Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska_mama_ciez

Cordafen w ciazy - ktos bral bo strasznie sie boje

Polecane posty

ja brałąm cordafen na skurcze. brało go też pół oddziału patologii ciąży. możesz brać spokojnie. ja miałam z nim tylko taki problem że mi nie pomagał:(

a ja myślałam że ten lek jest właśnie z przeznaczeniem dla ciężarnych :) Jak leżałam na podtrzymaniu to wszystkie ciężarne to brały :):):)

Ja dostałam Coradefn podczas porodu na obniżenie ciśnienia...podobno nie wszędzie się go jeszcze podaje. Na mnie nie zadziałał, tzn zadziałał ale już po porodzie...

Gość Ja go brałam
na skurcze. Mnie pomagał. Mój lekarz uprzedzał mnie, zebym się nie przestraszyła, bo na ulotce są przeciwskazania do brania leku w ciąży.Lek ten można stosować w ciąży, tylko mogą wystąpić dolegliwości takie jak na przykład czerwienienie sie na twarzy, ja miałam również nudności. W ciąży można brac leki, tylko że pod kontrolą lekarza.Lepiej brać leki, niż za wcześnie urodzić.

dziekuje. wlasnie moj lekarz tez mnie uprzedzal ale moja mama jak zobaczyla ta ulotke to tak sie przestraszyla zaczela rowniez i mnie straszyc dlatego chcialam spytac czy ktos go bral..

Gość ja też brałam w ciąży
i przez co najmniej 2 h po byłam czerwona jak burak... serio :)

cala noc nie spalam.. potworny bol glowy czuje sie rozpalona mam rumience.. bylo mi niedobrze pare razy szlam do lazienki bo myslalam ze bede wymiotowac.. brzuch dalej twardy.. do tego boli mnie caly dol nad ranem wszedl mi taki bol w cala lewa strone i w plecy ze prawie plakalam.. nie wiem co sie dzieje moze powinnam zadzwonic do lekarza

hej mi tez przepisal cordafen, biore jeszce duphaston i nospe i aspargin. I jak przeczytalam ze przeciwwskazaniem jest ciaza zamarlam. jak mam traktowac to? bezpieczne dla mnie? dodam ze nie mam juz silnych skurczy i ze czuje sie duzo lepiej po kuracji duphastonem. Nie wiem czy mam brac jeszcze to??:(

jeśli lekarz kazał to bierz. teraz nie masz skurczy a po odstwieniu tabletek moga wrócic. pisałam już- jak leżałam na paologii to prawie cały oddział brał cordafen. jest to lek przepisywany bardzo często. ciesz się że pomaga i nie musisz brać fenoterolu