Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycie płata figle..ale tez

czy ktos wie jak dlugo lezy sie w anglii po cc?

Polecane posty

czy ktos wie?

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
3 dni lezala znajoma

Gość laylaaaa27 27 27
dolaczam sie do pytania, gdyz prawdopodobnie tez czeka mnie cesarka w Anglii....

laylaaaa27 27 27 a na kiedy masz termin

Gość laylaaaa27 27 27
mam termin na 18 stycznia, ale chyba urodze szybciej i wlasnie przez cc, bo spodziewam sie blizniat, zreszta rodzaj porodu zalezy od ich ulozenia w brzuchu, jednak wiekszosc takich ciaz konczy sie cesarka. A ja nie chceeeee, chce rodzic normalnie! A ty kiedy rodzisz?

Standardowo leży się trzy doby. Ja urodziłam w piątek po 15 a w poniedziałek przed południem puścili mnie do domu.

mnie cieli we wtorek a do domu poszłam w piątek....zazwyczaj jest tak że po CC leży się tu dłużej bo po naturalnym moźesz wyjść już po 8 h jak się dobrze czujesz:)

Gość fwefew
Ważne żeby znały język ojczysty a nie robiły z nim czegoś takiego jak "tomiii pl". "tomiii pl", piszesz jako osoba upośledzona.

Gość polllka
nie byles tam nie widziales to wypier"alaj debilu!!!!!!!!!!!

Gość polllka
Kraj o0o, GaG / 7:07 zasrana pipidowa: koniec prostytucji? Nowe przepisy dotyczące ścigania przestępstw seksualnych pozwalają policji bardziej skutecznie zwalczać działalność ludzi oddających swoje ciało za korzyści majątkowe. W pierwszej spektakularnej akcji policji na dworcu PKP wpadł tomiii pl. 99-latek został ujęty na gorącym uczynku w toalecie obsługując 76-letniego klienta. Działalność zatrzymanego była znana policji. Od kilku miesięcy był pod obserwacją, jednakże dopiero teraz materiał dowodowy nabrał mocy prawnej koniecznej do skazania. Dodatkowym dowodem okazały się także zeznania starszego klienta. Władze dworca nie kryją zadowolenia - Ci ludzie to prawdziwa plaga, mamy nadzieje, że to nie koniec zatrzymań - mówi Jerzy Piwnicki, dyrektor.

Gość taka mama jedna
jasne a z tego socjalu to wyzyjesz ? ?? powodzenia ! ale przeciez to jest tak ze za kazdeurodzone za granica dziecko dostajesz mercedesa......:)

Gość tomii PL
jest masa benefitow, od urodzenia doodatki do chaty zapomogi itd. ciapatuchy robia dzieci i z tego zyja, obwieszaja sie zlotem kupuja polkom prezenciki i je dmuchaja i tak w kolo macieju. tak w uk nie byłem ale masa kumpli była i jest i wszyscy mowia tosamo. czemu poprostu wstydzicie sie swoich dzieci i niechcecie napisac ze tatusiem jest marokaniec czy jakis inny kolorowy.? BENEFITY PO POLSKY BY GOOGLE: Jeżeli pracujesz i dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży możesz wtedy starać się o Statutory Maternity Pay lub o Statutory Paternity Pay. Gdy nie jesteś zatrudniona lub nie możesz starać się o Statutory Maternity Pay, wtedy może przysługiwać ci Maternity Allowance. Jeżeli żaden z powyższych benefitów nie przysługuje ci, wtedy możesz postarać się o Incapacity Benefit (ang). Jeżeli nie pracujesz i spodziewasz się dziecka, możesz ubiegać się o Income Support - najwczesniej 11 tygodni przed planowym narodzeniem dziecka. Jeżeli mieszkasz w wynajmowanym mieszkaniu, możesz starać się o pomoc w płaceniu twojego czynszu ubiegając się o Housing Benefit. Gdy potrzebujesz pomocy w spłacaniu kredytu hipotecznego, możesz dostać pomoc dzięki Income Support. Możesz także starać się o ulgę na Council Tax ubiegając się o Council Tax Benefit. Możesz dostać pomoc finansową na kupno potrzebnych rzeczy do opieki nad dzieckiem starając się o Sure Start Maternity Grant z Social Fund. Inną pomoc z Social Fund możesz otrzymać w postaci Budgeting Loan lub Crisis Loan (tylko jeżeli miałes jakiś nieszczesliwy wypadek). Budgeting Loan może być wykorzystany na kupno lub pokrycie określonych wydatków np. nowy piec do kuchni lub meble. Oczekujace matki, które są uprawnione do Income Support lub Jobseeker's Allowance mają również prawo do darmowego mleka i witamin. Aby dowiedzieć się więcej, należy porozmawiać z urzednikiem w Jobcentre Plus. Przyszłe matki są równiez uprawnione do 1 roku po urodzeniu dziecka do bezpłatnych recept oraz bezpłatnej opieki dentystycznej. Można także starać się o zwrot kosztów podrózy (travelling cost) z i do szpitala podczas koniecznego leczenia. Pamiętaj aby swemu nowo narodzonemu dziecku stworzyć specjalne konto konto oszczędnościowe w ramach Child Trust Fund.

