Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobiemysle

po co sie meczyc an studiach? nie lepiej isc do zawodowki i zrobic sobie fach?

Polecane posty

Gość taksobiemysle

studia nic nie daja mgr ja kpsow. ludzie po zawodowce wiecej zarabiaja nie borykaja sie z berobociem, sa bardziej cenieni ze wzg ze jest ich malo.

Gość taksobiemysle
pedagogow, socjologow, politologow, ludzi po administarcji zarzadzaniu ekonomi full, studia juz nic nie daja po co na sile na nicie isc? bo tak wypada? bo wszyscy studiuaa??

Gość tak sobie msyle
dlaczego zawodowki zanikaja??? po co tyle szkol srednich i wyzszych?? po co ta nowa matura???

Gość ona taka jak ty
A jeszcze lepiej iść do technikum...nie tylko masz zawód, ale i mature, a jeśli zachce ci się studiów to bedziesz miec otwarta drogę. Wiem bo tak zrobiłam i nie załuję.

Gość teraz po zrobieniu dwóch
kierunków na najlepszej podobno uczelni w Polsce wiem, ze lepiej było mi iść do fryzjerskiej lub na technika dentystycznego... :o

Gość dgsgdfhgdjfgjfhj
rozumiem jak ktos marzy o pracy takiej jak np prawnik itp bez studiow tego nie osiagniesz, ale sa ludzie co nie wiedza co chca robic w zyciu i studiuja aby studiowac po co???

Gość Chlopak obiektywny
naprodukowali magistrów a murarza ze świecą szukać

Gość taksobiemysle
chlopak obiektywny- masz racje, doslownie tak jest. murarzowi trzeba duzo zaplacic bo an jego miejsce nikogo sie nie znajdzie, mgr jak sie bedzie rzucal o duza pensje tu mu powiedza mam 30 na twoje miejsce

Co prawda to prawda...nie każdy ma predyspozycje i checi aby studiować, a ma np. niesamowite zdolności manualne. W naszym kraju brakuje fachowców bo tak bardzo zapragnelo sie polsce wykształconych ludzi ze teraz prac specjalistycznych nie ma kto wykonywac.

Gość Chlopak obiektywny
magister to jest NIKT NIKT NIKT bez fachu w reku masakra

Gość MGJKJHKH
ona taka jak ty - zycze powodzenia w szukaniu pracy, :) ja po rachunkowosci i finansach pracuje w okienku kasowym w banku gdzie jest wymagane wykszt srednie i zarabiam 1200zl

No wiesz ja jeszcze magistra nie mam, ale NIKIM wcale się nie czuje. Kiedy tak się czujesz...inni też cie tak postrzegaja i jestes na straconej pozycji. Ja tam nie zaluje ani technikum ani studiow. Prace mam i jestem szczesliwa.

Ja myśle ze to zalezy od predyspozycji i wiary w siebie. Czasami warto rzucić sie na gleboka wode i zaryzykować i podstawowa zasada nigdy nie bać sie zmian i niczego nie zalować.

Gość taksobiemysle
Polska to kraj absurdow murarz zarabia wiecej niz inz budownictwa nawiasem moj znajomy ledwo lieum konczyl teraz jest inz, na studiach jest inny system ksztalcenia i slabi lepiej sobie radza od kujonow:) na pierwszym roku odpadaja zazwyczaj 5tkowi z lic

Gość bfghnfj
temat upadl, a na marginesie czy studia sa dla cwaniakow i kombinatorow??? mam takie wrazenie kujony i 5kowi z lic odpadaja a cwaniacy studiuja dalej

Tak , tylko w techinkach bardzoo dużo osób nie zdaje TERaz matury , zawsze tam są najniższe wskaźniki , bo przygotowują ich do zawodu , nie do matury I racja lepiej mieć teraz zawodowe niż mgr z psychologi - aż śmiać się chce z tych sociologów/psychologów którzy góówno robią

Gość zupapomidorowa.
Lepiej, wolałabym mieć fach niż magistra, bo te trzy literki nic mi nie dają ;/ Chociaż fach mam, ale mogę to robić i bez mgr :D

Gość ghghgkhjk
Sash cioto, masz jakieś kompleksy? :)

Owszem, ja bardzo zaluje, ze zmarnowalam - doslownie zmarnowalam - 5 lat na studia. Juz po szkole sredniej mialam zawod, a po studiach musialam sie bardzo nameczyc, zeby znalezc dobrze jakakolwiek prace. A obecnie mecze sie jeszcze bardziej, bo chce zmienic robote na rownie dobrze platna, ale bez tych zholernych nadgodzin...:o Jesli chodzi o wiedze, daja ja nie tylko studia.

Gość paprotkatka
moj maz jezdzi tirem i ma 5tys na mc praca jak kazda inna i jest po zawodowce. jego brat jest nauczycielem pracuje w liceum plus daje korki z matmy i ma ledwo 2500 :D a tez po 10godzin pracuje dziennie:)

Gość vcbcbc
a ja jestem po pielegniarstwie i siedzialam od rana do nocy an uczelni pracuje teraz za 1500zł w powiatowym szpit

Gość vcbcbc
a rodzice mowili idz an fryzjerke

Gość paprotkatka
wyksztalcenie niestety nie idzie w parze z dobrymi zarobkami. glupie to jest w sumie

NIe , nie mam kompleksów ale żal doopę ściska jak widzę że ktoś chce iśc na psychologię :D:D:D

Gość hhhhfhffh
Nie dziwię się, że żal ci dupę ściska, wiedząc, że terapeuta bierze za godzinę pracy 150 zł albo i więcej (np za granicą :) )