Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odrebna gdzies

czy brak seksu moze byc powodem depresji?

Polecane posty

Gość odrebna gdzies

jak myslicie?

zalezy od Twojego potencjalu raczej :) Niektorzy potrzebuja mniej inni wiecej, a skoro czesty seks pozytywnie wplywa na psychike, to w przeciwnej sytuacji jest odwrotnie.

a wiesz gdzie sa najlepsze imprezy ? u szejka.. A tak pozatym to malo co mnie laczy z Arabia saudyjska. Haremu takze nie posiadam :

Gość odrebna gdzies
Jestem juz dlugo singlem i to zaczelo mi przeszkadzac. Moje libido jest w normie, nie mam super temperamentu albo cos w tym stylu, ale ta samotnosc czasami mnie dobija :o. Ostatnio zaczelam sie nawet zastanawiac czy nie przespac sie z moim wspolokatorem. Wprawdzie on nie jest wogole w moim typie i mnie nie pociaga :o, ale znam go juz od poczatku studiow i chyba byloby to lepszym rozwiazaniem niz ons z nieznajomym (jakos nie wyobrazam sobie ons i nigdy nie probowalam). Jak mysliscie, powinnam poczekac na odpowiedniego partnera, czy lepiej sprobowac z moim wspollokatorem?

Gość Niedługo już
Wątpię. Za to seks może być powodem wyjścia z niej.

Gość sadadda
No właśnie. Depresja może wpływać nalibido, ale u autorki jest raczej ok z nim. Po prostu jest sama, nie wie czego chce itd.

z seksu z kimś kto CIe nie pociaga raczej satysfakcji miec nie bedziesz, a i poczucie winy moze sie potem przyplątać. znajdz sobie jakiegos kochanka ktory bedzie Cie pociągał.

Gość sadadda
no przecież ona jest singlem...

Gość teczowy ptaszek
Ale wspollokator jej sie nie podoba.Mysli zeby sie z nim przespac tylko dlatego ze ma ochote na seks.Jesli nie wyobraza sobie seksu z kims nowym to tym bardziej moze miec potem wyrzuty sumienia.Ja bym tez radzila znalezc sobie jakiegos kochanka ktory bedzie Cie pociagal.A tak pozatym to moze zamiast siedziec w domu i myslec o seksie ze wspollokatorem z braku laku poszlabys czasem do ludzi,gdzies na impreze,nawet w internecie mozna kogos poznac..

Gość sadadda
ogólnie, to myślenie autorki jest chore., sama ma problem ze sobą...

Gość bezubezubez
oczywiście że brak seksu może być powodem depresji. I na odwrót - depresja wpływa na zmniejszenie zainteresowania seksem, a nawet może prowadzić do zaburzeń seksualnych. Tak więc w tym przypadku może to być zamknięte koło :(

Gość gość
Trwało to już od kilku lat. Czułam, że cierpię na depresję i muszę uzewnętrznić to, co dzieję się w mojej głowie. Przebieg nie był taki stereotypowy, jak u większości dotkniętych – nie miałam napadu smutku, nie płakałam, kiedy było mi źle. Dobrze się z tym ukrywałam przed światem zewnętrznym. Problemem była wzrastająca obojętność i niemoc. Chciałam jakoś wyzbyć się tego problemu. I wtedy natrafiłam na stronę http://moc-energii.pl gdzie zamówiłam oczyszczenia aury, które było zalecane na takie problemy. Po 2 tygodniach od wykonania me problemy ustały…. znów stałam się bardziej empatyczna i zaczęło mi zależeć. Dzięki temu znalazłam pracę i poznałam nowych ludzi. Mam nadzieję że moje problemy już nie powrócą.

Gość gość
nie kazdy potrzebuje duzo seksu.