Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latose

wysuwanie języczka

Polecane posty

Gość latose

Moja 4 miesięzna corka prawie caly czas wysuwa swoj jezyczek z buzi. Nie wiem czy mam sie martwic bo to objaw jakiejs choroby? Czy to sprawa naturalna i nie powinnam sie tym przejmowac? Bardzo prosze o porade.

Gość mama malego Danielka
Moj synek tez tak robi i tez zastanawia mnie dlaczego. Robi tak o roznych porach dnia, wiec nie jest to znak, ze jest np. glodny...takze ja tez nie wiem.

Gość ale opisz dokladnie...
twoje dziecko wysuwa tylko na chwie jezyk czy ma wysuniety bardzo dlugo ?

Gość moze to down
albo inny typ

Gość latose
Coreczka wysuwa ten jezyczek na chwile ale robi to czesto. Wyglada jakby cos wypychala z buzi, ale sprawia jej to ogromna frajde bo sie przy tym czesto smieje. Mam nadzieje ze to rodzaj takiej zabawy.

moja kuzynka tak wysuwała ale ona miała Zespół Downa. wiem, że potem coś z tym robili. Ale napewno to nic groźnego i nie masz się o co martwić. Możesz przy okazji zapytać się o to pediatry.

Gość latose
Dziewczyny ktore spotkalyscie sie z takim objawem powiedzcie mi kiedy to minelo? Jak dlugo to u waszych dzieci trwalo?

Bo ja wiem, do tej pory czasem sie tak bawi a ma 13 miesięcy ;) Z tego, co pamiętam, to etap zabawy językiem w wysuwanie go skończył się w ok 5-6 miesiącu życia.

mój tak miał i nadal jak nad czymś intensywnie myśli (co tu zbroić) to wywala jęzor na wierzch.

Gość nic groźnego
dziecko właśnie odkryło, że ma języczek i bawi się nim, to normalne jak wkładanie rączek do buzi w tym wieku nie jest to zespół Downa !

Gość mama malego Danielka
O wlasnie, raczki do buzi tez wklada, a pare tygodni temu odkryl, ze ma kciuka i fajnie sie go ssie...czasem zamienia kciuka na palec wskazujacy...Ma 10 tygodni.

Moje dzieci tak robiły jak bylo im zle na zoladku. Tzn krótko po tym bylo odbicie albo co gorsza ulanie ;) Chociaz Ty opisujesz ze Twoje dziecko robi to nagminnie to moze faktycznie to taka forma zabawy ;) Na pewno nie masz sie czym martwic