Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolagd

jakie mam prawa ? mam dziecko z niemcem....

Polecane posty

Gość tolagd

Od czterech lat mieszkam w Niemczech. Poznalam faceta, zakochalam sie, i od pol roku jestem matka jego dziecka (nie mamy slubu), wszystko bylo super, w styczniu mielismy miec slub. Moj nie doszly malzonek dwa tygodnie temu powiedzial mi wprost: poznal inna kobiete, zakochal sie i od nas odchodzi.Chyba wiecie co teraz przezywam. Wiem tylko , ze musze byc silna dla dziecka. Nie chce wyjezdzac z Niemiec, mam tu znajomych, jakies swoje zycie. Chce sie tylko dowiedziec, czy ojciec mojego dziecka musi utrzymac mnie i dziecko, co moge od niego wyegzekfowac ???

Kilka lat temu miałabyś OGROMNE prawa, teraz po zmianach - żadnych. Wiem, bo siostra jest w podobnej sytuacji. Zresztą jej znajoma przeszła to co ona tyle, ze kilka lat temu i do dziś żyje jak pącek w maśle, a moja siostra niestety na nic liczyć nie moze. Jakby był ślub to chociaż cokolwiek by miała, ale ślubu nie ma więc niestety przykro mi.

Gość tolagd
No to przepraszam, co mam zrobic ??? Z dzieckiem w Polsce nie moge mieszkac, bo ma obywatelstwo niemieckie, pracowac tez nie moge, bo mam male dziecko, to z czego mamy zyc ???????

Najpierw poczytaj linki, które podałam :-o Co robiłaś zanim doszło do zerwania zaręczyn? Chyba nie siedziałaś na jego utrzymaniu? Znasz język, pewnie też masz jakieś wykształcenie, więc możesz poszukać opiekunki i iść do pracy.

Gość a tovty zamierzasz
byc na jego utrzymaniu? dziecko do zlobka a ty do pracy! oczywiscie na dziecko alimenty powinny być!

Gość tolagd
do zlobka w Niemczech zapisuje sie juz jak kobieta jestnw ciazy, tak malo jest miejsc. To nie o to chodzi, ze ja nie chce pracowac, ale samotna matka nie zarobi na caly dom, dziecko i jeszcze zlobek, no chyba ze ma stanowisko prezesa.

Gość lilitki nie ma co sluchac
bo wszedzie udziela rad w stylu: "a pewnie bylas na utrzymaniu? marsz do pracy!" itp.😴

Gość gośćmama
Szkoda ze stary watek ! ale wy glupoty piszecie! oczywiscie ze naleza Ci sie alimenty i pomoc socjalna od panstwa ze wzgledu na pochodzenie dziecka! zglos sie do job center i powiedz jaka jest sytuacja a tatusia podaj o alimenty.