Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pierdziele co za swiat

Dlaczego stosowanie makijażu przez kobiety urosło wręcz do rangi OBOWIĄZKU?

Polecane posty

Gość ja pierdziele co za swiat

Ja rozumiem, że dla nieciekawych kobiet makijaż jest wybawieniem, ale ludzie opamiętajcie się. Dlaczego niby ładna dziewczyna MUSI rółwnież mieć makijaż bo inaczej jest uznana za zaniedbaną? Kurwa sorry, ale tego nie rozumiem. Pojebało was ludzie! Wiele razy się spotkalem z tym, że ładna dziewczyna, ładnie ubrana, zadbana jest postrzegna gorzej bo nie ma makijażu. Co to za jakiś chory obowiązek. Ja osobiście jak trzymam w ramionach dziewczynę, jak dotykam jej twarzy wole czuć pod palcami jej czystą skórę a nie pokrytą chemią. Nawet delikatny makijaż uważam za zbędny w przypatku kiedy dziewczyna nie jest maszkaronem. A nawet jeśli jest maszkaronem to i tak nie musi się malować jeśli nie chce i nikt nie powinien jej z tego powodu krytykować. No. Musiałem to z siebie wyrzucić

Gość metagalaktyka
serio? ja się oduczyłam malowania. naprawdę muszę koszmarnie rano wyglądać, żeby nałożyć makijaż. a tak to tylko krem matujący i pomadka. raz że mi się nie chce, a dwa, że jestem alergikiem i nie mogę stosować większości kosmetyków.

Gość ja się nigdy nie maluję
bo chyba samego tuszu do rzęs nie można uznać za makijaż ? dziś byłam w centrum handlowym i czułam sie jak jakaś szara mycha, chyba byłam jedyną , która nie miała całej palety barw wojennych na twarzy ;-) nigdy się nie malowałam a teraz doszłam do wieku kiedy odkrywam że może powinnam trochę podkręcić mój wizerunek, no ale jakoś żal mi kasy by iść do jakieś wizażystki by uczyła mnie starą babę co i jak

Gość ja pierdziele co za świat
lazurkka kto chce niech podkreśla. Wszystko jest ok dopuki dziwewczyna nie robi tego bo tak trzeba :O A niestety nawet wśród kumpli widzę, że jak dziewczyna, nawet ładna nie ma makijaży to od razu krzywo patrzą. A może wypowiedzą się jacyś faceci?

Gość no i najlepiej jeszcze
niech wszystkie laski zarosną buszami między nogami pod pachami i na syrach... i najlepiej niech jeszcze włosów nie układają i nie ścinają, bo to wszystko przecież jest nienaturalne... wstyd takie poglądy w XXI wieku... widać jakiś obleśny facet...

niech wszystkie laski zarosną buszami między nogami pod pachami i na syrach... i najlepiej niech jeszcze włosów nie układają i nie ścinają, bo to wszystko przecież jest nienaturalne... wstyd takie poglądy w XXI wieku... widać jakiś obleśny facet... Bez przesady... mowimy tu o braku makijazu, nie o depilacji, ogolnym zaniedbaniu i braku higieny. Cos w tym jest,ze powiedzmy bardzo ladne dziewczyny- non stop sie maluja, a te mniej akrakcyjne prawie wcale lub wcale...