ja rodzilam prawie rok temu przez cc we wtorek a wyszlam ze szpitala w sobote w niedziele odwiedziala mnie polozna i zdjela mi szfy do wiaodomsci moje dziecko jest czystej krwi polakiem i nie obrazaj wszystkich polek

Gość tomii pl
jasna sprawa nie wszystkie polki sa takie ... przepraszam te ktore sa naprawde wartosciowei nie zeszmacily sie z brudasami. ale z opowiesci wiem ze to maly %. przykre no i samemu jest mi wstyd za rodaczki. wazka85 - co masz na mysli zal ze co ???, . jesli ochodzi ci o prace to w PL mam swietna prace 20 tys na raczke. jak sie firma rozwinie (planowo za 4-6 mies) planuje zatrudnic jeszcze 2 osoby zysk powinien skoczyc do 60 tys miesiecznie.

Gość bolesna przykra prawda
POLKI TO KURESTWO EUROPY ! KAZDY ANGLIK,IRLANCZYK ,arab,turek ,murzyn ,wloch juz sobie POBZIKAL JAKAS STUDENTKE ?MATKE POLKE, albo nastolatke z polski na zachod !! w angli POLKI TO KUREWKI CIAPATYCH Z 3 SWIATA!!! kazdy o tym wie !! POLKI BADAJCIE SIE NA HIVA!!

Gość hhehhahah
nie wstydzcie sie piszcie jaki kolor dzieciaka , wstydzicie sie swego wlasnego dziecka ?

Gość wschod slonca marokanka
ja mam 2 dzieci (mulatki) z murzynem..i jestem z nich dumna i wcale sie tego nie wstydze... wstydze sie polakow i ich durnoty..jakim jestesmy podlym krajem ..tylko szydzic potraficie ..wezcie sie za robote lepiej

Gość polelumolelum
No ja rozumiem, sobota, niektorym brak rozrywki ale nie chlejcie az tyle :D Moja kolezanka po cc wyszla do domu w 3 dobie.

