Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noclegii

Ślub i goście z U.S.A.....co z noclegiem???

Polecane posty

Gość noclegii

prosze powiedzcie mi bo nie wiemy co zrobic. Na slubie bedzie ok 30 osób z usa i co w takim rpzypadku z noclegiem????kto placi???nas na to przeciez nie stac a w takim razie jak to załatwic z goscmi???? no i tez bedzie kilka osob z daleka ( juz polska)

Gość 851214
gdzie robicie wesele? jest jakas osobna sala czy hotel z restauracja?

Gość noclegii
blokars ty wiesz ile to bedzie kosztowac anwet po znizce?:(

Gość noclegii
gdby byla sala powiazana z hoteleem to bym nie pytała:(

Gość noclegii
blokares ja sie powaznie pytam a ty tu zarty robisz.jak nie chcesz doradzić to daruj sobie bo mamy problem i nie ejst nam do smiechu

Gość ehhhh noo
ja bym w miarę możliwości pozałatwiała noclegi gościom z USA u rodziny lub znajomych, a reszta no cóż.. U mnie na weselu też będą goście z Niemiec i nikomu nie przyszło nawet to do głowy, że my mielibysmy im fundowac noclegi. Sami o to zadbali. To tak samo jakbyś miała im jeszcze kupić bilety na samolot i najlepiej jeszcze ubranie... nie wiem, takie jest moje zdanie :)

Gość noclegiii
jak to bylo u was??czy panstwo mlodzi maja obowiazek opłacic nocleg gosciom z zagranicy i dalszych miejscowosci???

Gość raczej to ...
twoj problem a nie gosci,bo to ty musisz ich ugoscic a jesli nie stac cie na nocleg to po co ich zapraszalas.??? Dajcie piniazki i prezenty i szukajcie sobie noclegu......no fajnie

Gość no ale z drugiej strony
zparaszanie kogos na taki slub bez noclegu to naciaganie na dodatkowe wydatki. Chyba ze jest to rodzina, ktorej b zalezy na slubie i i tak przyjedzie.

Ja proponuję dogadać się z hotelarzem, naprawdę dostaniesz dużą zniżkę (bo to grupa i weekend). Obowiązku załatwiać nie masz ale jeśli załatwisz, to z pewnością koszty zrekompensują Ci w kopercie :)

Gość noclegii
ehhhhhhhhh, no my tez nie chcemy placic bo to byla by fortuna dla tylu gosci, ale jak to powiedziec tym gosciom???

Gość 851214
mysle ze goscie nie powinni wymagac od was zaplaty za nocleg. Ja mialam wesele wlasnie w hotelu z restauracja wiec moi goscie z niemiec dostali pokoje za pol ceny, nie placili tez za sniadanie gdyz jedli potrawy weselne i nasz, jako mlodej pary wklad ograniczal sie wylacznie do tego sniadania.. Moze sprobuj dogadac sie jakos z goscmi, znajdz w poblizu jakis tani hotelik, czesc osob moza da sie ulokowac u kogos z rodziny

na pewno musisz cos zorganizowac - popytaj wczesniej czy sobei zaltwili nocleg u znajomych/rodziny - jesli nei to powdz, ze jest mozliwosc przenocowania w hotelu i ze jesli sa zinteresowani to juz kposztuje tyle i tyle

Gość polin2
my placimy za noclegi swoich gosci z daleka, nie wyobrazam sobie zeby mieli sami czegos szukac, skoro ich zapraszam to wypada zadbac o swoich gosci

my mamy w przyszłym roku wesele, gości mamy z kilku krajów Europy i cała moja rodzina dojeżdża jakieś 180km. My w tym wypadku organizujemy nocleg i rozwozimy gości po weselu oraz przywozimy na poprawiny. Część rozlokujemy w domach, na sali jest kilka pokoi na 20-30 osób( nie wszystkie są skończone, więc wstawimy materace lub pomożemy rozłożyć meble) a dla reszty jakiś pensjonat lub schronisko młodzieżowe( całkiem niezłe warunki). Ja na waszym miejscu jednak coś bym zorganizowała, w końcu i tak bilet ze stanów kosztuje ogromne pieniądze, więc byłabym szczęśliwa, że się stawią.I dlatego uważam, że nieładnie by było zostawić ich bez niczego.. Nie musi być to drogi hotel, spróbuj może wynegocjować cenę przy większej grupie!!! Agroturystyka też ma niskie ceny!!

