Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wielki problem

jak odstawiac maluszka od piersi

Polecane posty

Gość mam wielki problem

w grudniu wracam do pracy, dzisiaj minęło 6 miesięcy od kiedy karmie synka piersią, chciałabym przejść na butle, mam ponad miesiąc na odstawienie, jak mam to zrobić, jak zacząć? nie wiem czy się uda, dziecko jadło przez ten okres na żądanie i prawie non stop, proszę poradźcie coś?

Gość czemu nie chcesz
karmic peirsia przeciez mozesz wieczorem lub po przyjsciu z pracy ja tez wracam do pracy w styczniu i bede karmic zupkami deserkami itp a po pracy cyc tak do roku

Gość mam wielki problem
bede pracowała po 10h dziennie, i nie wiem czyszefowa da mi kilka przerw na odciaganie pokarmu, bo jednak bedzie gromadzić sie w piersiach, ajak odciagne to nie bede miala gdzie przechowywac, bo szuflada biurka odpada;

Gość po co odstawiać
nie odstawiaj, zacznij od wprowadzenia jednego karmienia butelką, najlepiej niech karmi tata czy inna osoba, dziecko łatwiej zaakceptuje jak wyjdziesz na ten czas z domu, bo od ciebie będzie chciało cycka możesz karmić przed i po pracy, laktacja sama się dostosuje do innych godzin karmienia

Gość podobno tak słyszałam
przysługują ci dwie przerwy po 30 min lub jedna godzinna

mam wielki problem, tez to przechodzilam z obiema, stopniowo wprowadz jedna butelke, potem dwie i inne jedzonka. A laktacja sama sie unormuje, tak nas natura pieknie stworzyla. Jak karmilam tylko rano i wieczorem to mialam rano i wieczorem cycki jak balony, a w ciagu dnia niemal puste :) Pierwsze dni w pracy tylko byly ciezsze, bo nie mialam az tak duzo czasu na przestawienie jej wczesniej, wiec pierwsze dni wieczorem cycki mi pekaly w szwach i lecialy fontanny (cale szczescie ze istnieja wkladki laktacyjne bo by byl wstyd :) ) ale po paru dniach juz bylo jak trzeba ;)

Gość mam wielki problem
juz sama nie wiem co zrobic, czy karmic dalej piersia czy przechodzic na ta butle calkowicie;-(

"(...) Odstawiasz malucha w pierwszym półroczu możesz podawać mu mieszankę butelką, kiedy jednak skończył już pół roku staraj się podawać dziecku mleko kubeczkiem-niekapkiem a kaszki łyżeczką.(...) W okresie odstawiania staraj się by dziecko nie czuło się opuszczone, częściej je przytulaj, baw się w ulubione zabawy tylko we dwoje. Bez względu na to w jakim wieku jest Twoje dziecko zawsze tłumacz dlaczego nie będzie już mógł ssać piersi (...) Nie ulegaj, bo przy następnej próbie dziecko zaprotestuje mocniej, będzie wiedziało, że to działa. Być może przez najtrudniejszy okres odstawiania od piersi niech tata spróbuje karmić malca butelką. (...)" Powodzenia!

Gość mam wielki problem
ela a czy to nie bedzie dla niego zbyt wiele ze brak cycusia i musi pic nowe melko z kubeczka?

Gość mam wielki problem
podnosze

halo,podobny temat podalam wczoraj tez nie wiem od ktorego karmienia rezygnowac i jak to wszystko organizacyjnie zaplanowac ,moja dziewczynak ma 4,5 miesiaca i na jedzenie papek marchewkowych jest jeszcze za wczesnie. Moze ktoras mama przeczyta i da znac jak to przebiegalo