Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Czarny_Rumak_

Bo to już napawdę 8 miesiąc... Zapraszam wszystkich...

Polecane posty

Witam wszystkich :) zapraszam przyszłe mamy w zaawansowanej ciąży. ;) napiszcie jak się czujecie, jak spędzacie zdrowo wolny czas, jakie macie propozycje imionek dla maluchów ^^ Zapraszam!

Witaj, Ja wolny czas spedzam głównie na czytaniu o porodzie, dziaciach, karmieniu...a także na gotowaniu i podjadaniu z lodówki... Mój synek będzie miał na imię Kacper i pojawić powinien się za 3 tygodnie... Poza tym jestem już baaardzo zmęczona ciążą;)

Nie jestem w ciąży bo nawet 19-nastki nie mam ale fajne propozycje na imionka mam! chłopiec czy dziewczynka?

Gość Kto pyta nie błądzi...
Ja jestem w 30 tc , do tej pory wszytko było ok. ciąża można powiedzieć książkowa. Wczoraj dowiedziałam się, że mam skróconą szyjkę,obawiam się przedwczesnego porodu:(

i bedę miala dziewczynkę jej przyszłe imie- Natalia, Octavia, Colett, Nicoll, Weronika, Wiktoria... jeszcze zobaczę jakie ;D ja czas spędzam najczęściej na czytaniu, spaceowaniu (choć jest to trooochę wolne i zajmuje mi prawie póltorej godziny :D) polecam wam takze plywanie w basenie wplywa pozytywnie na nasza energie i wogóle to jest przyjemnee... :)

A mój synek będzie miał na imię Antek:)

TEZ SIE BOJE...i mam koszmary ze wczesniej urodze...tez sie boje :( ja mam corke nikol...sliczne imie:P teraz czekamy na synka i niewiem jakie imie wybrac...poprostu zadne mi nie podchodzi..

Natalia - bardzo ładne imię:)Ja tak mam na imię i nigdy nie narzekałam,hehe.

SIę wtrące i poiwme że Natalia to śliznie imię i mam kilka naście zdrobniej jak nie kilkadziesiąt :)

Moja 10 misięczna siostrzyczka ma tak naimię :) Natalia, Natalka, Natalcia, Natuśka, Natulcia, Tuśka, Tala, Talia, Natalinka, Nati, Natusia itp.

Do mnie rodzice mówia Natasza, Nataszka:) W szkole, na podwórku dzieciaki mówiły do mnie Natala, Nati (czego nie nawidzę) oraz Natalka, Natalii. Ale ja osobiście zawsze lubiłam i lubię kiedy zwraca się do mnie Natalia.

Ja poza tą nieszczęsną szyjką miewam duszności no i ostatnio często nieprzespane noce.

Gość keroppi
U mniw to juz 34 tydzień. Od początku pażdziernika jestem na zwolnieniu...lekarz kazał odpoczywać. W sumie dni mijają bardzo szybko, a ogólnie to siedze na internecie, czytam ksiązki, ostatnio kupowałam niezbędne rzeczy dla Maleństwa. Ogólnie zaczełam rozmyślać o porodzie i paraliżuje mnie sama myśl, bardzo się boję:( czuje się taka głupia pod wzgędem technicznym całego przebiegu, czy bede wiedziała co robić jak się zacznie itd...niby kilka zajęc z szkoły rodzenia przede mną... mam fobie przed nacinaniem-ale nic nie robię by tego uniknąc, czyli cwiczeń mięsni Kegla i masaż krocza... itp itp. A Wy macie jakieś obawy??ale potraficie rozmyć moje...

Obecnie utrzymuję klacz wlasnej hodowli, 6 letnią rasy hanowerskiej która też jest w ciąży- tak jak ja! ;) ogólnie konie to moje drugie życie poza osobistym :)

czarny rumak-fajnie ze masz konika:) ja szczerze to lubie bardzo konie ale sie ich boje :( no to ladnie ci sie rodzinka powiekszy...:)

Ja też boję się porodu...nic nie wiem na ten temat,hehe. Moja mama miała dwie cesarki, siostra również, więc nie mogą mi wytłumaczyć co i jak...