Tomi no to powiedz co ci to da ze zjedziesz wszystkie Polki bez wyjatku mieszkajace za granica? a co do kumpli, tak bardzo im ufasz?;) powiem ci ze tacy 'twoi kumple' pracujacy za granica(gdziekowliek) nie majacy dziewczyny zobowiazan to nic tylko jaraja , chlaja (no znam takiego co ma dziecko dziewczyne i do Pl ich wyslala bo mial dosc niemowlecego darcia sie ehh;)) i to jest dla nich najwazniejsze...moze 1 na 10 mial cos wiecej we lbie.... (zyl jak czlowiek, nie zapozyczal sie co rusz to na nowy telefon bo stary ale nowy gdzies zapodzial, w pralce wyladowal itd, chodza w jednych ciuchach ale marka jest;) najwazniejsze to miec na trawke, niektorzy z drogich alkoholow przeszli juz na tanie winko;)) ......jak przesrana zabawa w alkoholika ktorym na koniec i tak sie staje;) chodz upieraja sie ze oni bez tego potrafia zyc..a ci co zjada to albo pracy juz brak albo po rozumek do glowy poszli;) niektorzy to specjalnie chca mieszkac z jakas rodzinka co by mniej kasy na alkohol, i inne uzywki wydawac;) bo rodzinka nie pozwala na balangi w domu co piatek sobota i niedziela ....a i czesto poniedzialki tez sa zaliczane.... i ja wiem ze wlasnie nie wszyscy tacy sa tutaj ci samotni i nie jeden 21 latek ma wiecej w glowie niz 25 26 27 28 latek bo to nie od wieku zalezy.. ale znam pare takich (nie przyjechali tutaj aby splacac jakis dlugi w PL , po prostu kumple sciagnal kumpla) zyja z dnia na dzien , biora kredyt na samochod 10tys f np. pozniej traca prace ale z kredytu nie rezygnuja chodz moga...bo przeciez postaw sie a zastaw sie;) i nie jeden ponaciagal tutaj dlugow i uciekl do PL...ale czy im sie upiecze:) nie jestem taka pewna i o zgrozo znam porzadnych facetow, co sie im po dupie dostaje niestety ale radza sobie i maja jakies priorytety w zyciu niz chlanie i jaranie... wiec zastanow sie kogo obrazasz...pod pseudo bo kumpel mi powiedzial..bo jesli masz takich kumpli to wogole nie ma tu o czym gadac(a cos czuje ze ktorys napewno taki jest ;)) i jak widac Polka daje dupy jak to piszecie a Polak to istny alkoholik;) przeciez mozna uogulniac nieprawdaz Tomii;) (chyba zakumales ten teskt)

Gość mama klaudii
e tam takim tommim sie przejmować :) poprostu mozna sie usmiac z podejścia niektorych :) a zakładac ze gdzies jest tak a nie inaczj bo kumpel mi opowiedział to tak dziecinne .... wiec niech sie dziecie pocieszy ze ktos przeczytał.... :) wracajac do tematu ja miałam cc w uk i nie było zle , po 3 dniach wyszłam do domu, zaraz na 2 dzien przyszła położna ... w szpitalu nie mam pojecia co dostawałam ale skuteczne były te leki bo nic mnie nie bolało w sumie po cc tydzien dochodziłam do siebie a po tygodniu juz nic nie czułam nawet ukłucia az sie zdziwiłam :)

u mnie tez nie bylo zle caly czas byl ze mna maz i on pierwszy polecial zobaczyc malego i ubieral razem z polozna cc mialam o 18 we wtorek a nastepnego dnia kazaly polozne wstawac i chodzic w sobote wyszlam ze szpitala a w niedziele odwiedzila mnie polozna i zdjela szef wiem ze tylko dostawalam labetalo na nadcisnienie i duzo zastrzykow bo mam grupe krwi rh- i jaies przeciw zakrzepowe chyba po epiduralu bolal mnie kregoslup ale teraz tez mnie boli na koniec dnia jak malego sie na dzwigam bo nie zawsz mamy dobr umor przez zabkowanie

Gość moeskie oczko
dziewczyny ja mam miec cc i strasznie sie boje.... ten strach paralizuje mnie...

Gość mama klaudii
naprawde nie ma czego sie bac a jezeli jest zaplanowane to tym bardziej wszysko bedzie ok :)

Gość moarskie oczko
dziekuje dziewczyny :)

ja tez sie boje cc:P ale tego cc w ktorym jestesmy swiadomi ze nas tna...pod znieczuleniem ogolnym bym wolala bardziej:O jakby juz mialo byc to cc znow ehh

Gość mama klaudii
wiadomo stres zawsze jest mnie uspokajało to ze mąż był przy mnie cały czas i ciągle coś mówił jaka to mała śliczna będzie itd.