Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona z lekka cytrynowa

pierwszy raz- proszę o pomoc

Polecane posty

witajcie, poradźcie mi coś, bardzo was proszę. Ostatnio próbowaliśmy ale nam nie wyszło, bardzo mnie bolało. Czy żel nawilżający pomoże? Czy lepiej zrobić to szybko, jednym ruchem, czy może lepiej spróbować najpierw porozciągać tą błonę i delikatnie?? Mam 23 lata, nie jestem nastolatką, w razie gdyby k0omuś przyszedł do głowy głupi komentarz ;)

Gość upupppppppppppppp

Rozciągajcie błonę dziewiczą powoli i delikatnie. Przerwanie jej zajmie trochę czasu ale bądźcie cierpliwi. Gwałtowne rozerwanie błony dziewicznej może spowodować szok i traumę pourazową, ze względu na zbyt duży ból.

Gość najpierw palcówka
Spróbujcie najpierw palcami, najpierw 1, potem 2, w końcu 3 i penis wejdzie bez trudu i tym samym unikniesz bólu. Żel sporo ułatwia, ale głównie nawilża, stosunek bez odpowiedniego rozciągnięcia błony i tak może być bolesny.

Gość gruszkakula
Też mam za sobą (już dawno) trudny pierwszy raz i przychylam się do teorii, że lepiej powoli, na kilka razy. Żel nawilżający jak najbardziej może pomóc.

dziękuję za odzew! :) ale czytałam też ze jak będdziemy tak rozciągać błonę to ona się rozciągnie a nie pęknie i wtedy stosunki będę bolesne ciągle. Ktoś mi poradził żeby naprężyć ją jak najbardziej i wtedy zrobic to szybko. już sama nie wiem... takie rozciąganie może rzeczywiście tylko sprawę przedłuży... a was dziewczyny nie bolało??

Gość mnie nei bolało
czułam tylko opór, żadnego bólu, ale to może zależy od budowy błony

buuuuuu... to niesprawiedliwe... :( :)

Gość uppppppppppupppppppp

Nam 1sze podejście nie wyszło - nie byłam przygotowana i od razu czułam ból. Za drugim razem przedłużyliśmy grę wstępną i powoli, żeby moje ciało mogło się przyzwyczaić do "czegoś nowego" ;), przebiliśmy się przez błonę. Też w którymś momencie zastanawiałam się czy nie lepiej zrobić tego szybko, jednym pchnięciem, ale mój mąż nie chciał mi zadawać większego bólu i stopniowo mnie "rozciągnął". Także może wpierw spróbujcie właśnie na spokojnie? Jeśli boisz się, że błona się nie przerwie, to przecież jest to do sprawdzenia przy kolejnym stosunku - i wtedy można się zdecydować na "jeden ruch". I zdecydowanie zalecam kilkudniową absytencję po 1szym razie, nawet jeśli nic Cię nie będzie bolało, albo nie pojawi się zbyt dużo krwi - uwierz, że trzeba dać czas by się tam wszystko zagoiło.

piszcie proszę jak to u was, bardzo cenna jest dla mnie każda rada :)

Gość westfalia księżniczka
u mnie też na początku było ciężko, ale to zależy od organizmu... Próbujcie, nie zniechęcajcie się. Podobno dobrze jest podłożyć poduszkę pod pupę!

Gość antoine
mnie o dziwo nic nie bolało, ani nie było krwi, może dlatego, że wcześniej kilka razy przez kilka wieczorów mój pierwszy mężczyzna robił mi palcówkę, albo delikatnie we mnie wchodził, ale nie cały. i zgadzam się z tym, że musi być odstęp paru dni, żeby kochać się ponownie, bo mimo że mnie nie bolało to za drugim razem nie było to zbyt przyjemne, bylam poocierana itd. :) bedzie dobrze!

Gość uuuuuuuuy
u mnie było bardzo dużo krwi, sie przestraszyłam chyba z pół szklanki,

a ja mam radę z innej beczki: wypij sobie lampkę wina i będziesz bardzie wyluzowana, może stres powoduje, że napinasz mięśnie- niepotrzebnie i dodatkowo robi się ciasno :)

problem w tym że upoiłam się 3 piwami, a nic nie czułam alkoholu bo byłam zdenerwowana :D poczułam dopiero w nocy jak mnie "suszenie" obudziło :)

OMG... :D hmmm nie polecam piwa bo jest za nadto moczopędne i zamiast się podniecić i rozluźnić będziesz myślała jak tu uciec do łazienki a nie zgorszyć faceta.... :D no taka jest prawa :) na serio polecam inny trunek- nie moczopędny wino, whisky albo zwyczajny JEDEN kieliszek wódki :)))

Gość zagubina z lekka cytrynowa
no może i racja :)

Gość pozycja...
Druga sprawa to też odpowiednia pozycja: misjonarska z nogami podgiętymi do klatki piersiowej- naprawdę działa!

Gość zgadzam się z szanowną przed
mówczynią :)