Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaklopotany1234

sprawa o uznanie ojcostwa

Polecane posty

Gość Zaklopotany1234

witam mam wielki problem a mianowicie mam 18 lat ucze sie nadal . nie pracuje nigdzie . moja byla dziewczyna ur syna. wspolzylismy seksualnie ale nagle ustalo to. malo pamietam z tego miesiaca w ktorym zaszla w ciaze , gdyz caly czas sie klocilismy . dostalem wezwanie do sadu o uznanie ojcostwa i roszczenia z tym zwiazen. nie mam pewnosci czy To moj syn :( chce placic chce pomagac w wychowaniu ale jezeli bede mial ta pewnosc ze to moj syn. mam pytanie co mam zrobic by sad zarzadzil badania DNA bo nie mam tej pewnosci, spotykala sie z wieloma chlopakami gdy sie klocilismy i dlatego chce sprawdzic , dla swojego swietego spokoju . co mam zrobic by Sad zarzadzil te Badania DNA :(( .? ?

Gość to nie sądu sprawa
czy jestes ojcem czy nie, sam zrób badania DNA

Gość Zaklopotany1234
czekam na pomoc :(

Gość Zaklopotany1234
wlasnie chcialem ale dziewczyna nie zgodzila sie . powiedzialem ze moge placic ale wczesniej chce miec pewnosc i zrobic te Badania teraz dala ta sprawe.. nie wiem jak Sad moge przekonac do tych Badan DNA

Gość sdfvgbhndfg
sad skieruje sam na te badania mozesz zrobic to sam dla siebie ,ale potrzebujesz wlosa lub sliny dziecka to koszt ponad 1000zl badania z sadu sa tansze pobiera sie krew dziecku ,ale dziewczyna moze sie nie zgodzic sad na 100% bedzie za takimi badaniami nikt nie moze ci zmusic placenia kasy na nie swoje dziecko i sad po pierwsze musi udowodnic ze jest twoje tzn badania

Gość Zaklopotany1234
mam nadzieje ze zadzadzi te badania . wiem ze bedzie miala swiadkow i nie wiem co powiedza . bo nie wiem czy wiedza o tych wszystkich klotniach jakie byly w miesiacu w ktorym zaszla . prawdopodobnie bede utwierdzac sad w tym ze w czasie zajscia w ciaze bylem znia a nie byli przy nas jak sie klocilismy .

wystarczy złożyć odpowiedni wniosek o badania DNA lub nie zgodzić się na uznanie ojcostwa wtedy prawdopodobnie jeśli dziewczyna będzie nalegać to są sam wyśle Ciebie na badania

Gość Emmett Fitz-Hume
Po prostu kategorycznie zaprzeczaj, że bzykałeś ją w krytycznym miesiącu (powód: ona nie chciała) a wcześniej tak ale wyłącznie z użyciem prezerwatyw kupowanych w aptece. Badanie DNA masz jak w banku :)

Gość Antek Bereda
Emmett dobrze radzi. Jeśli to Ty złożysz wniosek o badanie DNA, to będziesz musiał wpłacić zaliczkę na jego koszty a jeśli powódka albo sąd, to tymczasowo za badanie zapłaci Skarb Państwa. Postaraj się nie cwaniakować na sali rozpraw, udawać zagubionego, przestraszonego i zaprzeczać jak radzi Emmett :) A sprawa jest o USTALENIE a nie o UZNANIE chyba, co? ;)

Gość dokladnie tak jak piszą
zaprzeczaj że jesteś ojcem ta długo jak się da. są metody np z grupy krwi, są tańsze, ale one mogą nie być w 100 skuteczne. tzn jest szansa że z wykluczą ciebie jako ojca albo wynik będzie "prawdopodobnie może być ojcem". jesli to drugie to badania DNA lktóre już kosztują. ale na razie luz, niech sąd/matka udowodni że jesteś ojcem bo to matka jest powodem i to na niej ciąży udowodnienie. Jak będziesz ojcem wtedy placisz itp alimenty a jak nie jesteś to masz wolność.

Gość Emmett Fitz-Hume
Powódka (dziewczyna) ile ma lat? Osiemnaście skończone, czy przedstawiciel ustawowy za nią działa w tej sprawie (ew. inny podmiot)?

Gość Zaklopotany1234
ta tak moj blad o ustalenie. ale ja jestem zagubiony . przestraszony. bo nie wiem co mnie tam czeka w sadzie.

Gość Zaklopotany1234
powodka rowniez ma 18-lat skonczone

Gość Antek Bereda
Wyluzuj się, dziewczyna jest w gorszej sytuacji bo już ma problem ;) Ty możesz mieć dopiero gdy okaże się że jesteś jednak sprawcą poczęcia a tym problemem będzie obowiązek alimentacyjny.

Gość eh bzykacie się
i to bez gumy a potem taki cyrk... za głupote się płaci.Co do testów to tylko dna da 100% pewnosci a chyba na tym ci zależy, wiec badanie krwi bezsensu jest robić skoro nie da ci jednoznacznej odpowiedzi.Miej jaja chlopcze i zrób te dna ,apropo jeśli ty jednak jestes ojcem ,to pokryjesz koszty, badań, i rozpraw +alimenty=) jeśli nie dziewucha wyjdzie na puszczalska...powodzenia