Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiety gotujcie

mój mąż bardzo docenia to, że umiem gotować.

Polecane posty

Gość kobiety gotujcie

Nie jestem typową kurą domową: rozwijam się, pracuję, spełniam zawodowo i towarzysko. Jednak umiem bardzo dobrze gotować, i bardzo to lubię. Nauczyłam się sama, na studiach, i podczas zagranicznych wyjazdów do pracy i na kursy. Codziennie staram się, żeby był w domu świeży pyszny obiad, czasem 2- daniowy, a czasem 1, często z deserem. Bywa, że lubię sobie wstać wcześniej rano i zrobic np. pachnące naleśniki z morelami i cynamonem na śniadanie, do kawy:) Mąż często zabiera z domu do pracy ciepły lunch (np. gulasz czy inne potrawy jednogarnkowe, które można łatwo podgrzać w mikrofali) i mówi, ze koledzy "z kanapkami" samodzielnej roboty bardzo mu zazdroszczą, komentując "ty to masz żonę...";) Często podkreśla,że gotuję lepiej niż jego mama i że za moje pyszności dałby się pokroic. A jak przygotuję coś, co bardzo mu smakuje i wymaga trochę wysiłku (gotuję równocześnie czytając książkę opartą o blat albo pisząc na laptopie albo oglądając Wiadomosci- da sie z powodzeniem:P), mówi, ze jestem sliczna i zgrabna i cudowna. Kobiety- gotujcie! Przez żołądek do serca mężczyzny:P Pozdrawiam;)

jakbym czytala o sobie :) nie dosc ze daje cieple posilki mojemu mezowi do pracy to robie tego tyle, ze wystarczylo dla jego najlepszego kumpla

Hehehe przecież to jasne :D Ale myślę, że nie chciałoby mi się szykować mu jedzenia do pracy. Niech sobie sam kanapki robi :P

Gość bbbbbbbbbbbbbbb
a masz dzieci? bo chyba raczej nie

Gość kobiety gotujcie
2 lata:) a razem w związku 5 lat. Czy to ma znaczenie? Moja Mama postępuje tak samo od 37 lat. Efekt: tata zakochany jak młody kochanek:D

m a d z my mieszkamy ze soba od ponad 4 lat i tak jest od samego poczatku No to faktycznie długo ;) Pogadamy jak będziesz miała staż MAŁŻEŃSKI dłuższy niż 10 lat :p

nie zawsze ma w pracy cieple, ale prawie zawsze np. jak robie tortille to zrobie kilka wiecej i daje na nastpny dzien im do pracy

kobiety gotujcie 2 lata a razem w związku 5 lat. Czy to ma znaczenie? Moja Mama postępuje tak samo od 37 lat. Efekt: tata zakochany jak młody kochanek Ma znaczenie, ale Ty tego nie zrozumiesz 🖐️

Gość kobiety gotujcie
Regres, to JA;) To nie prowokacja:D Tak mnie dziś naszło, zeby się z Wami podzielić tym przemysleniem...;) Bo własnie znów dziś rano mąż nazwal mnie cudowną księżniczką, a mi ugotowanie śniadania na cieplo i przygotowanie lunchu z wczorajszej obiadokolacji zajęło...15 minut;)

Gość kobiety gotujcie
lilitka, skąd pesymizm i ironia? Nie umiesz gotować...?:D

Gość kobiety gotujcie
Oczywiście, mój mąż również gotuje dla mnie. Ale pracuje dłużej ode mnie, a ja część pracy wykonuję zdalnie, w domu, więc łatwiej mi jest przygotować posiłki na ciepło. I rzecz w tym, że ja po prostu to lubię;) Prawie jak seks :classic_cool:

Gość to natchnij mnie o bogini
;) co zrobić dziś na obiad, bo skończyły mi się pomysły :O

wolę swoją Elżunię co nie znosi gotowania, przynajmiej trzymam wagę i nie wyglądam jak spaślak.......

Gość kobiety gotujcie
Dlaczego kobiety to takie paskudne, niesolidarne istoty? Lilitko, mogę nauczyć Cię gotować...chyba że męża brak? I popatrz, po co byc złośliwym:) Po pracy pójdę na szybkie zakupy i może wpadnie mi do głowy jakiś pomysł na dobry obiad:)

Gość a ja bardzo doceniam
to, że mój facet potrafi świetnie gotować. Oboje potrafimy i tak jest najlepiej, dzięki temu nie ma problemu jak dłużej siedzę w pracy albo jestem na wyjeździe. nie muszę przygotowywać dla Niego obiadków na tydzień.

Gość kobiety gotujcie
blondyn - powiedzmy, ze Ci wierzę;) Ja gotuję zdrowo i dietetycznie. Mało smażenia, mało tłuszczów, duzo warzyw. Dobre nie znaczy niezdrowe.

kobiety gotujcie Regres, to JA To nie prowokacja" a no tak , to ty ...od Marka . Tydzień temu gadałem z nim na skype żalił sie bidulina że schudł ostatnio 6 kg ,bo nie dojada w domu ... Nie chcąc robić przykrosci żonie opróznia talerza przekładajac zawartość talerza do litrowych słojów .. Wspominał też cos ze ten pies z budowy co to mu podrzuca owe żarcie ostatnimi czasy jakis taki osowiały i z burą sierścią śmiga ... Jest ponoć podejrzenie że ma cos z jelitami .. :P

Dzieci, przecież napisałam bawcie się dobrze :D Po co wam opis mojego małżeństwa? Może i nie umiem gotować, przecież jedna książka kucharska na koncie o niczym nie świadczy, prawda? :D

Gość Oooo ja też mam dziś zagwozdkę
obiadową, więc bardzo prosze o podrzucenie paru pomysłów :)

Gość kobiety gotujcie
Cóż, napisałam, ze mój mąż również potrafi gotować:) Często sama wyjeżdżam na szkolenia i wtedy nie ma problemu. Ale zawsze coś tam mu przygotuję na zapas, tak żeby było mu miło otworzyć lodówkę, gdy padnięty wróci wieczorem z pracy...;) Co do spaślaka, blondynie- mama mojego męża praktycznie nie gotowała domowych obiadów, jadał byle co, i wiecznie na coś chorował. Odkąd mieszkamy razem i je zdrowo, w domu, nic mu nigdy nie dolega, do tego schudł i ma lepszą kondycję. Więc nie masz racji.