Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liliana z okolicy

czas na pozytwyne zmiany jesienne odchudzanie-każda osoba mile widziana

Polecane posty

cześć zapraszam wszystkie Dziewczyny-te co się już odchudzają,dopiero planuja sie odchudzać jak i te co chca jedynie kibicować;) tytuł-jesienne odchudzanie-bo przecież nie tylko w lecie warto dbać o smukłą sylwetkę :) 22 :11 START

Hej, Przyłącze sie, zostało mi ostatnie 5 kg do zrzucenia, w niedziele waga pokazywała 64,4 kg:) przy 170 cm wzrostu. We wrzesniu ważyłam ponad 71 kg ale udało sie zrzucic pare kg. Mój sposób: 1. Przynajmniej 1,5 l wody niegazowanej dziennie do tego herbata lub kawa ale bez cukru bez ograniczen. 2. Raz w tygodniu można pogrzeszyć czymś słodkim, lub białym pieczywem, w każdym bądź razie niedozwolonym;). 3. Zero ziemniaków, białego pieczywa na codzien, jak mieso to ze surówką. 4. Aerobik 2 razy w tygodniu plus spacery z psem. 5. Zero jedzenia po 17. 6. Codziennie po kąpieli balsam ujędrniajacy. Pozatym będzie 7 dzien aerobicznej 6 weidera, chce sobie zrobic fajny brzuch:) Został mi jeszcze troche tłuszczyku w wewnetrznej stronie ud i na boczkach i właśnie będe walczyła o to żeby z tych partii się pozbyć fetu. Jak narazie plan to do konca miesiaca zrzucuc choć 1,5 kg:) Pozdrawiam🌼

hej ;) miło kogoś w końcu "zobaczyć" na topiku;) ja dzisiaj weszłam na wagę i mam 71 więc ociupinka spadła już na samym początku. Hmm nie stosuje żadnej konkretnej diety typu "kopenhaska" czy "hollwyoodzka",a raczej zdecydowaałam się własnie na ograniczenie części produktów,i nie jedzenie po 18. Od jakiegoś czasu zamieniłam herbatę cie ciemną na zieloną i jest zdecydowanie smaczniejsza.Na razie zmykam ;)ale odezwę sie

Witajcie :) Czy ja też mogę się dołączyć ? Od wczoraj zaczęłam dietę grupy krwi. Waga pokazała 64,0 kg. Jutro ważenie . Ważę się w pn i czw. Głównymi celami mojej diety jest wegetarianizm, co bardzo mi odpowiada. Resztę dowiecie się ze stopki :)

Witajcie dzisiaj ;) Liliana - To świetnie. Nie jesz tylko misa czy jeszcze czegos ?:) Dzisiaj waga pokazała 63,2 ;) To -0,8 kg przez 3 dni ;) Oby tak dalej. A dzisiaj na śniadanko: Wafelek ryżowy z pasztetem sojowym + sałata i pomidor :)

Cześc laski, ja niestety wczoraj że tak brzydko powiem dałam dupy, miałam zły dzien i źle odreagowywałam emocje :(ale dzisiaj sie poprawiam:), dobrze chociaż, że weidera dalej ćwicze;) Ja własnie przed chwilką zjadłam płatki owsiane nesvita, wieczorkiem mimo lekkiego przeziebienia uderzam na aerobik;) Na wage dopiero wejdę 31 października a jak narazie do konca miesiaca mam równe 10 dni, wiec musze dać czadu, żeby zobaczyc jakis wynik:) To nic biore się za prace i za popijanie wody bo mam butle 1,5 l;) Miłego dnia dziewczynki:)

ja w sumie zaczęłam jeść sniadania,pić herbatki (białą i zieloną) i apetyt na słodycze zapycham miodem :) ale naturalnym nie sztucznym. Zastanawiam sie za co by się zabrać jeśli chodzi o ćwiczenia ;)

Gość OsobistyT
Witaj, Liliana pamięta o odpowiednim odżywianiu się, to będzie dobry początek: Przy prawidłowym odżywianiu się najważniejsza jest odpowiednia ilość węglowodanów, białka i tłuszczów, gdzie liczy się zgodnie z zapotrzebowaniem danego organizmu. Nie powinno się patrzeć tylko i wyłącznie na ilosć spożywanych kalorii ponieważ kalorie kaloriom nie są równe a ograniczając je możemy ograniczyć właśnie te składniki których orgaznim potrzebuje a które jak najbardziej można spożywać podczas odchudzania. zapotrzebowanie jest uzależnione od rodzaju wykonywanej pracy, wieku, wagi, aktywności fizycznej obliczanie ilości: węglowodanów należy spożywać około 55- 60% na dobę z pożywienia, białka- 12- 14% tłuszczu - 25- 30% Kolejna sprawa prawidłowego odżywiania się powinno się spożywać pięć posiłków dziennie mniej więcej co 3 godziny. dlaczego co 3 godziny? Ponieważ trzy godziny trwa trawienie, w momencie kiedy organizm kończy trawić a Ty dostarczasz znów niewielką ilość pożywienia w ten sposób organizm jakby wskakuje na szybsze obroty. Pamiętaj, że czym rzadziej będziesz jadła, tym wolniej Twój organizm będzie funkcjonował, co ogólnie jest paradoksem podczas odchudzania, ale niestety tak jest zamiast głodować o wiele łatwiej bez męczarni i dużo szybciej można schudnąć jedząc często w odpowiednich ilościach i odpowiednich produktów. Przynajmniej do dwóch posiłków należy dodawać sałatki, należy również uwzględniać owoce i warzywa sezonowe Owoców staraj się nie jeść ma wieczór ponieważ posiadają dosyć dużo cukrów. Nie powinnaś w ogóle spożywać produktów dosładzanych. A jeżeli chodzi o ćwiczenia, zacznij sie rozglądać za treningiem aerobowym. Pozdrawiam Ewelina Jakubiak http://www.schudnijztrenerem.pl/1/

Witajcie :) Ja na dietce trzymam się cały czas ;) (pomijając wpadki slodyczowe-ciasto), ale z jedzeniem jest ok. Staram sie jeść mało a przede wszystkim zdrowo. I 0 mięsa, co sprzyja mi i mojej cerze , która sie baaaardzo poprawiła. ;) Wczorajszy dzień wyglądał tak: Śn - wafelek ryzowy + plaster sera (cienki,gouda) IIŚn - ciasto (pleśniak) kawałek gdzieś 5cm na 3,5 cm Obiad - spaghetti- (3 garście makaronu ryżowego + pół słoika ok.175g sosu warzywno pomidorowego ) Baaardzo dobre to było :)) Podwieczorek - ciasto (drożdżówka kawałek 5cm na 3 cm i pleśniak 5 cm na 3cm ) Kolacja - pokrojona rzodkiewka, ogórek, pomidor i sałata lodowa z sosem winegret. Troszkę przegięłam z tym ciastem.... ech.. te slodycze.. A dzisiaj : Śniadanko - wafelek ryżowy + 1 jajko sadzone Na obiad planuję kotlety sojowe z warzywami duszonymi :) Jutro ważenie :) Mam nadzieję ,że waga bedzie łaskawa ;) Pozdrawiam :)

Gość huphup ujj
up