Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sina909090

Pytanie do inteligentnych**********

Polecane posty

Gość Sina909090

jak to jest, czy zawsze kiedy jedno z rodziców ma ciemniejszą karnacje,dzecko tez bedzie miało ciemną, zauwazyłam ze przewaznie tak jest. nie przypominam sobie sytuacji kiedy np facet był blondynem, kobieta brunetką i dziecko urodziło sie jasnowłose. gdzies czytałm ze to dlatego ze ten ciemny pigment jest silniejszy czy jakos tak. jak wy uwazacie?

Gość no po tobie nie widac
zebys byla inteligentna a wrecz przeciwnie

Gość Dark 16
Mój ojciec jest blondynem a matka brunetką. A ja mam włosy po tacie.Wydaje mi się że to kwestia siły genów

Gość sina909090
nie nie chodzi mi o syt kiedy jedno z rodziców jest murzynem.napewno jest mozliwe zeby dziecko odziedziczyło geny po blondynie/blondynce ale chyba czesciej zdarza sie ze dziedziczy je po ciemniejszym rodzicu

Gość voice
no tak, są geny recesywne i dominujące, te dominujące są jak sama nazwa wskazuje, silniejsze, i jeżeli jeden rodzic na jasną karnację, a drugi ciemną, a karnacja ciemna jest genem dominującym, to bardzo prawdopodobne, że dziecko będzie miało również ciemną karnację. ale może być też że dziecko będzie miało jasną karnację, są nawet obliczenia na prawdopodobieństwo dziedziczenia genów, tzn jakie jest prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało ciemną karnację, a jakie że będzie miało jasną

Gość mala zdzira
wszlystkie blondy, niebieskie oczy, jasna karnacja (czyli wszystko to co najpiekniejsze) to niestety cechy recesywne dlatego juz niedlugo swiat opanuja murzyni i pakistany a blondynka bedzie cudem natury.

Gość fairy22
hmmm,nie ma reguły. moja mama blondynka, moj tata czarny jak kruk a ja jestem blondynką o jasnych oczach :) znam tez przypadek taki- mama polka blondynka- tata włoch ciemny- dziecko blondyn po mamie

Gość sina909090
dzieki za odpowiedz na temat voice, włąsnie sobie przypomniałam ze robilismy takie obliczenia keidys w szkole

trzeba było chodzić do szkoły!!!!!!!! na lekcji biologi byś się w tedy dowiedziała! kolor skóry, oczu, włosów zależy od genów czarna skóra to gen nie recesywny a biała to recesywny jak para murzynów miała przodka białego to chociaż są czarni może im się urodzić zupełnie białe dziecko!!!!