Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka-wiewiórka

samotnosc boli.

Polecane posty

Gość kurka-wiewiórka

chyba bardziej niz bol fizyczny.

Gość lukasz z pewnej bajki
ile masz lat kurko-wiewrórko?

Gość kurka-wiewiórka
ma to jakies znaczenie?

w sumie to żadnego, tak chciałem zagadać, bo sam jestem w dołku a nie mam się komu tak naprawdę wyżalić

Gość kurka-wiewiórka
no to dawaj; i powiedz ile masz Ty lat- wtedy moze Ci powiem;

czuje się beznadziejnie, mam 24 lata żadne związku na koncie, i jakaś mała nadzieje która się tliła poszła się je***ć. Boje się tego że zostanę sam, a nie wyobrażam sobie życia w samotności. A nikomu w realnym życiu się z tego nie zwierzam, bo zaraz pomyślą że mięczak i mazgaj, i tak w to sobie trzymam i do tej pory było w miarę ok, ale teraz mam doła od dłuższego czasu.

Gość Mertoro
Powinnaś polubić samotność, wtedy nie będziesz czuła się nieszczęśliwa gdy będziesz sama.

Gość kurka-wiewiórka
Mertoro, moze źle to ujęłam. jesli o samotnosc, akceptuje ja i nawet lubie. ale bycie samej- to juz inna bajka. Ł. z innej bajki, rozumiem Cię- chyba nawet nie masz pojecia jak dobrze... co do wieku, mozna powiedziec prawie rowiesniczka.

Gość Mertoro
Dlaczego chciałabyś kogoś mieć? Jestem ciekawy odpowiedzi.

Gość kuuuureczko
a co mieszkasz na księżycu? czy na pustyni?

Gość kurka-wiewiórka
dlaczego? zeby miec kogos bliskiego obok siebie, zeby moc opowiedziec o tym co mnie dzis spotkalo, zeby sie przytulic, pospacerowac trzymajac sie za rece, zjesc racem dobry obiad, podzielic sie moimi ulubionymi kawałkami muzyki i poogladac dobre filmy, ulepic razem balwana i czytac razem ksiazki...a przede wszystkim zeby byc tez dla tej drugiej osoby. zeby moc ja wysluchac, zeby ja przytulic, potzrymac za reke, posluchac jej ulubionych kawalkow i poczytac jej ulubione ksiazki. (i zadne kity typu przyjaciele, znajomi, rodzina- nie pomoga. mam ich a mimo to, nie jestem to to samo co z "druga osoba"); poza tym to co napisalam to czysty "banał", i w realu nikomu bym o tym nie mogla powiedziec ale tu co innego.ale wiem ze choc to banal, to na tym mi zalezy.

Gość kurka-wiewiórka
a co to ma wspolnego z tym gdzie mieszkam? choc rzeczywiscie moze istotne...pustynia a moja miejscowosc to prawie to samo:)

Gość Mertoro
Czyli potrzebujesz posiadać osobnika zgodnego z Twymi wyobrażeniami. Chcesz niewolnika, który zaspokoi Twe potrzeby. Gdzie tu miłość?

Gość kurka-wiewiórka
nie przesadzaj; chyba to co zapisalam kryje sie m.in za tym slowem. poza tym nie wiedzialam, ze bede musiala dokladnie tlumaczyc uzywajac slowa milosc. to chyba oczywiste. bo jak mozna byc z kims kto Cie nie kocha albo kogo Ty nie kochasz?

Gość kurka-wiewiórka
i nie pisalam nic o swoich wyobrazeniach; to co napisalam jest znajome chyba dla wszystkich zwiazkow.

a sama mieszkasz??Bo jesli z rodzina to nie jestes wcale samotna tylko jestes jeszcze singlem.Nie placz tutaj tylko sie ciesz,ze jestes jeszcze wolna i korzystaj poki mozesz,bo pozniej spotkasz tego wysnionego i ze smutkiem po jakims czasie stwierdzisz,iz podczas tego calego rozpaczania,ze ciagle jestes samotna,nie zdarzylas sie wogole wyszalec!

Gość Mertoro
Chciałem zwrócić tylko uwagę, że ta Twoja miłość (w wyobraźni) jest bardzo interesowna.

Gość od niedawna z dużego miasta
Witam Was, niestety rozumiem was doskonale, od jakiś 3 lat cierpię na samotność i nie jest tak, że jestem zamknięta czy nieśmiała, po prostu nie mogę spotkać naprawdę porządnego faceta, nadającego na tych samych falach. Niedawno zamieszkałam w dużym mieście, myślałam, ba, byłam pewna, ze tutaj moje życie się zmieni. Narazie niestety wszystko stoi w miejscu jak stało:/ Ostatnio wpadła mi myśl zalogowania się na jakimś portalu randkowym...tylko czy internet to dobry sposób na poszukiwania miłości? Mam 21 lat i bardzo chciałabym kochać i być kochaną :(

Gość kurka-wiewiórka
Mertoro, czytaj uwaznie. jak napisalam "byc przede wszytskim dla tej drugiej osoby" nie mozesz twierdzic ze jest interesowna.bo nie jest. ja nie oczekuje cos za cos;

Gość Mertoro
Chcesz mieć kogo kochać, chcesz aby dał się kochać - to Twój interes, Twoja przyjemność z dawania.

Gość kurka-wiewiórka
a swoja droga, nie wydaje mi sie zebym pisala o rzeczach z kosmosu majac same znajome pary etc. widze co i jak i czasem seryjnie niefajne rzeczy sie dzieja.wiec tez sorry ale chyba nie masz prawa mowic "jest bardzo interesowna"...a swoja droga co myslales?ze napisze "zeby oddac swa dusze i cialo temu jedynemu?:)"

Gość kurka-wiewiórka
wiec tym sposobem twierdzisz ze kazdy zwiazek jest na tym oparty??? i chodzi dokladnie o KAZDY zwiazek.

Gość kurka-wiewiórka
a poza tym znam siebie na tyle ze z cala pewnoscia twierdze ze jesli komus cos daje czy pomagam- NIE OCZEKUJE NICZEGO DO DIASKA.

Gość Mertoro
Jeśli komuś coś dajesz, to robisz to dla siebie, bo wtedy odczuwasz przyjemność z dawania. Wszyscy jesteśmy egoistami.

Gość kurka-wiewiórka
wiec lepiej co? nie dawac, nie wiazac sie, moze od razu nie miec kontaktu z ludzmi?

Gość Mertoro
Nic podobnego nie sugeruję. Ważna jest świadomość co się robi i czuje.

Gość kurka-wiewiórka
serio? twierdzisz ze jestes nieswiadoma czy co? gosciu, ja nie patrze na swiat przez rozowe okulary;

Gość kurka-wiewiórka
*jestem poza tym doskonale jestem świadoma tego co czuję; moze ywjasnisz sens tej dyskusji? o co chodzi?