Z.
Z powodu duzej uwywalnosci forma "pisze" jest przyjeta, wiec jesli chcesz pouczac to zapoznaj sie z aktualnie obowiazujacymi zasadami języka polskiego, bo forma "pisze" jest równie poprawna jak "jest napisane". ;)