Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszyscy mi mówią.

jak dorosnąć psychicznie??

Polecane posty

Gość wszyscy mi mówią.

wszyscy mi mówią że jestem dziecinna, nieodpowiedzialna.. że nigdy nie dorosnę.. a mam 23 lata.. chce byc poważna.. ale jak??

Gość 0n0nnn
badz soba, nie zwracaj uwagi na glupie teksty, zachowuj sie normalnie. i wyznacz sobie jakis cel i do niego daz.

Gość morgan6665
hej, ja napisze cos lepszego.... ja tak samo zatrzymalam sie na wieku 17stu lat i nie potrafie dorosnac, tak sie boje spowazniec i wziac na siebie odpowiedzialnosc, i zachowywac sie jak na doroslego czlowieka przystao, ze wmowilam sobie chorobe, bylam w psychiatryku z tego powodu bo mialam takie jazdy ze chcialam sie zabic, jakmi powiedzieli ze to wszystko przez to ze boje sie dorosnac nie moglam w to uwierzyc, a jednak, chodze na psychoterapie ale niewiem czy potrafie sie otworzyc, zmienic, sama nie wiem jak to zrobic,potrzebuje jak zwykle wskazowek, do ktorych i tak musze sama dojsc najpierw poznajac sama siebie, ale wiem ze to strasznie trudne... boje sie tylko aby te schizy z ostatnich 10siu miesiecy do mnie nie wrocily, bo sie wykoncze :(

Gość weż facecie
pomogę Ci dorosnąć....

Gość 21typ
przebywaj wiecej w starszym gronie i staraj sie ich sluchac;p

Bądź sobą! Bycia dorosłym nie nauczysz się z książek, opowieści czy internetu. Ja choć mam więcej lat wciąż nie został bym nazwany w pełni dorosłym i cieszę się z tego.