Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastkaa..

petting..

Polecane posty

Gość do nastkaa..
tak sie liczy cykl ale przerwa miedzy krwawieniami może być aż do 35 dni. Normalny cykl trwa średnio 28 dni - czyli średnio 4 dni krwawienia + 24 dni do następnego krwawienia

Gość do nastkaa..
Ty w tym wypadku możesz mieć jak podałam w przykładzie 6 dni krwawienia + 35 dni do następnego okresu czyli 41 dni cyklu

Gość nastkaa..
cykl liczy się od pierwszego dnia krwawienia, więc nie rozumiem dlaczego źle liczę..

Gość do nastkaa..
pamiętaj że to jest indywidualna sprawa każdego organizmu. Masz dopiero 16 lat. Jeszcze Ci sie wszystko może poprzestawiać mimo że wydaje Ci sie że już masz uregulowane.

Gość do nastkaa..
cykl liczysz dobrze. Od pierwszego dnia krwawienia. Tylko że 35 dni (napisała wcześniej: "Normą jest krwawienie występujące co 24 do 35 dni które trwa do 6 dób") liczyłaś od dnia krwawienia, a to jest przerwa miedzy krwawieniami. Do tego musisz dodać jeszcze dni krwawienia.

Gość do nastkaa..
nie wiem jak Ci to wyjaśnić. Jakby Twój cykl trwał 28 dni to byś miała np. 4 dni krwawienia + 24 dni przerwy. Jakby trwał 30 to by było np. 6 dni krwawienia + 24 dni przerwy. Ta przerwa może trwać nawet do 35 dni wiec cykl może mieć np. do 41 dni.

Gość nastkaa..
mam zapisane w kalendarzuostatnie3 miesiace.. imiałam srednio 29-30 dni i okresu nie mam dłużej niz 5 dni.. wiec chyba musialo mi sie cos rozregulowac??

Gość do nastkaa..
tak, mogło Ci sie coś rozregulować np po antybiotyku. Albo Twój organizm dalej sie rozwija i teraz cykl Ci sie zmieni. Tak może być nawet do 20 r.ż Ja miałam czasem wahania w cyklu nawet do 22 r.ż.

Gość nastkaa..
wiem,że może jestem nieznośną panikarą i zadaje banalne pytania, ale po prostu nie wiem co robić.. pochodzę z konserwatywnej rodziny i nie moge pytac o takie sprawy mamy,a strasznie sie boje ze ta ciaza jest bardzo mozliwa..i juz nie wiem co robic..w nocy nie spie i nie moge sie na niczym skupic..

Gość do nastkaa..
nie panikuj, w ciąży raczej nie jesteś :) Cykl Ci sie po prostu zmienił pod wpływem jakiś czynników. Jeszcze nie raz Cię to w życiu czeka. Lepiej weź tą gorącą kąpiel :)

Gość nastkaa..
i zazyc polopirynę ?:D

Gość do nastkaa..
to już nie wiem :D Nigdy nie próbowałam. Ale jak ma Ci to psychicznie pomóc to zażyj (ale jedną) ;) A na przyszłość to używajcie gumki :) Przynajmniej nakładanie poćwiczycie i się wam przyda na przyszłość :)

Gość nastkaa..
mam takie głupie pyt.. bardzomi Pani pomogła i czy mogłabym prosić o jakiś kontakt niezobowiazujacy? aa i zrobić nastepny test?

Gość do nastkaa..
niezobowiązujący? ;) zrób jak okres do 27.10 nie przyjdzie, ale sądzę że i tak wyjdzie negatywny tylko stres Cie będzie zjadał.

Gość do nastkaa..
i napisz tu jak poszło ;)

Gość nastkaa..
no jakiś nr gg zebym mogła zasiegnac porady.. bo mam ze soba ewidentny problem ktory emanuje niesamowicie na mojego chlopaka który stara sie mnie uspokoic i zwalic wine na siebie.. ;(

Gość do nastkaa..
wyślę Ci na maila jeśli podasz

Gość nastkaa..
patusia6775@wp.pl

Czy przez petting może spóźniać się okres? pytam, bo od pewnego czasu pieścimy się tak z chłopakiem. a spóźnia mi się okres pare dni. nie było raczej takiej sytuacji,zeby sperma miala jakiś kontakt z moimi miejscami intymnymi. no i muszę dodać,że mam dosyć nieregularny okres bo w zakresie od 20 do 30 dni. ale przeważnie mieści się to między 20 a 28 dniem miesiąca, a dzisiaj jest 26. mam wrazenie jakby bolal mnie brzuch u dolu ale nie jest to taki mocny bol jak podczas okresu. nie wiem co mam o tym myslec.

Czy przez petting może spóźniać się okres? pytam, bo od pewnego czasu pieścimy się tak z chłopakiem. a spóźnia mi się okres pare dni. nie było raczej takiej sytuacji,zeby sperma miala jakiś kontakt z moimi miejscami intymnymi. no i muszę dodać,że mam dosyć nieregularny okres bo w zakresie od 20 do 30 dni. ale przeważnie mieści się to między 20 a 28 dniem miesiąca, a dzisiaj jest 26. mam wrazenie jakby bolal mnie brzuch u dolu ale nie jest to taki mocny bol jak podczas okresu. nie wiem co mam o tym myslec.

Gość asiulabe
czy można mocno przytulając się z chlopakiem na stojaco i bendac w ubraniu zajsc w ciaze gdy sie podniecimy, ja miałam dzinsy na sobie on też ale nie wiem czy nie miał wytrysku miałam ok 3,5 tyg temu okres ale był krótki ok 3 dni po tym jak mocno przytuałam się z chłopakiem ale ostatnio boje się bo mi brzuch trochę urósł kolejny okres mam mieć za 3 dni zazywam yasmin ale czasami nie brałam ich o tej samej porze tylko ja znalazłam wypowiedź jakiejś ginekolog na necie co sądzicie o jej wypowiedzi na temat " Czy można zajść w ciążę podczas pieszczot, gdy doszło do wytrysku, ale partner miał spodnie a partnerka majtki z przewiewną wkładką? Witam. Ani majtki ani spodnie nie stanowią zabezpieczenia takiego, jak prezerwatywa. Jeśli sperma mogła znaleźć się w okolicy przedsionka pochwy, teoretycznie mogło dojść do zapłodnienia. Prezerwatywa jest jedną z najskuteczniejszych metod antykoncepcyjnych, choć nie dorównuje skuteczności tabletkom