Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie bede czarna

za ile żyjecie na studiach

Polecane posty

Gość nie bede czarna

Tzn. łącznie z opłatami za mieszkanie (wynajem, rachunki), no i generalnie utrzymaniem się, i czy za taką kwotę da się inaczej niż na kanapkach z chlebem wyżyć, czyli jaki, że tak powiem, standard życia ;)

Gość nie bede czarna
A ile płacisz za mieszkanie?

Gość na normalne standardowe życie
potrzebowałabym 800-900zł. Za mieszkanie płacę 400zł plus 100zł opłaty doliczyć do tego środki czystości i higieny oraz żywność to wychodzi z 700-800zł a jeszcze dobrze jak na jakieś piwo lub obiad na mieście starczy. Miesięcznie mam obecnie 3000zl i nie narzekam:)

Gość jestem ze wsi Sierpc
ja żyje za 300 złoty, kture mam ze socjala. bo muj stary ma hektary ale tego nie wpisuje do dochoduw. Jem chleb ze smalcem albo serkiem homogenizowanym na kanabke oczywiscie, no i jajka se pżywoże z domu. A i jestem warszawiankom mieszkam w garażu ktróy właściciel mi wynajmuje za sprzontanie, jestem studentkom administracji

Gość kordyt
500 zł idzie na mieszkanie, 500 na własne wydatki. ale oszczędna jestem do bólu, więc i tak mi jakieś grosze zostają :P

Gość na normalne standardowe życie
można powiedzieć że sama zadbałam o swoje utrzymanie:P od rodziców nie dostaje ani grosza za to mam jeszcze 500zł stypendium

Gość nie bede czarna
ja mam rentę odłożoną i wciąż napływającą, więc utrzymam się bez pomocy finansowej od Mamy, zwłaszcza jeśli da się utrzymać za 900 zł :) moze ktoś się jeszcze wypowie?