Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ftyyehtr

Cholerny poród!!!

Polecane posty

Gość ftyyehtr

Od porodu moj okres to katorga!! Krew sie leje strumieniem, boli jak cholera a i żeby było za mało to zawsze mam biegunkę. Poszłam dziś do roboty i sie zwolnic musiałam bo nie wytrzymałam. Godzinę siedziałam na kiblu. Teraz jestem w domu i zanosze sie od płaczu bo jużwytrzymac nie moge. Od rana zżarłam 5 nospy forte, i kilka tabl przeciwbólowych i nic. Hormonów brać nie mogę, po próbach ukojenia bólu w ciepłych kąpielach prawie wykrwaiłam sie na śmierc. Mam dość.

Gość rtyuio
cieple kapiela w trakcie krwawienia??? zwariowalas ! nie rob tak wiecej bo naprawde sie wykrwawisz ! ile jestes po porodzie?

Gość ftyyehtr
Ja nie zwariowałam, wszędzie pisze a nawet lekarze radzą aby brac takie kapiele na bolący okres. Jestem 1,5roku po porodzie.

Gość nie rób kapieli
tylko ciepły termofor do brzucha przykładaj, jak bierzesz kąpiel możesz dostać krwotoku. Idź z tym do gina a nie się katujesz.

Gość ftyyehtr
Termofor tyle pomaga co i ta kąpiel. Byłam u ginekologa i co? Nic. Normalne ze po porodzie wszystko się przestawia. Mam się przyzwyczaić do tego że przez 9 dni w miesiacu jestem niezdatna do życia.

Gość nnnnnnnnnnngtt
Mam to samo i nic nie skutkuję. Rozważam usunięcie macicy bo to nie życie a wegetacja.

Gość odstaw nospe
!! Działa rozkurczowo i wzmaga krwawienie!

Gość odstaw nospe
no i zmień ginekologa bo takie coś NIE JEST normalne i lekarz powinien zacząć cie leczyć. Mówię poważnie - poszukaj innego ginekologa i to szybko.

Gość a czy brałaś
kup sobie Cyclo 3 forte i hemorigen lekarz powinien ci zapisać ketonal i spasmolinę, możesz też podjechać do szpitala, dostaniesz zastrzyk rozkurczający, ulga niesamowita są sposoby, tylko trzeba się o nie upomnieć ! czasem pomaga picie rumianku

Gość ftyyehtr
Ketonal brałam przez pół roku (w ciągu jednego okresu ok.20 tabl). Robiłam badania, nie mam żadnych cyst, nadżerek czy innych. A ten Cyclo 3 forte i hemorigen to na recepte?

Gość ftyyehtr
A usunięcie macicy w Polsce jest mozliwe z takiego powodu?

Gość bez recepty nie możliwe

Gość cyclo i hemo bez recepty
usunięcie macicy nie możliwe a papaweryna w zastrzykach ? pozwala na normalne funkcjonowanie i chodzenie do pracy lekarz nie proponował ci załozenia Mireny ? znam też sposób polegający na braniu codziennie kwasu acetylosalicylowego w dawce 75 mg np acard, przez cały miesiąc, do miesiączki, na czas miesiączki się odstawia krwawienie może być wtedy odrobinę tylko bardziej obfite, a za to o 80 % mniej bolesne

Gość cyclo i hemo bez recepty
cyclo 3 i hemorigen są bez recepty, zmiejszają obfitość krwawienia, ale na ból nie wiem czy pomogą

Gość rtyuio
nie rob tych kapieli bo naprawde dostaniesz krwotoku! w takcie @ prysznic jest najlepszym rozwiazaniem , mi na takie ostare bole pomogly hormony wlasnie tez mi nie sluza bo wymiotuje po nich ale 2 miesiace pobralam i stal sie cud :) dlaczego nie mozesz brac hormonow ???

hej tu ktoś napisał o hemorigenie :) ja w tym tygodniu dostałam 2 okresu po porodzie i kres sie lała, ale bez bólu, zadzwoniłam do gina i powiedziała że rozkurczowych (czyil no spa nie wolno i właśnie ten hemorigen kazala kupić, to ziołowy tani lek i polecam bo zadziałał :)