Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aureola0025

allegro tranzakcja

Polecane posty

Gość aureola0025

witam , mam problem wystawiam na sprzedaż różne rzeczy na ALLEGRO ,14/10/09 na mojej aukcji pani kupiła sweterek , od razu wysłałam do niej e-mail z podziekowaniem i zapytaniem o rozmiar i kolor i opcję przesyłki , 0 odzewu , zaraz po tej pani zakupu dokonała nastepana osoba i wysłąłą mi e-mail ze wybiera kolor czerwony roz xl , od razu na danej aukcji dodałam notke , ze koloru czerwonego brak , bo miałam tylko jeden taki sweterek , przez kolejne dni wysyłałam e-maile przypominajace do owej pani i 0 odzewu , wczoraj wysłałam ostatni e-mail , ze jak sie ze mna nie skontaktuje sprawe oddam w rece allegro , dzis dostałam 2 e-mail od pani , pierwszy o kolorze i rozmiarze [czerwony xl] a nastepny , ze pani kase przelałą 15/10 juz dawno i czeka na sweter , ktoregojeszcze nie dostała ja od owej pani żadnego e-mail nie ma , oprócz tych co ja wysałam do niej .jutro sprawdze w wydruku z kąta z tego miesiaca dokładnie wszystkie przelewy hmmmm co ja mam z tą panią zrobić ? mam do nie dzwonic dzis około 22 co poradzicie

Gość ALE BŁĘDY ROBISZ MASAKRYCZNE
kąta, tranzakcja.... zajrzyj czasem do słownika a co do problemu, to trochę niezrozumiale to napisałaś

Gość memsahib
No i dlatego, niemądra kobieto, w regulaminie allegro masz napisane, że wystawiając jakikolwiek przedmiot w różnym kolorze musisz mieć tyle przedmiotów, ile zadeklarowałaś. Bo w momencie gdy dwie osoby w tym samym czasie wylicytują ten sam kolor, a Ty masz tylko jedną rzecz, to jesteś w czarnej dupie, bo każda z nich ma prawo domagać się wylicytowanej rzeczy i nikt nie ma obowiązku zerkać na aukcję, czy przypadkiem nie pojawił się dopisek - koloru siakiego brak :0 Niestety.

Gość lekarz psychiatra
A co to jest tranzakcja?

Gość lekarz psychiatra
Radzimy czytać regulamin allegro który nie pozwala wystawiać różnych rozmiarów na jednej aukcji tym bardziej jesli nie posiada się ich w takiej ilości aby każdy mógł wybrać. Teraz należy kupić u kogoś to co się sprzedało i wysłać tej pani.Takie moje zdanie. P.S.Kąto to coś co ma coś wspólnego z tranzakcją ? Dziwie się że ktoś wpłacił pieniądze po takiej korespondencji w dodatku na kąto :D ja bym nie przelał w obawie że to jakieś dziecko sobie żarty robi :D

Gość vnm
teraz w regulaminie jest podane ze nie mozna na jednej aukcji wystawiac róznych kolorów i rozmiarów ale i tak ludzie tak robią....napisz do tej pierwszej kobiety ze nie wyslesz jej tego swetra bo nie dała ci po aukcji znac jaki kolor chce mimo twoich prosb....powiedz ze prosiłas o kontakt zaraz po zalicytowaniu a ona sie z tego nie wywiązała i sweterek ten sweterek kupił ktos inny.....powiedz ze jak pieniądze do ciebie dotrą do je odeślesz...

Gość www.tnij.org/oponyzimowe
Ja tam zakupy robie tylko w sklepach internetowych a nie na aukcjach.Może tak jest drożej ale za to pewnie

Gość blookers i ławkers
Będzie soczysty negatyw