Gość ja pierdziele co za świat
no i najlepiej jeszcze - nie wiem skąd te pozostałe wnioski. Widać trzeba było napisać cokolwiek byle by mnie skrytykować. No trudno i tacy ludzie jak ty się zdarzają. A wstyd to mieć poglądy narzucające ludziom na siłę jak mają żyć. Pojmij, że nie mówię, że makijaż jest zły i że nie powinno się go stosować. Chodzi mi o możliwość wyboru bez obawy, że ludzie będę krzywo patrzeć. No, że ja nie lubię make-upu nie znaczy, że lubię kobiety zaniedbane. A o naturalności lub nie nic nie wspomniałem ;)

to dziala też w druga stronę, jak laska pomalowana, bardziej dosadnie, to zaraz dziwka, kurwa, szmata ... przyznaje się, że ja bez makijażu z domu nie wyjde. zawsze podklad, tusz, "przydymione" oko Nie mam nic do ładnych dziewczyn, ktore sie nie malują. Nie mam rowniez nic do brzydkich dziewczyn, ktore sie nie maluja. To indywidualna sprawa kazdej z nas. Ale uwazam, ze dziewczyny, te brzydsze powinny choc troche nadrabiac makijażem ...

Gość Popieram autora
W stu procentach. Nie maluje się. Tylko błyszczyk najlepiej bezbarwny. Makijaż mnie postarza a nie lubię czuć się staro.

Gość sean-dhl
do Popieram autora najwyrazniej nie potrafisz sie pomalowac skoro w makijazu wygladasz staro..... makijaz to nie obowiazek to poprawianie wlasnego samopoczucia. wydaje mi sie jednak ze nauka poprawnego i odpowiedniego dla nas makijazu jest niezbedna, bo kazdna z was"naturalne dziewczyny"predzej czy pozniej zacznie sie malowac. w dobrym makijazu mozna wygladac mlodo i swiezo.... a facet tego nawet nie zauwazy:-) i dla niego bedziecie caly czas naturalne....

Gość a ja uważam że ten idiotyczny
wymóg depilacji całego niemal ciała to już jakaś dewiacja. Ciekawe czy faceci z takim zapałem by się dla higieny dali wydepilować na jądrach. WOSKIEM. W życiu. I jeszcze jedno drodzy panowie. Jak chcecie być higieniczni, to proszę się natychmiast obrzezać!!!!!! Wiecie ile świństwa wnosicie pod napletkiem do pochwy partnerki? Nawet jak się myjecie. W USA obrzezanie noworodków jest standardową praktyką i rodzice muszą wyraźnie zaznaczyć, że sobie tego nie życzą. A tak się składa, że od wlosów łonowych nikt jeszcze nie umarł a od wirusa HPV przywleczonego pod niedomytym napletkiem umarło już MNÓSDTWO kobiet.

myślę że uważam iż się mogę zgodzić z autorem ale cóż poradzić jak mówi powiedzenie "głupota ludzka nie ma granic" swoją drogą to można jeszcze poruszyć kwestię wszelkiej maści perfum i dezodorantów... jak się czasem jedzie w autobusie (a co mi tam, zaszpanuję teraz, mam miesięczny na MKS), czy w jakimś sklepie gdzie dużo ludzi to się aż na wymioty zbiera! Ludzie, kobiety! Opamiętajcie się z tym aerozolowaniem się! Nie każdy chce wyczuwać że się zbliżacie z kilometra!

Gość mila8
Sean-dhl- popieram. Makijaż poprawnie wykonany ma być niezauważalny. Też rażą mnie grube czarne krechy, ciemne podkłady u młodej dziewczyny, widoczne placki różu na policzkach.Makijaż ma podkreślać , to co mamy ładne: oczy, usta itp.

Gość hahaha masakraludzie
do JAGA: jak to twoje "uciekajom" ma się do twojej stopki?? :D:D masakra dziewczyno-może ty i ładna ale głupia jak but:D:D co do makijażu - mi to lotto czy laska umalowana czy nie jak ma jakies małe skazy typu lekki trądzik czy cuś to fajnie jak sie pomaluje troszkę ale delikatnie - najważniejsze są piękne rysy typu duże usta, duże ciemne oczy, ciemna oprawa oczu(nie ma nic gorszego niż jasne niewidoczne brwi) i zgrabny nosek no i uwielbiam jasną cerę - przy ciemnych oczach miodzio- tylko takie dziewczyny są piękne