Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia8877

tluste wlosy, czym myc zeby sie nie przetluszczaly po paru godzinach

Polecane posty

Gość andzia8877

Chcialabym zeby moja fryzura wytrzymywala chociaz dzien. Mylam wszelkimi szamponami do wlosow przetluszczajacych , unikam odzywek...polecacie jakis specyfik???

Gość carebear
Mam ten sam problem i aptekarz mi polecil zadziej myc wlosy.Ponoc im czesciej myjesz tym szyzbciej sie przetluszczja. Jak czesto myjesz??

Gość jest taki bardzo fajny szampon
firma zdaje sie barwa natury, pokrzywowy, szukaj na najniższych polkach w supermarketach, kosztuje jakieś śmiesznie małe pieniądze, ale jest prześwietny. sama na sobie przetestowałam dziesiątki szamponów, bo też miałam ten problem, do tego włosy raczej niezbyt bujne. jest lepszy od tych nawet aptecznych. a nawet, jak nie będzie ci odpowiadał, to kasy ci nie bedzie zal, bo jest taniutki.

Gość myj wlosy rzadziej i
nie w goracej wodzie, z mala iloscia szamponu. Odzywki nie szkodza. Susz w nie goraca suszarka, najlepiej w pozycji z glowa w dol. Zakrecaj prawie suche na grube walki (+pianka) zeby nie sklejaly sie i nie opadaly, polakieruj dobrym lakierem pryskajac od spodu( ze spuszczona glowa)

Gość andzia877
jesli gdzies muszewyjsc to codziennie, a w innym przypadku co2 dni, z tym ze oprocz tego , ze sa tluste, to strasznie swedzi mnie skora glowa, jesli nie umyje ich.

Gość
carebear Ja myję co dwa dni i jakbym myła rzadziej to bym z domu nie wyszła

Gość
No właśnie mnie też bardzo swędzi głowa jak nie umyję :o

Gość sprobujcie pare razy umyc wlos
y zwyklym szarym mydlem

Gość andzia877
no nic , trzeba probowac dalej z szamponami....moze ktorys okaze sie skuteczny;)

Gość carebear
Ja kiedys mylam co 3 dni, teraz musze myc codziennie co staram sie zmienic za rada aptekarza. Tak wiec zaczelam w zeszlym tygodniu. W czwartek wieczorem umylam wlosy i w piatek rano juz sie nadwaly do mycia, ale w zwiazku z tym ze byl weekend postanowilam przetrzymac do poniedzilaku rano, poznziej wytrzyzmal do srody rano - no nic innego mi nieie zostalo. Probowalam wszytkiego szamponow drozszych i tanszych, plukanek itp. A aptekarz mi pwowiedzila ze najlepiej: *przetrzymac wlsoy jaka najdluzej *nie myc goraca woda *nie suszyc goracym strumieniem *nie wiazac po umyciu w "turban" *nie e uzywac odzywek na u nasady Moim malym trikiem jest posypanie korony pudrem dla niemowlat i wyczesanie nadmiaru - swietnie sie sprawdza. Tak wiec pierwszy dzien mam wloski i ladndiei rozpuszczone, drugi dzien odrobina talku na korone i podpieta grzywka, trzeci dzien wlsoski upiete, czwarty mycie :) Aha i nie myj dwa razy bo zmywasz cale sebum przez co twoja skora produkuje jeszcze wiecej i tak kbledne kolo sie zamyka. Uzywaj deliktanego szamponu do wlsow przetluszczajcych sie :)