Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mycha83

Ciąża podczas brania tabletek???

Polecane posty

WItam Mat takie pytanie odośnie tabletek anty. Biorę je regularnie od ponad 1,5 roku. Nigdy zadnej nie opusciłam, przyjmuję je o stałej porze. Od 3 tygodni biorę skrzypowitę - czy ma jakiś wpływ na działanie tabletek anty (biore novynette) ?????? Zdarzało mi się że miałam cykle bez plamienia po 2 pod rzad nawet, byłam u gin mówiła że tak może być. Przedostatnio miałam dośc obfite plamienie i troche bolesne (pierwszy raz od stosowania tabletek), a ostatnio nie miałam znowu plamienia-to było juz w trakcie przyjmowania skrzypowity! OD około tygodnia zle się czuję, boli mnie głowa, 2 razy juz wystąpiły wymioty, mam mdłości i teraz nie wiem czy to może być ciąża czy nie. Dodam że w pracy mam piecyk gazowy, nie najnowszy, wiec czy to od gazu czy może objawy wczesnej ciązy.. Odpiszcie proszę, co sądzicie, bo mysle ze test chyba jeszcze za wczesnie robic

madame belyaev a ile było przypadków że jednak ciąze sie zdarzaly, podobno 2 na 1000 kobiet zachodzi w te ciaze, a do tego dochodza inne czynniki zwiekszajace ryzyko zajscia

Gość ja powiem tak
jak to mówią nie ma 100 % metody antykoncepcyjnej ...może się i zdarzyć podczas brania tabletek ....

No właśnie o to mi chodzi - do dupy te hormony jak i tak człowiek się stresuje, bo może być coś nie tak np. w wyniku interakcji z innymi preparatami. Taka sama wygoda i pewność jak przy gumkach czy choćby metodach naturalnych... Tylko zdrowia szkoda...

no tak, ale ja tu pytam o konkretny lek przy stosowaniy novynette, czy ma wpływ. Sama nie wiem co teraz zrobic, kupic test ktory moze wyjsc blednie, przrwac stosowanie anty..jesli jestem w ciazy powinnam... czy faktycznie zatrulam sie gazem z grzejnika...i stad te objawy..

Tego to nikt nie wie. Może zapytaj lekarza albo farmaceute czy ten preparat mógł wpłynąć na skuteczność. Chociaż nawet jeśli nie to i tak możesz być w ciąży bo te 2 na 1000 kobiet zachodzą przy całkowicie prawidłowym stosowaniu.

Gość bez przesady ludzie
skrzypovita to nie antybiotyk ani zaden silny lek!!!

Niby nie powinna, ale z preparatami ziołowymi różnie to bywa... Poza tym możliwa jest ciąża nawet jeśli skrzypowita nie wpłynęła na działanie tabletek.

farmaceuta powiedział ze w sumie to nie wie o oddziaływaniu tego leku, na ulotce nie pisze nic w tym temacie... Moze to nie antybiotyk, ale kobietom w ciazy jest on niewskazany

Gość bez przesady ludzie
Ty na bank nie jestes w ciazy ale chyba bardzo chcesz bo piszesz tak jak bys juz byla. zrob test albo badanie krwi na bete i juz

jakbym chciała być albo bym juz byla i bym o tym wiedziala na bank. to bym tu nawet nie wypowiadala sie i nie pisala o swoich watpliwosciach, tylko sie cieszyla ze zostane mamą :)