Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świeżo upieczona mama

Moja 2-tygodniowa córeczka ma katar? Pomocy

Polecane posty

Gość Świeżo upieczona mama

Moja córcia od prawie tygodnia ma katar i od czasu do czasu kaszle. Był u nas pediatra, osłuchał ją i mała ma czyste płuca. Kazał odciągać wydzielinę Fridą, nawilżać nosek solą fizjologiczną, podawać witaminę C. Ale minęło kilka dni i katar jak był tak jest. Nic się nie zmienia, a mała jakby słabiej i mniej głośno płacze... Martwię się. Jutro mamy umówioną wizytę u pediatry. Napiszcie proszę ile czasu taki katar trwał u Waszych maleńst i co im przynosiło ulgę.

u mojego synka katar ostatnio utrzymywał się tydzień. Odciągałam go jedynie fridą i zakrapiałam disne mar'em. Pediatra mówił, że u takich małych dzieci jest to dość powszechne i normalne - oczywiście gdy płuca są czyste.

Gość niestety .....
kazdy katar trwa tydzien nawet ten leczony . Moja corcia jak miala katar to staralam sie jak najczesciej odciagac jej ta wydzieline za pomoca Nosefridy . a przed kazdym spaniem dawalam po kropelce kropli Nasivin ( tych najsłabszych dla niemowlat ) oprocz tego podawalam jej cebion w kropelkach . mUSISZ uzbroic sie w cierpliwosc , pewnie za kilka dni przejdzie katar . i radze ( zeby dziecku dobrze sie spalo ) polozyc pod materac ( tam gdzie ma glowke ) jakis kocyk - chodzi o to zeby dziecko nie mialo plasko ( zeby byl kąt nachylenia min 30 st )

Gość Ola _b
Witam! Mój synek jak miał 3 tygodnie też dostał kataru i utrzymywało się u niego ok. 2 tygodnie. Też dużo musiliśmy oczyszczac mu nosek Fridą i kropic Disnemarem. Pediatra polecił nam również robienie inhalacji z soli fizjologicznej, aby dodatkowo nawilżyc nosek. Pozdrawiam :)