Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaija

pytanie do mam

Polecane posty

Gość mamaija

dziewczyny mam pytanie bylam na usg , jestem w 15tyg 0dni usg pokzauje ze dzidzia jest mniejsza o 3 dni , wiem dokladnie kiedy szalam wiec nie ma pomylki, chialam zapytac czy ktoras z Was tak miala i jakie dzue urodzilo sie dziecko? dodam ze to bedzie moje drugie dziecko synek w tym samym czasie na usg wychodzil o pond 1,5 tyg wiekszy , urodzil sie duzy bo 4100g , a teraz dzidzia jest mniejsza ..

Gość mamaija
zadna z was nie miala mniejszej dzidzi??? :(

Gość no wiesz inni maja dzieci
a nie dzidzie😴

Gość uuuuuppppppppppppppp

te kilka dni nie robią różnicy. Pamiętaj, że sprzęt do USG to tylko maszyna, która pobiera dane które z kolei nigdy nie będą idealne z rzeczywistością. Ja jak byłam w ciąży to prawie na każdym USG miałam różnicę kilku dni czy to do przodu czy do tyłu. Skoro lekarz o niczym niepokojącym cię nie poinformował to napewno nie masz się czym martwić.

Gość nie bardzo wiem o co Ci chodzi
? w czym jest problem? boisz się, że 3 dni mogą sprawić jakąkolwiek różnicę? poza tym fakt, ze współżyłaś w danym dniu nie oznacza, że w tym samym dniu odbyła się owulacja i doszło do zapłodnienia, no chyba, że miałaś monitoring cyklu jest bardzo prawdopodobne, że do zapłodnienia doszło te 3 dni później, bo przecież plemniki mogą przeżyć około 72 h w drogach rodnych kobiety jeśli mają ku temu warunki a 3 dni to żadna różnica dla dziecka

Gość wreduszka..
straszny_kocur Twoja wiedza jest nieoceniona :)

3 dni to nie jest problem im starsza ciaza tym rozbieznosc bedzie wieksza moj syn na usg zawsze wychodzil o 3 tygodnie wiekszy i zawsze wazyl wiecej, urodzil sie z waga 3 kg corka od 18 tyg wychodzila o 3 tyg mniejsza, zawsze o wiele mniej wazyla niz powinna, urodzila sie z waga 2900 wiec duzej roznicy nie bylo pomiedzy moimi dziecmi 3 dni to nic niepokojacego, chyba ze ginekolog widzi w tym problem

Gość mamaija
dziekuje za odpowiedzi , wiem ze niema sie czym niepokoic chialam jedynie widziec z jaka waga urodzily sie wasze dzieci w takiej sytuacji :) jesli chodzi o zaplodnienie to wiem kiedy bo dokladnie obserwowalam swoj cykl wiem kiedy byl stosunek zapladniajacy , plus testy owulacyjne plus bol owulacyjny plus skok temperatury i pozytywny test 6 dni po owulacji :D wiem ze i w takim przypadku nie jest mozliwe dokladne okreslenie owulacji co do godziny ale mniej wiecej wiem jaki byl to dzien ;) jesli ktos jeszcze chce sie wypowiedziec zapraszam :)