Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deniatka

Depilacja woskiem czy depilatorem?

Polecane posty

Gość Deniatka

Zawsze bałam się takich rzeczy, po mam dość wrażliwą skórę, ale za namową koleżanki postanowiłam skorzystać z którejś z tych 2 metod. I teraz pytanie do Was - czy po wosku też wrastają włosy w skórę? Bo wiem, że od depilatora tak...

Po każdej depilacji wrastają, bo jest to wynikiem ich osłabienia. Ja używałam depilatora chyba 4 lata, ale nie do strefy bikini i wrastały z czasem co raz bardziej. Wróciłam znów do maszynek na 2 czy 3 lata ale zaczeły za szybko rosnąć i robić się podrażnienia więc znów wr óciłam do depilacji. Byłam na wosku pach i bikini, masakrycznie bolało, włosy w bikini nie odrastały dwa tygodnie, pod pachami po tygodniu były pojedyncze. Na wosk poszłam jednorazowo, bo ból jest jednokrotny i teraz łatwiej mi uzywać wszędzie depilatora

Gość Ewelincia1212
Ja ci radze woskiem..ale możesz też spróbować depilatorem..ale po goleniu depilatorem mogą się włoski wrastać...to ni za fajnie wygląda...ale to twoja decyzja pozdrawiam..;)

Gość Deniatka
Ech.... kobiety to mają nieciekawie ;) Z tym wrastaniem włosków to słyszałam, że to jest tak, że owszem- przy goleniu depilatorem, włosów nie czuć przez okolo 2 tyg, ale za to widać je normalnie, bo są pod skórą :/ i co tu robić??? :) dziękuję Wam za pomoc, chyba spróbuję woskowego usuwania. pozdrawiam