mycha83 0 Napisano Październik 23, 2009 WItam Mat takie pytanie odośnie tabletek anty. Biorę je regularnie od ponad 1,5 roku. Nigdy zadnej nie opusciłam, przyjmuję je o stałej porze. Od 3 tygodni biorę skrzypowitę - czy ma jakiś wpływ na działanie tabletek anty (biore novynette) ?????? Zdarzało mi się że miałam cykle bez plamienia po 2 pod rzad nawet, byłam u gin mówiła że tak może być. Przedostatnio miałam dośc obfite plamienie i troche bolesne (pierwszy raz od stosowania tabletek), a ostatnio nie miałam znowu plamienia-to było juz w trakcie przyjmowania skrzypowity! OD około tygodnia zle się czuję, boli mnie głowa, 2 razy juz wystąpiły wymioty, mam mdłości i teraz nie wiem czy to może być ciąża czy nie. Dodam że w pracy mam piecyk gazowy, nie najnowszy, wiec czy to od gazu czy może objawy wczesnej ciązy.. Odpiszcie proszę, co sądzicie, bo mysle ze test chyba jeszcze za wczesnie robic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Świerszcz 0 Napisano Październik 23, 2009 spułkuj dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 A podobno kobiety faszerują się hormonami po to, żeby się nie stresować ciążą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mycha83 0 Napisano Październik 23, 2009 madame belyaev a ile było przypadków że jednak ciąze sie zdarzaly, podobno 2 na 1000 kobiet zachodzi w te ciaze, a do tego dochodza inne czynniki zwiekszajace ryzyko zajscia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak Napisano Październik 23, 2009 jak to mówią nie ma 100 % metody antykoncepcyjnej ...może się i zdarzyć podczas brania tabletek .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 No właśnie o to mi chodzi - do dupy te hormony jak i tak człowiek się stresuje, bo może być coś nie tak np. w wyniku interakcji z innymi preparatami. Taka sama wygoda i pewność jak przy gumkach czy choćby metodach naturalnych... Tylko zdrowia szkoda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mycha83 0 Napisano Październik 23, 2009 no tak, ale ja tu pytam o konkretny lek przy stosowaniy novynette, czy ma wpływ. Sama nie wiem co teraz zrobic, kupic test ktory moze wyjsc blednie, przrwac stosowanie anty..jesli jestem w ciazy powinnam... czy faktycznie zatrulam sie gazem z grzejnika...i stad te objawy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 Tego to nikt nie wie. Może zapytaj lekarza albo farmaceute czy ten preparat mógł wpłynąć na skuteczność. Chociaż nawet jeśli nie to i tak możesz być w ciąży bo te 2 na 1000 kobiet zachodzą przy całkowicie prawidłowym stosowaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 Jeśli kończysz opakowanie to może lepiej na wszelki wypadek odstawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Październik 23, 2009 poczytaj na ulotce czy ma jakiś wpływ na antykoncepcję, ale skrzypowita wg mnie nie powinna oslabić leku (antybiotyki natomiast tak i to bardzo) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bez przesady ludzie Napisano Październik 23, 2009 skrzypovita to nie antybiotyk ani zaden silny lek!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 Niby nie powinna, ale z preparatami ziołowymi różnie to bywa... Poza tym możliwa jest ciąża nawet jeśli skrzypowita nie wpłynęła na działanie tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mycha83 0 Napisano Październik 23, 2009 farmaceuta powiedział ze w sumie to nie wie o oddziaływaniu tego leku, na ulotce nie pisze nic w tym temacie... Moze to nie antybiotyk, ale kobietom w ciazy jest on niewskazany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madame belyaev 0 Napisano Październik 23, 2009 Hmmm... W takim razie ja bym chyba odstawiła i tabsy i skrzypowitę dopóki nie ustalisz, czy na pewno nie jesteś w ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bez przesady ludzie Napisano Październik 23, 2009 Ty na bank nie jestes w ciazy ale chyba bardzo chcesz bo piszesz tak jak bys juz byla. zrob test albo badanie krwi na bete i juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mycha83 0 Napisano Październik 23, 2009 jakbym chciała być albo bym juz byla i bym o tym wiedziala na bank. to bym tu nawet nie wypowiadala sie i nie pisala o swoich watpliwosciach, tylko sie cieszyla ze zostane mamą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach