Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renataaa_29

Cera odwodniona-jaki krem polecicie???

Polecane posty

Gość Renataaa_29
"a więc tak" tak w ogóle to miałam do Ciebie napisać,żebyś coś o tym kremie napisała. :D Patrze a Ty już się odezwałaś :-) Telepatia chyba ;-)

Gość Renataaa_29
"zdecydowanie tak" -nie znałam tego kremu nivea, w ogóle :( Dlatego tak się zdziwiłam, bo napisałaś krem nivea w biało-różowym słoiczku a ja wszystkie kremy nivea kojarzę albo z kolorem białym albo niebieskim. :-) Przy następnej wizycie w drogerii zapoznam się z tym kremem. :-)

Gość Renataaa_29
Jestem roztrzepana "a więc tak już linka podałaś wyżej z wizazu. Napisz w jakim wieku jesteś. Ja mam 29 lat,ale od kilku lat używam samoopalacza i chyba dlatego mam tak odwodnioną tą skórę. A do tego piję codziennie 4-5 kubków kawy.( bo ją uwielbiam :-) )

Gość Renataaa_29
Młodość ach ta młodość ;-)

Tak młodość.... W moim przypadku wiąże się to z niemozliwością dobrania kremu:/ Tyle ile wydałam na kosmetyki to głowa mała. Mam bowiem cere normalną, ale ma tendencje do przesuszania się gdy nic nie używam, w skutek czego zaczyna sie po czasie robić tłusta bo cera się broni. Z kolei większośc kosmetyków mnie zapycha i powoduje powstawanie bolących pryszczy i zaskórników:/ Potrzebuje więc bardzo lekkiego nawilżającego kremu, wybór tym razem padł na tolpe. Kupiłam też od niż żel normalizujący do który wrazliwej, normalnej i mieszanej. Mam nadzieję że oba w połaczeniu nie doprowadzą do tragedii na mojej twarzy

Gość Renataaa_29
Wiesz co ja też się chyba skuszę na Tołpę. Kupię też coś pod oczy z tej firmy.

a ja polecam maseczkę Avene Masque Apaisant Hydratant (Maseczka kojąco-nawilżająca). Używam jej na noc jako krem, buzia jest dobrze nawilżona i wypoczęta. Nie wiem jak się sprawdzi do cery odwodnionej, ale do suchej jest wspaniała. Polecam też pić dużo wody mineralnej, a nawet łykać jakieś tabletki nawilżające skórę. 🖐️

Gość MIchasia567
Zdecydowanie na odwodnioną skórę polecam Keranorm, który dogłębnie nawilża i na długo pozostawia skórę gładką i elastyczną.

Doskonale Cię rozumiem. Ja miałam zawsze problem z moją skórą, bo była zawsze wysuszona. A to z tego względu, że jestem alergiczką i oczywiście musiałam bardzo ostrożnie dobierać kosmetyki do swojej cery, bo często się zdarzało, że większość mnie uczulała i pojawiały się na ciele jeszcze mniej przyjemne plamy itp. Od pewnego czasu używam kosmetyków na bazie naturalnych składników. W mydlarni u franciszka znalazłam takie, które są odpowiednie dla mojej cery i skóry. Zaglądnij tam, może znajdziesz tam krem dla Twojego rodzaju cery.

Gość madziack
Polecam gorąco ten kremik http://kuzniakosmetykow.pl/pl/p/POSTQUAM-Krem-nawilzajacy-do-cery-suchej-50ml/986 jest on cery suchej i odwodnionej, w 100% sprawdził się. Problem wyleczyłam i obecnie używam z tej firmy kremu do cery normalnej i wrażliwej.Wszelkiego rodzaju kremy uczulały mnie w dodatku i dostawałam jakiś plam, nie mówiąc już o suchej skórze która sypała mi się niemal z okolic oczy, z nosa i czoła. Ale mam już to za sobą i spokój od stycznia tego roku. Skompletowałam tylko sobie cała serie do demakijażu (mleczko, tonik) i do tego krem na dzień i na noc.

Ostatnio weszłam do sklepu ziaja i tam znalazłam bardzo dużo specjalistycznych kosmetyków. Nie są one dostępne w innych sklepach. Podobno są bardzo dobre, ale sama nie stosowałam. Z mojej strony polecam kosmetyki z e-naturalne. Sprawdzone i bardzo dobrej jakości.