Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiziaaa

WAZNE PYTANIE POMOCY!

Polecane posty

Gość kiziaaa

hej mam pytanie czy drugi dzien po okresie to dzien plodny czy niepłodny? Bo mam taka sytuacje ze kochałam sie z chlopakiem drugi dzien po okresie i pękła nam gumka ale nie skończył we mnie (napewno) Czy moge byc w ciaży ? POMOCY!!

Gość gryczka
To zależy od długości Twoich cykli.

Gość kiziaaa
moje cykle to 30-31-29 roznie to bywa... ale jezeli nie skonczyl w srodku a to np byl dzien plodny to tez moge byc w ciazy?????

Gość gryczka
Przy cyklu powiedzmy 30-dniowym owulacja wypada koło 16 dc, zatem okres płodny rozpoczyna się orientacyjnie koło 12dc, a nie sądzę, żebyś miała tak długo okres. Jeżeli dzień po okresie oznacza u Ciebie 7-9dc to byłyby niewielkie szanse na ciążę w przypadku wytrysku do środka. Jeśli nie skończył w Tobie, to moim zdaniem w ogóle nie masz się o co martwić.

Gość A.N
Jeśli nie skończył w Tobie , to nie ma powodu do obaw ;)

Gość kiziaaa
nawet przy dniu plodnym ?

Gość gryczka
No nawet, nawet. Preejakulat MOŻE niekiedy doprowadzić do zapłodnienia, ale są to rzadkie przypadki. I to wtedy, gdy wszystkie inne okoliczności były bardzo sprzyjające, a tu, wydaje mi się, że nawet nie dostał Ci się do pochwy. To tak łatwo się nie przemieszcza, żeby sobie samo znalazło drogę do pęknięcia gumki:-p

Gość kiziaaa
ale nam pekla gumka...

Gość gryczka
Dobra, powiem to raz i wyraźnie i spadam stąd, bo nie zniosę tej paranoi - NIE JESTEŚ W CIĄŻY. Do widzenia.