Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi prosze

kiedy mijają kolki??

Polecane posty

dziewczyny kiedy wasze dzieci przestały miec problemy z brzuszkiem? juz nie chodzi mi tyle co o kolki a o wzdęcia.. moj syn za tydzien skonczy 4msc i nie ma jako takich kolek, ale w nocy czasem sie wybudzi i zaplacze bo bąka nie umie puscic pomasuje mu brzuszek pusci baczka i spi dalej.. w dzien czasem tez zdarzy sie taka sytacja, nie placze dlugo tylko tak zakaprysi i pusci baka, najgorzej noce mnie mecza i spie poki co z nim bo jak bym go dala do lozka to bym musiala co godzine wedrowac i go wyciagac bo ciagle cos z tymi bakami.. daje na wzdecia espumisan ale w sumie nie wiele daje, czy ten problem wzdec minie sam? jak to jest?? prosze o madre wypowiedzi, dzieki

Gość będziesz miała problemy
jeśli nie nauczysz spać malca w łóżeczku. i uwierz mi bączki to przy tym mały pikuś.

podobno kolki mijają jak się zaczynają ząbki wyżynać, a jak już ząbki wyjdą to się zaczynają problemy w szkole... ;) na wzdęcia dobry jest esputicon, no i trzeba żeby maluszek dużo leżał na brzuszku, a jak go nosisz to klep delikatnie po lewym boczku z góry na dół, to też czasem pomaga

Franka z Warszawy- tez karmie Bebilonem Comfort, poza tym tak jak pisałam daje kropelki Espumisan, które zdaniem mojej pediatry są najlepsze, te wzdęcia nie są takie straszne w dzien jest ok, ale w nocy czasem co pol godz sie obudzi steknie i pierdnie i tak ciągle. On zasypia sam w łozeczku ale jak ja ide spac przenoszę go sobie do lozka, moze i dla swojej wygody ale po prostu nie chce mi sie co 30min wstawac, a tak wyciagne tylko reke i masuje brzuszek albo biore go do siebie na brzuch i masuje jego brzuszek o swoj..

Gość później będziesz żałowała
że ci się nie chciało.....

to ja bede zalowala, on umie zasypiac sam, wdzien sam zasypia i spi w lozeczku, na noc tez sam zasypia tylko ja go przenosze dla swojej wygody i juz:) Franka raczej nie przekarmiam go, on zawsze mi zjada 130-160ml co 4-4,5 godziny.

dziś byłam na szczepieniu i dowiedziałam sie że na 1 kg dziecka powinno być 90 kalorii no cóż kolki nagle przychodzą i nagle odchodzą, moze spróbuj czopki one sa bez recepty i jest to homeopatia

tak wiem, mam tez Viburcol chyba bede musiala aplikowac na noc zobacze czy pomogą a to sie daje jeden? no mój szkrab wazy 8kg takze duzo jedzonka potrzebuje

Franka, moze mialabys ochote wymieniac sie nr gg? o ile masz... zasięgnelabym jeszcze kilku Twoich rad..

Gość mam podobny problem
Mam córkę (2,5 miesiąca), która też ma problemy z brzuszkiem. Również puszcza bączki, a gdy się wypróżni, widać, że przynosi jej to wyraźną ulgę. Teraz i tak jestem szczęśliwa, bo popołudniami rzadziej popłakuje- gdzieś do 2 m-cy popołudnia były koszmarem- naprzemian karmienie piersią i płacz:( Za to noce wyglądają wzorowo- śpi spokojnie i budzi się 1 lub 2 razy na karmienie. Zgodnie z zaleceniem lekarza podaję jej Debridat i Espumisan. Co do Esputiconu, to kupiłam, ale jeszcze nie próbowałam. Koleżanka wspominała mi, że w przypadku jej córki sprawdziła się Biogaya- mam zamiar zapytać o to pediatrę podczas najbliższej wizyty. Jeśli chodzi o czopki Viburcol, to w przypadku mojej córki się nie sprawdziły... Myślę, że Twój synek nie cierpi na kolki, tylko jak stwierdzono u mojej córki, jest to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego. Mam nadzieję, że problem ten minie w miarę rozwoju dziecka:)

Gość o rany ja tez
mam ten sam problem. MOj synej ma prawie 2 miesiace. Nie wiem co robic jak sie obudzi to od razu wrzask. Jest tak np po dwoch godz od karmienia juz nie wiem jak go karmic najpierw bylo co 3h potem 4 czasami jest 3,5. Tez ma wzdecia Najgorzej jest wieczorem od 21 do 23 24 nie da sie wcale uspokoic. JUz nie wiem co robic. Karmie butelka. MIeszkam w Anglii i jak bylam z nim u GP to przepisala mu infacol i powiedziala ze nic mu nie jest

Gość gośc 222
Polecam rurki windi. Trochę drastyczna metoda ale bez nich bym chyba nie dała rady. Maluszek się odgazowuje a czasem nawet oprozni... To naprawdę super metoda...

Gość gość
Polecam sabsimplex@onet.pl.wysylaja niemieckie ortginalne krople

Gość veronika29
U nas pomogły kropelki esputicon. Tanie i bardzo skuteczne. U nas kolki pojawiły się coś ok 4m ale wszystko uspokoiło ie po kroplach.