Gość przyszła bardzo panna młoda
My też organizujemy noclegi gościom dojeżdżającym z daleka, tych z bliska odwozimy busami. Na wszystkich weselach na których byłam był zapewniony nocleg dla przyjeżdżających albo odwózka. Tych z USA nie odwieziesz to nocleg (u rodziny lub gdziekolwiek) powinnaś im zapewnić. Oni z USA mogą miec problem z organizacją sobie tu pokoju, a po za tym ich to Twoje wesele też będzie sporo kosztować - chociaż bilety na samolot.

Gość przyszła bardzo panna młoda
po za tym noclegi powinnaś sobie juz wcześniej wliczyć w koszty wesela a nie traktować jak dodatkowy wydatek :o

my mamy 50 osob z holandii i tez placimy za nocleg..do tego wynajmujemy autobus zeby ich przywiezc do polski,wiec wyjdzie nas to sporo.moj luby liczy,ze dadza nam troche wiecej do koperty...jak nie,to coz,raz w zyciu sie czlowiek chajta

Gość dzadzudzi
nie, obowiazku zapewnienia noclegu nie macie. tak samo jak oni nie maja obowiazku przyjechac na wasze wesele:O nie pomyslalas, ze dla nich przyjazd do Polski to cale spore przedsiewziecie? pomijajac sprawe kosztow podrozy (niemalych kosztow!) to jeszcze trzeba wziac urlop z pracy na co najmniej kilka dni, wszystko zorganizowac itp. jeszcze z USA maja dzwonic, zeby zalatwic nocleg? to juz przegiecie, jakbym ja byla na ich miejscu to bym to wesele olala sikiem prostym. jesli nie stac cie na fundowanie im noclegu to powinnas chociaz go znalezc i zarezerwowac dla tych gosci i poinformowac, ze musza zaplacic sami. przeciez jak przyjada po kilkunastogodzinnym locie to chyba beda chcieli sie wyspac i odswiezyc, a gdzie maja przebywac do czasu wesela....:O bezwzglednie powinnas im zalatwic dojazd z msca noclegu do kosciola/usc i na sale weselna. tylko prosze nie pisz, ze nawet na wynajecie busa cie nie stac... skoro zapraszasz az rodzine z usa to chyba wesele jest duze i stac cie na nie. no chyba, ze chcesz zrobic wesele jak najmniejszym kosztem i liczysz na zysk z kopert:P

Goście weselni dojeżdżają na własny koszt, natomiast noclegi powinni mieć zapewnione. Trzeba było zastanowić się, zanim ich zaprosiliście. Nie musi to być 6* hotel, ale najstarszym zwłaszcza, należałoby zapewnić względnie wygodne miejsca.

to po cholere zapraszalas skoro was na to nie stac?? Trzeba bylo pomyslec wczesniej!!Niedosc, ze maja zaplacic za przelot, wpakowac jakies pieniadze do koperty to jeszcze zaplacic sobie za nocleg. Niepowazna jestes

Gość nie chłopak
my będziemy mieć ok. 40 osób dojeżdżających (niemcy, irlandia, okolice kołobrzega - my mieszkamy na śląsku), wszystkim zapewniamy nocleg - wynajmujemy domki, hurtem taniej :) i autobus, który dowiezie ich do kościoła i później na sale.

Obstawiam, ze to prowokacja :) Nie uwierzę, ze ktoś sciąga ludzi z drugiego kranca świata i nie zamirza zapewnic im zakwaterowania.