Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtyertyerty

biegunka u 3 latka przez 3 dni

Polecane posty

Gość rtyertyerty

dziewczyny moj syn ma biegunke od 3 dni wlasnie dzwonilam do lekarza i moja przychodnia jest zamknieta jaki moze byc powod takiej biegunki ?? myslicie ze powinnam jechac do szpitala ? niebardzo chce bo jest u nas epidemia grypy , oraz kilka przypadkow swinskiej grypy a ja jestem w ciazy i boje sie :( prosze doradzcie

Gość campari34
węgiel i gorzka herbata albo na pogotowie

Gość rtyertyu
za glupie komentarze podziekuje :O nic mu nie jest jest wesoly bawi sie smieje tylko biega co chwile na kibelek :( i mowi wtedy ze boli go brzuszek , juz nie wiem co robic

Gość opopop111
3 dni to trochę długo, trzeba uważać, żeby się nie odwodnił. Wiesz jest jeszcze taka rzecz, czy to na pewno biegunka czy tylko załatwia się trochę bardziej na rzadko ale za to nie często. Kup nifuroksazyd, lakcid dla dzieci lub acidolak, dawaj rozgotowany ryż i bułeczkę, nic co mogło by podrażnić mu brzuszek jeszcze bardziej. Niech dużo pije wody - żadnych soczków i owoców. Do szpitala to w ostateczności, każda przychodnia jak jest nieczynna ma wyznaczony punkt, do którego należy się zgłosić w razie nagłych przypadków. Takie ogłoszenie powinno wisieć na drzwiach wejściowych przychodni z miejscem i telefonem czynnej placówki.

Gość rtyuierty
wlasnie problem w tym ze nie mieszkam w Polsce i nie moge kupic lekow na biegunke , biegunka jest typowa , leci z niego woda :( czasem jest tez troche sluzu , robi ok 3 razy razy wieczorem i 2 razy rano , syn bardzo lubi soki , je tez duzo owocow , pomyslalam sobie ze moze za duzo ??? zjada dziennie jedno jablko , 1-go banana, jedna gruszke, i pije ok 3 soczki ,

Gość opopop111
kwaśne owoce i soki nie pomogą zatrzymać biegunki, podrażniają tylko dodatkowo brzuszek. Chyba tylko banan jest z tych neutralnych, choć ostatnio czytałam, że wśród cytrusów na skórce banana jest najwięcej pestycydów. Zrób mu tak jak pisałam wcześniej - rozgotowany ryż lub samą bułeczkę (nie słodką) i tylko woda często małymi porcjami. Węgla dla małego dziecka nie polecam. Suszone czarne jagody, to chyba bez problemu kupisz i za granicą.

Gość rtyuirt
zle mnie zrozumialas ja chce mu odstawiac owoce a nie podac , mysle ze biegunka mogla sie pojawiac od nadmiaru owocow , przeciez one maja sporo blonnika

Gość A może to tylko
Zwykła trzydniowka? Poczekaj do jutra jak bedzie miał wysypkę to właśnie to bedzie oznaczało. Bywa że i starsze dzieci ja przechodzą. A na zatrzymanie marchwianka- rozgotowany ryż z marchewka też rozgotowana. I dużo dużo wody.

Gość opopop111
Gdyby w ciągu godziny kilka razy się załatwiał to wtedy byłby problem a tak ok. pięciu razy dziennie to jeszcze nie ma potrzeby jechać do szpitala. Całkiem możliwe, że to właśnie trzydniówka poczekaj do jutra, zastosuj dietę taką jak Ci radzimy. Odstaw wszystkie pozostałe rzeczy do jedzenia. Szkoda, że nie masz czegoś osłonowego pomogłoby odbudować "dobre" bakterie w brzuszku.

Gość rtyuiert
nie mam nic ale moze sie ubiore zaraz i pojade do apteki moze cos mi dadza co prawda teraz jest ok rano zrobil , i od tego czasu juz nie ale moze dadza cos co zatrzyma biegunke dzieki za pomoc pozdrawiam

Gość mama uk
nie dawaj zadnych przetworow mlecznych..kup jagody i podawaj dosc czesto i serio jedz do apteki niech cos ci dadza..podawaj dziecku tez duzo pic najlepiej gorzkiej herbaty lub odgazowanej coli..musisz bardzo uwazac na odwodnienie dziecka..podawalas juz cos na ta biegunke??ja nie chce straszyc ale mojej siosrty dziecku tez cos takiego sie przydazylo zwlekala i skonczylo sie na szpitalu i kroplowkach:( duzo zdrowka!!

Gość mama uk
wlasnie doczytalam co napisalas ze czasami leci sluz...to juz jest nie dobrze..zrob maly test na dloni chwic dziecku skore jak przy uszczypnieciu podnies ja lekko do gory jezeli nie opadnie odrazu lub bardzo wollno to juz jest sygnal odwodnienia ja bym na twoim miejscu nie czekala tylko jechala do szpitala cos podadza dziecku a ty bedziesz spokojniejsza.

Gość magda_qq
też dziecko miało podobne przejścia, podawałam acidolac i jakoś przeszło, wiadomo że trzeba dużo nawadniać, dawałam też marchwiankę, kleik ryżowy, lepiej unikać mlecnzych rzeczy

Gość kryniczka
Słyszałam, że przy biegunce wirusowej nie wolno podawać węgla, bo organizm musi wydalić te wirusy. Zawsze podaję dzieciom probiotyki, do picia tylko wodę i elektrolity. Z owoców tylko pieczone jabłka, delikatny rosołek na ryżu.

Gość gość
Też to słyszałam, ja nigdy węgla nie podawałam dzieciom, probiotyki owszem, zawsze podczas biegunki, pomagają szybciej zregenerować florę bakteryjną i szybciej kończy się biegunka.

Gość gość
z tego co wiem to u dzieci nie powinno się hamować biegunki, żeby te wirusy które ją spowodowały mogły być wydalone, u nas najlepiej sprawdza się probiotyk + elektrolity + nawadnianie

Gość gość
Racja, najważniejsze jest nawadnianie, najlepiej małymi porcjami. Koniecznie jakiś probiotyk. I delikatna dietka.