Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobiemysle

po co sie meczyc an studiach? nie lepiej isc do zawodowki i zrobic sobie fach?

Polecane posty

Gość fkewgfkgdfdfd
paprotkatka nauczyciel 2500??? To ile on tych korkow daje? Moja siostra tez jest nauczycielką to zasadniczej pensji ma niecałe 900zł :D (a studiowała bardzo cieżki kierunek, matematyke)

Gość zgadzam się z przedmówcą

Gość z tym który pisał ze
terapeuta zarabia 150zł za sesję:)

Gość fkewgfkgdfdfd
hhhhfhffh - psycholog zatrudniony państwowo jak ma baaardzo dużo szczęscia i znajdzie prace w zawodzie to zarabia ok 1500zł

myslicie ze tak łatwo znaleźć prace fachowcowi.? Ja mam średnie,wyuczony zawód elektryk,wszelkie uprawnienia,praktyka zawodowa 20 lat w zawodzie. Probowałem znaleźć bardziej płatna prace niż mam (1500pln miesiecznie brutto) i niestety pracy brak.

Gość ile zarabia taka fryzjerka

Gość mloda fryzjereczkaa
zawód fryzjerki wcale ni ejest jakiś specjalny. Jak fryzjerka pracuje u kogoś to więcej niż 1500 nie wyciągnie. A to stanie 8 godzin dziennie, wady kręgosłupa, wdychanie tych różnych świństw, zylaki, spuchnięte sopy, pylice płuc?? Nic wam tego nie zrekompensuje. Jak fryzjerka ma swoj salon i pracuje sama to na reke ok 2-3 tys. ale to już jest stanie po 10 h nieraz plus dodatkowe godziny na pooplacanie wszelkich urzedow i ogole sprawy urzedowe. Nic specjalnego, ja sie przekwalifikowuje na kosmetyczke bo praca o niebo lżejsza. ŻADNA poprostu żadna fryzjerka nie doczeka pracując do wieku emerytalnego

dlatego ja studiuje dziennie socjologie, a zaocznie robie studium kosmetyczne po którym będę miała tytuł technik usług kosmetycznych. Ludzie błagam zrozumcie ide studiów tu nie chodzi o to żeby was wyuczyć zawodu (nie mówie o studiach lekarskich, prawniczych czy farmaceutycznych) tylko nauczyć myślenia, korzystania z informacji. WIem, że wiele studiów od tego zupełnie odbiega, ale koncpecja studiowania zakłada poszerzanie horyzontów, a nie np. nauczenie konkretnej czynności. Szkoda, ze ludzie którzy idą na studia nie zdają sobie z tego sprawy, nie dziwie sie wiec, że czują się rozczarowani. P.S po każdych studiach można dobrze zarabiać naprawdę :)

Gość paprotkatka
on uczy matmy w liceum i potem do wieczora i w wekendy korki i gada ze ma dosc, jako nauczciel ze stazem ma 1600

Gość gdhd
amelka problem- po bibliotekoznastwie tez ma sie duze mozliwosci??? albo po pielegniarstwie???? badz po kulturoznastwie czy turystyce

Gość to ile kosmetyczka wyciągnie

Gość ghtyrtury
na akademiach med jest kierunek kosmetologia boje rekordy popularnoaci! ale trzeba sobie uswiadomic ze to kierunek dla odwaznych po tym musisz zalozyc wlasna firne salon kosmetycny bo pracy u kogos po tym nie dostaniesz

Pielęgniarka w prywatnej linice nie zarabia mało tylko musi bardzo chcieć dużo pracować i się starać !! W bibliotece jest naprawdę dużo rzeczy do roboty na stanowiskach kierowniczych można pracować albo w wydawnictwie zależy jak bardzo będziesz zdeterminowana. Mówią, że socjologia jest do niczego... a mi się wydaję, że to nauka która obejmuje wszystko. Jestem pracowita i mam nadzieje, ze to zaowocuje :)