Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcia144

staż z biura pracy... małe przekręty

Polecane posty

Gość ewcia144

Witam mam pytanie, moze ktos sie orientuje.. czy bedac po stazu u osoby prywatnej z wlasna dzialanoscia, pracodawca jest zobowiazany zatrudnic potem ta osobe..chyba tak, ale czy ta osoba moze odmowic pracy? czy poniesie jakies konsekwencje odmawiając?, i czy pracodawca poniesie konsekwencje? Jeszcze 2 pytanie ... idac na staz do takiej osoby czy da rade jesli pracodawca sie zgodzi nie pracowac wcale, a po cichu niby odbywac staz? moga to skontrolowac, ale czy w rzeczywistosci jest to kontrolowane? u takich osob prywatnych z wlasna dziallnoscia? czy w razie wydania sie pracodawca poniesie duze konsekwencje? dzikeuje za odp wszystkim.

Gość jeśli jest to płatne
z UP to odradzam przekręty bardzo duże ryzyko

pracodawca nie jest zmuszony zatrudnic stazysty :O oczywiscie moze, pod warunkiem ze sie sprawdzi w pracy. skad czerpiesz swoje informacje? :D

Gość znam cie dobrze
Są kontrole z UP u pracowdawcy. U mojej koleżanki była taka sytuacja, że wspaniałomyślnie dostała 2 tyg. urlopu, bali się bo mogli mieć kontrolę, nie było jej ale przyszli 2 dni po. A co myślałaś, że UP ot tak daje kase? Jak coś dają to kontroluja. Odradzam przekręty.

Gość a szkoda zenie kontroluja
jak stazysta jest wykorzystywany i robi wszystko za etatowych pracowniow, dostaje grosze za prace, a pracownicy wysokie pensje za rozkazywanie stazystom :O

przepraszam, zle zrozumialam, ale pracodawca ma prawo odmowic przyjecia na staz osobe, jezeli nie spelnia ona jakis wymagan. czasami jest tak, ze o odbywanie stazu w danym miejscu ubiega sie pare osob i prace dostaje ta najlepsza. co do drugiego pytania to nie wiem, ale watpie, ze jakis pracodawca poszedlby na takie cos. nie licz na to

Gość ewcia144
hmm jakos moj kolega jest na stazu juz prawie 10 miesiecy i zadnej kontroli ani nic, a wcale nie pracuje, bo nie jest w zadnym urzedzie, tylko u osoby prywatnej, a informacje typu.. ze pracodawca musi po stazu zatrudnic stazyste czepalam z wniosku o stazyste dla osoby prywatnej, w ktorej napisane jest ze pracodawca zobowiazuje sie zatrudnic stazyste po zakonczonym stazu.dziekuje za uwage.

Juz zaczynasz na starcie kombinowac kurcze:) Wniosek do UP wypelnia pracodawca jezeli chce zatrudnic deklaruje to przy wypełnianiu wniosku ...jezeli tylko na odbycie stazu robi fajeczke ..nie zatrudniam:)

Gość ewcia144
oj chodzi mi o to ze tym pracodawca jest moja siostra ktora ma firme, wiec czemi niby nie mialabym isc do niej na staz... a po zakonczeniu stazu nie chce u niej pracowac, wiec nei chce zeby jakies problemy miala ... i w takim przypadku oczywiste jets ze nie siedzialabym 8 godzin dziennie, tylko chwila i do domu, a w razie konroli, zalatwiam jakies sprawy. raz dwa telefon i jestem znow w firmie:) co poradzic w takim nedznym kraju zyjemy ze trzeba jakos sobie radzic i kombinowac..

Gość ewcia144
nastawię się na ognistego anala to może jakoś pójdzie

Gość ewcia144
haha ha ale ktos ma płytki dowcip i na dodatek jest niewyzyty seksualnie.. tylko współczuc..

Gość ewcia144
chyba zamienię tego anala na oral chociaż specjalnie się wysrałam