Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Po prostu dziewczyna

Chciałabym oddać szpik kostny

Polecane posty

Od dawna myślę o tym, żeby pomóc komuś potrzebującemu i oddać szpik kostny. Słyszałam jednak negatywne opinie, iż jest to bardzo bolesne i przede wszystkim niebezpieczne. Wiecie może coś więcej na ten temat?

Ja tez swojego czasu zglosilam sie na bycie dawca... Czekalam ponad rok czasu,az mnie zaprosili na badania- 2 dni wczesniej wyslali mi wiadomosc,ze tak i tak, o tej i otej godzinie odbedzie sie badanie- nie pojechalam, bo ani data ani miejsce(dosc daleko od domu). Zglosze sie kolejny raz. Dlaczego uwazasz,ze boli i jest niebezpieczne? Zabieg nie jest straszny, szpik po jakims czasie wraca do normy. A niebezpieczne? Przeciez jest wykonany przez specjalistow, poza tym od zgloszenia swojej checi bycia dawca a oddaniu szpiku jest dluuuga droga, i bardzo malo osob ten szpik oddaje(musi wszystko sie zgadzac dawca-biorca)... Wiec nie widze zadnego problemu zwiazanego z byciem dawca:)

Hej! Szczytna idea. Jestem sama w banku dawców. Nie jest bardziej bolesne niż zastrzyk i w ogóle nie jest niebezpieczne. Ciężko natomiast się tam do tego banku dostać. Brakuje kasy na przebadanie potencjalnych dawców. Zgłoś się do jakieś fundacji wszystko ci wyjaśnią!

Gość Reksio
Wezmę każdą ilość